fbpixel

Search icon
Search
Bathroom lighting: Εύκολοι και πρακτικοί τρόποι για να δώσετε φως σε ένα μικρό μπάνιο χωρίς παράθυρα
INTERIORS

Bathroom lighting: Εύκολοι και πρακτικοί τρόποι για να δώσετε φως σε ένα μικρό μπάνιο χωρίς παράθυρα

Ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις και δημιουργήστε έναν φωτεινό χώρο


Δυστυχώς ή ευτυχώς, υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες με διαμερίσματα, στα οποία δεν υπάρχουν πολλές πηγές φυσικού φωτισμού. Συνήθως, ο χώρος που δεν θα διαθέτει παράθυρο είναι το μπάνιο, γιατί τις περισσότερες φορές βρίσκεται στο εσωτερικό της πολυκατοικίας. Αυτό το μετατρέπει σε ένα σκοτεινό και «βαρετό» σημείο, με αποτέλεσμα τη στιγμή που θα θέλετε απλά να απολαύσετε το bubble bath σας για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα, να μην τα καταφέρνετε. 

Ωστόσο, μπορεί να μην εισέρχεται το φυσικό φως του ηλίου στο μπάνιο σας, αλλά υπάρχουν πολλές ιδέες και λύσεις που μπορείτε να υιοθετήσετε για να δημιουργήσετε ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Προτιμήστε ανοιχτόχρωμους τόνους

1-COAjR.png

Η αλήθεια είναι πως τα φωτεινά χρώματα σε οποιονδήποτε χώρο και αν επιλέξετε να τα χρησιμοποιήσετε είτε είναι στο σαλόνι είτε στην κουζίνα, δίνουν έναν άλλο αέρα στο χώρο. Πέρα από το γεγονός, ότι κάνουν το μπάνιο πιο φωτεινό, του «χαρίζουν» περισσότερο ύψος, καθώς και το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο, κάτι το οποίο όλοι μας έχουμε ανάγκη. Τι αποχρώσεις θα μπορούσατε να επιλέξετε; Ιδανικές επιλογές είναι το απαλό γκρι, το λευκό το μπεζ, ακόμα και ο συνδυασμός χρωμάτων θα μπορούσε να υπάρξει –όπως το λευκό με το καφέ και το απαλό γκρι με το σκούρο γκρι. Plus, μπορείτε να διαλέξετε για το μπάνιο σας γυαλιστερά πλακάκια, προξενώντας έτσι περισσότερο φως και χώρο.

Τοποθετήστε φυτά εσωτερικού χώρου

2-RwLEt.png

Ποιος δεν λατρεύει τα φυτά στο μπάνιο; Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που μεταμορφώνουν έναν χώρο άμεσα, μονάχα και μόνο με την παρουσία τους. Βέβαια, δεν προσφέρουν μόνο την αισθητική στο μπάνιο, αλλά έχουν και την ιδιότητα να ρυθμίζουν την υγρασία, η οποία ως γνωστών είναι άφθονη σε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα. Τι φυτά έχουν αυτή την δυνατότητα; Προτιμήστε αερόφυτα που μεταφέρονται εύκολα και δεν έχουν πολλές απαιτήσεις ή ακόμα καλύτερα κάποια τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου – όπως τα βρύα, η σανσιβέρια, το φυλλόδενδρο και η ζάμια, τα οποία είναι μαθημένα να επιβιώνουν στην σκιά πανύψηλων δέντρων και έτσι δεν χρειάζονται και ιδιαίτερο φως. Μια εναλλακτική είναι να βρείτε ένα όμορφο, κατά προτίμηση vintage βάζο, να το γεμίσετε με όμορφα φρέσκα λουλούδια και να το τοποθετήσετε σε ένα σημείο του μπάνιου.

Προσθέστε καθρέπτες

3-FyXEi.png

Όπως αναφέραμε και πάνω με τα γυαλιστερά πλακάκια, έτσι με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και οι καθρέπτες, οι οποίοι διαχέουν το φως και δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε παραπάνω από έναν καθρέπτη φροντίστε να μην είναι ο ένας απέναντι από τον άλλον, αλλά να είναι απέναντι από τα γυαλιστερά πλακάκια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ωραία αντανάκλαση. Επίσης, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά είναι να επιλέξετε διάφορα διακοσμητικά μεταλλικά στοιχεία –όπως το ροζ χρυσό, το γυαλιστερό χαλκό ή ακόμα και το γυαλιστερό χρυσό. Όλα αυτά θα προσδώσουν παρόμοια επίδραση στον χώρο.

Πείτε «ναι» σε κεριά και λάμπες

4-FY3KJ.png

Υπάρχουν πολλές πηγές τεχνητού φωτισμού, τις οποίες κάποιες μπορεί ήδη να τις έχετε σκεφτεί, αλλά κάποιες άλλες σίγουρα όχι. Μια είναι ο φωτισμός οροφής, μια άλλη είναι να προσθέσετε φως στα έπιπλά που μπορεί να έχετε μέσα στον χώρο και μια άλλη λύση είναι να βάλετε πάνω στην ντουζιέρα σας μικρούς φωτισμούς. Πέρα απ’ αυτά, μπορείτε να βάλετε φωτισμό και στον καθρέπτη σας, έτσι ώστε όταν θα βάφεστε ή θα ξεβάφεστε να μην σας ξεφεύγει τίποτα. Εναλλακτικά, προτιμήστε να έχετε διασκορπισμένα λίγα κεριά για καλύτερα αποτελέσματα, προξενώντας έτσι στον χώρο μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Μην ξεχάσετε πως σε σκοτεινούς χώρους, καλό είναι να προτιμάτε λευκές αποχρώσεις φωτισμού.

Προσδώστε πινελιές τέχνης

5-NoRa7.png

Με την τέχνη όχι μόνο «χαρίζετε» στον χώρο attitude, αλλά μπορείτε και να κρύβετε ατέλειες σε σημεία που σας ενοχλούν. Με λίγα λόγια, προσθέτοντας έναν art πίνακα, ανεβάζετε κατευθείαν το επίπεδο του μπάνιου σας, χωρίς καν να το καταλάβετε. Με αυτόν τον τρόπο, συγκεντρώνετε όλο το ενδιαφέρον πάνω του και καταφέρνετε να αποσπάσετε την προσοχή από το μικρό μέγεθος του μπάνιου.