fbpixel

Search icon
Search
Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί διακόπτει τη θεραπεία του για τον καρκίνο;
PEOPLE & MOMENTS

Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί διακόπτει τη θεραπεία του για τον καρκίνο;

Η αλλαγή στο πρόγραμμα και τα επόμενα βήματα


Το 2024 ξεκίνησε με δυσκολίες και προβληματισμό για τους Βρετανούς, από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως τόσο ο βασιλιάς Κάρολος, όσο και η Kate Middleton διαγνώστηκαν με καρκίνο. Αμφότεροι, ξεκίνησαν τις θεραπείες που τους υπέδειξαν οι ειδικοί και όλους τους τελευταίους μήνες, ακολουθούν ένα σταθερό πρόγραμμα, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή την περιπέτεια. 

Η πριγκίπισσα, ανακοίνωσε πρόσφατα πως ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της, επιστρέφοντας στην κανονικότητά της και την ίδια στιγμή, ο Βρετανός μονάρχης σταματά τις θεραπείες του, για έναν διαφορετικό λόγο...

Τι συμβαίνει ακριβώς;

Η μεγάλη δοκιμασία

karolos-3.jpeg

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επέμβασης του βασιλιά Καρόλου για καλοήθη υπερπλασία προστάτη, παρατηρήθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου. Η αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών και οι γιατροί τον συμβούλευσαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να ακυρώσει τα δημόσια καθήκοντά του. Σε αυτή την περίοδο η αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να ασχολείται με κρατικές υποθέσεις και τα επίσημα έγγραφα ως συνήθως».

Με αυτή την τοποθέτησή του, το Παλάτι ουσιαστικά γνωστοποίησε τον περασμένο Φλεβάρη πως ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και κάπως έτσι, ξεκίνησε γι' αυτόν ένα δύσκολο και σκληρό ταξίδι. Ήταν ξεκάθαρο πως δεν επρόκειτο για μία εύκολη διαδικασία, με τον Βρετανό μονάρχη να έχει όλους αυτούς τους μήνες κοντά του την οικογένειά του, αλλά και τους γιατρούς που παρακολουθούν στενά την πορεία και την εξέλιξη της υγείας του.

Ο Κάρολος, αναγκάστηκε από την πρώτη στιγμή να κάνει ένα step back και να απέχει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα από τα περισσότερα καθήκοντά του, με τον William να αναλαμβάνει -ουσιαστικά- έναν πιο ιδιαίτερο και ενεργό ρόλο, την ώρα -βέβαια- που έπρεπε να σταθεί και στο πλευρό της αγαπημένης του, Kate, που κι αυτή έδωσε τη δική της μάχη. Σύμφωνα με όσα μετέφεραν τα βρετανικά και διεθνή media, από τα πρώτα πρόσωπα που ενημερώθηκαν για όλη την κατάσταση ήταν τόσο ο William, όσο και ο Harry, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση. Ο Κάρολος πέρασε από πολλά στάδια και κλήθηκε να διαχειριστεί μία δύσκολη και ιδιαίτερη κατάσταση, ωστόσο, από την πρώτη στιγμή κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, προχωρώντας αργά αλλά σταθερά. Πλέον, ο βασιλιάς μπορεί να χαμογελά ξανά και η απόφαση με φόντο τις θεραπείες του, έρχεται να το επιβεβαιώσει αυτό...

Η απόφαση και το ταξίδι 

shutterstock-2180106515.jpg

Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι σε μερικές ημέρες και τα διεθνή media, υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες πως στο διάστημα αυτό, πρόκειται να διακόψει τη θεραπεία του για τον καρκίνο. Ο Βρετανός μονάρχης, θα ταξιδέψει στην Αυστραλία και τη Σαμόα, μαζί με τη σύζυγό του, Camilla, από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου, με την Daily Mail να υποστηρίζει σε ρεπορτάζ της πως οι γιατροί που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του θεωρούν πως είναι σε θέση να κάνει ένα διάλειμμα, συνεχίζοντας τις θεραπείες του μόλις επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

«Έπρεπε να σκεφτούμε, όπως κάνουμε και σε κάθε επίσκεψη, το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι ενέργειες της Αυτού Μεγαλειότητας θα είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του Παλατιού, συμπληρώνοντας πως το πρόγραμμα του βασιλιά σε αυτό το ταξίδι έχει διαμορφωθεί με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, που του επιτρέπει να ξεκουραστεί σε διάφορα διαστήματα, αλλά και να είναι ενεργός με φόντο τις επαφές που θα έχει. Ο Κάρολος και η σύζυγός του, θα βρεθούν αρχικά στην Αυστραλία, με το πρόγραμά τους να περιλαμβάνει μία σειρά από υποχρεώσεις και συναντήσεις και κατόπιν, θα μεταβούν στη Σαμόα για τη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM).