fbpixel

Search icon
Search
Balmain X The Harder They Fall: Ο γαλλικός οίκος συνεργάζεται με το Netflix για τη δημιουργία μιας capsule collection
FASHION NEWS

Balmain X The Harder They Fall: Ο γαλλικός οίκος συνεργάζεται με το Netflix για τη δημιουργία μιας capsule collection

Ο Olivier Rousteing δημιουργεί εμπνευσμένος από το Western


Η μακρόχρονη σχέση αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον λαμπερό χώρο της μόδας και σε αυτόν του κινηματογράφου ανανεώνεται μέσα από τη συνεργασία του οίκου Balmain με τη western παραγωγή του Netflix, "The Harder They Fall". 

Μετά τη συνεργασία του με το βρετανικό κανάλι Channel 4 για την κυκλοφορία μιας mini σειράς που έκανε πρεμιέρα πριν μερικές εβδομάδες, αλλά και μετά το λαμπερό show για την επέτειο της δεκαετούς πορείας του στον Balmain, ο creative director του οίκου, Olivier Rousteing, παρουσίασε το νέο του βήμα κι ενθουσίασε με αυτό τόσο τους λάτρεις της μόδας όσο και των ταινιών.

harder-they-fall-balmain-collection.jpg


Δεν πρόκειται για μία κλασική ταινία Western. O Jeymes Samuel παρουσιάζει την ιστορία των Αφροαμερικανών cowboys της Άγριας Δύσης, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Idris Elba, Jonathan Majors και Regina King, και ο Olivier Rousteing συνεργάζεται με την costume designer Antoinette Messam, για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία των κοστουμιών. Δεν ξεχνάμε, άλλωστε, πως πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα ταινία του Jay Z, για την οποία δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανυπομονούσαν να απολαύσουν στις οθόνες τους. 

preview-e1633527184758.jpg
The Harder They Fall


Ο creative director του γαλλικού οίκου δηλώνει λάτρης των αμερικανικών Western, επομένως αυτή η συνεργασία ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία της συλλεκτικής collection με άρωμα αμερικανικής Δύσης. «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να συμμετάσχω σε αυτήν την παραγωγή. Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής, ήθελα να προσφέρω πολλά περισσότερα», δήλωσε ο σχεδιαστής παρουσιάζοντας τη συλλογή. Ο Rousteing αποτύπωσε τo Western στοιχείο χρησιμοποιώντας σουέτ υφάσματα σε καφέ και μπεζ τόνους, ενώ, φυσικά, τα κρόσσια πρωταγωνιστούν σε όλα τα jacket και τα αξεσουάρ, για άνδρες και γυναίκες. 

balmain-1.jpg


Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που ο σχεδιαστής αποτύπωσε αυτό το στοιχείο στη μόδα του σήμερα, δημιουργώντας μια συλλογή που γρήγορα έγινε most wanted για κάθε fashion lover. Πέρα από το καφέ που είναι το βασικό χρώμα αλλά και τα υλικά που χρησιμοποίησε, βλέπουμε πως η συλλογή απαρτίζεται και από denim κομμάτι που εναρμονίζονται απόλυτα με το όλο concept, δερμάτινες λεπτομέρειες σε τσάντες και ζώνες, αλλά και μεταλλικές προσθήκες που αναβάθμισαν κάθε item της capsule collection.

balmain-6.jpg


Τον τελευταίο χρόνο, οι δράσεις των Αφροαμερικανών καουμπόηδων του 19ου αιώνα έχουν εμπνεύσει αρκετές προσωπικότητες από το χώρο της μόδας (βλ. Adidas X Ivy Park Rodeo και Tommy Hilfiger X Compton Cowboys). Σύμφωνα με τον Γάλλο σχεδιαστή, το γεγονός ότι ο Samuel εστιάζει στις ζωές αυτών των ανθρώπων και αφηγείται μία διαφορετική ιστορία Western ήταν καθοριστικό για τη συνεργασία τους.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως το collab μάς κάνει να θέλουμε ακόμα περισσότερο να απολαύσουμε την πολλά υποσχόμενη ταινία που πρόσφατα έκανε πρεμιέρα στην αγαπημένη πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με την υπόθεση αλλά και όσα μας έδειξε το trailer, όταν ένας εγκληματίας μαθαίνει πως ο εχθρός του αποφυλακίζεται, μαζεύει τη συμμορία του για να τον εντοπίσουν και να πάρουν εκδίκηση. Στο πλευρό του, σε αυτό το δικαιωματικά νέας κοπής Western, βρίσκονται η πρώην αγαπημένη του, το δεξί και το αριστερό του χέρι, καθώς κι ένας απρόσμενος σύμμαχος.

070e28949063fbf844e8152f17388b2c.jpg


Info:
Μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένη τη συλλογή Balmain X The Harder They Fall, κάνοντας μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα του οίκου (balmain.com) ή στο e-shop της πλατφόρμας ψυχαγωγίας (Netflix.shop).