fbpixel

Search icon
Search
Balcony’s breakfast: 4 διακοσμητικές κινήσεις για elegant πρωινό στο μπαλκόνι
TASTE

Balcony’s breakfast: 4 διακοσμητικές κινήσεις για elegant πρωινό στο μπαλκόνι

Προετοιμάζουμε step-by-step την ανοιξιάτικη τραπεζαρία μας


«Το πρωινό είναι τα πάντα. Η αρχή, το πρώτο πράγμα. Είναι η μπουκιά, η οποία αποτελεί την δέσμευση για μια καινούργια ημέρα, μια ζωή που συνεχίζεται», είναι η πιο χαρακτηριστική ατάκα του Βρετανού δημοσιογράφου, κριτικού και συγγραφέα, A. A. Gill. Η γοητευτική εποχή της άνοιξης έχει καταφτάσει στην πόλη συνοδευόμενη από δροσερά πρωινά και «ζεστά» ηλιοβασιλέματα κάνοντας την ατμόσφαιρα να «μυρίζει» ρομαντισμό! Η διάθεσή μας έχει αποκτήσει έναν πιο fresh χαρακτήρα και τα στοιχεία που έχουμε ανάγκη είναι το natural φως και οι στιγμές χαλάρωσης στον ιδιωτικό μας χώρο.

Με αφορμή της ημέρες του τριημέρου που είναι άμεσα ταυτισμένες με την απόλυτη ξεκούραση και τη διασκέδαση, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα απολαυστικό morning breakfast , ξεκινώντας την ημέρα αυτή με δροσερές σκέψεις αισιοδοξίας. Αυτήν τη φορά, όμως, θα κάνουμε τη διαφορά και ετοιμάζοντας το πρωινό μας στο μπαλκόνι που αγαπάμε περισσότερο και στο οποίο αισθανόμαστε άνετα. Τα βήματα είναι «piece of cake» και μικρές «έξυπνες» κινήσεις θα διευκολύνουν την διαδικασία προετοιμασίας μιας κομψής τραπεζαρίας κατάλληλης για ένα ανοιξιάτικο soirée.

Προτού ξεκινήσουμε την προετοιμασία του ultimate balcony’s breakfast, δεν υπάρχει πιο κατάλληλο song για easy morning ξύπνημα από το all time classic «Confessin’» του αγαπημένου Frank Ifield

Step 1: Το ιδανικό spot

1-z5eXh.jpg

Χρειαζόμαστε το αγαπημένο φυσικό φως του ανοιξιάτικου πρωινού, ευχάριστη ησυχία και τον κατάλληλο χώρο, φυσικά, στον οποίο θα τοποθετήσουμε την τραπεζαρία μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να επιλέξουμε εκείνο το spot του σπιτιού μας, το οποίο μας εμπνέει κάνοντάς μας να αισθανόμαστε όμορφα και cozy. Εάν ο χώρος μας διαθέτει αρκετά μπαλκόνια τότε θα αποφασίσουμε με βάση τα δύο παραπάνω κριτήρια εκείνο, το οποίο θα καθιερώσουμε και επίσημα ως το απόλυτο breakfast balcony.

Step 2: H κατάλληλη «βάση»

3-za7Sv.jpg

Η βάση της τραπεζαρίας μάς παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο όσον αφορά την κατεύθυνση, την οποία δίνουμε στο «χτίσιμο» του κεντρικού διακοσμητικού μας concept κάθε φορά. Θα έχει, για παράδειγμα, minimal ή maximal «προσωπικότητα»; Διαλέγοντας μία από αυτές τις κεντρικές επιλογές θα οδηγηθούμε αυτόματα και στα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διαμόρφωσής της, τα οποία θα συναντήσουμε και σε παρακάτω βήματα, και αφορούν στην modern ή vintage εκδοχή της, αλλά ακόμη και σε μια «mix’ an match» αισθητική προσέγγιση και αφορούν κυρίως τα αξεσουάρ που θα προσθέσουμε. Δεν ξεχνάμε στο ζήτημα της βάσης του décor μας να αποφασίσουμε και για την κεντρική χρωματική παλέτα, η οποία θα «ντύσει» δημιουργικά τη συνολική ατμόσφαιρα που επιδιώκουμε ολοκληρώνοντάς την με την κατάλληλη ισορροπία.

Αναφερόμενοι σε μια minimal «βάση», ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια ξύλινη μεγάλη τραπεζαρία, η οποία από μόνη της δομεί το εβδομήντα με ογδόντα τοις εκατό της εικόνας και αποτελεί μια «γεμάτη» πληροφορία. Από εκεί και πέρα εμείς θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να κάνει «θόρυβο», όπως λέμε λαϊκά για μία εικόνα, ή επιθυμούμε μια αισθητική αρμονία και γεωμετρία. Αν επιθυμούμε γα παράδειγμα να ετοιμάσουμε το πρωινό μας σε μια τραπεζαρία maximal φιλοσοφίας, διατηρώντας τον ίδιο τύπο τραπεζιού, τότε ή θα προσθέσουμε αξεσουάρ με έντονο και retro χαρακτήρα, είτε runner, τραπεζομάντηλο ή σουπλά, τα οποία θα κουβαλούν περισσότερες «πληροφορίες», όπως floral ή θα είναι traditional λευκά πάνω στα οποία θα «παίξουμε» ξανά με τα αξεσουάρ.

Step 3: Η στιγμή της λεπτομέρειας!

1-wAfAf.jpg

Όταν κάνουμε λόγο για «details», τότε μιλάμε αποκλειστικά για την επόμενη ουσιαστική μας κίνηση. Είναι καίριας σημασίας να μην υποβιβάζουμε τις λεπτομέρειες γιατί από αυτές θα κριθεί η συνολική ταυτότητα της τραπεζαρίας μας. Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία τη βάση της τραπεζαρίας μας, όπως είδαμε παραπάνω, αλλά τα στοιχεία που έχουμε προσθέσει να έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να καταλήξουν σε ολοκληρωτική καταστροφή την τελική διαμόρφωση.

Οι λεπτομέρειες αφορούν κυρίως τα αξεσουάρ της τραπεζαρίας μας, τα υλικά και τα χρώματά τους. Collection από σερβίτσια, βάζα, συλλογή από ποτήρια και βάσεις τους, μαχαιροπίρουνα, χαρτοπετσέτες με τα αντίστοιχα δαχτυλίδια για να τις δέσουμε καταλλήλως και κανάτες για τους φρέσκους χυμούς του πρωινού μας, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Δεν ξεχνάμε συνεχώς να δίνουμε προσοχή και να μην ξεχνάμε το κεντρικό μας concept, γιατί πολλές φορές συμβαίνει να μας αρέσει πολύ ένα ποτήρι όμως να μην ταιριάζει με τίποτα με τον τύπο της French country διακόσμησης που έχουμε δημιουργήσει.

Για εσάς που λατρεύετε μια ακόμη πιο ρομαντική ατμόσφαιρα στο κυριακάτικο πρωινό που θα απολαύσετε στο μπαλκόνι του σπιτιού σας, την τελική εικόνα θα αναβαθμίσει ένα κομψό βάζο ή μια ιδιαίτερη βάση για κεριά. Φανταστείτε μια επιμελημένη τραπεζαρία με γλυκές μυρωδιές από γοητευτικά κεριά και δροσερά μπουκέτα ανοιξιάτικων λουλουδιών. Και σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, δίνουμε έμφαση στον χαρακτήρα της διαμόρφωσης. Ακόμη και αυτά τα δύο διακοσμητικά στοιχεία είναι απαραίτητο να «δένουν» σε αρμονία με όλα τα υπόλοιπα.

Step 4: Savoir Vivre και στο πρωινό!

3-5whAe.jpg

Είναι σημαντικό σε κάθε γεύμα της ημέρας να εφαρμόζουμε μια συγκεκριμένη διάταξη στην τραπεζαρία, ώστε να μάς διευκολύνει περισσότερο την ώρα που δειπνούμε. Σύμφωνα με το βιβλίο “SAVOIR VIVRE” του expert, Χρήστου Κ. Ζαμπούνη, όσον αφορά το πρωινό: «Στη μέση του τραπεζιού τοποθετούμε έναν δίσκο με μια κανάτα χυμό, ένα καλάθι με διάφορα είδη ψωμιού (φρυγανιές, κρουασάν κ.α), το βούτυρο, τα κορνφλέικς σε μπολ, σ’ ένα μικρό πιατάκι τις μαρμελάδες και το μέλι, τη ζαχαριέρα, σ’ ένα άλλο πιάτο, εάν θέλουμε, τα αλλαντικά ή τα τυριά, αλατοπίπερο, τις αυγοθήκες, κτλ». Το τσάι και τον καφέ τα ετοιμάζουμε εκείνη τη στιγμή».

Βασικό tip: Με βάση τους κανόνες ευγενείας, θεωρείται άκομψο είτε συμβιώνουμε είτε φιλοξενούμε κάποιον στο σπίτι μας να ετοιμάσουμε τον καφέ αποκλειστικά για εμάς και να καθίσουμε στην τραπεζαρία. Φροντίζουμε και για τον καφέ των υπολοίπων!