fbpixel

Search icon
Search
Bagatelle Mykonos: H νέα ηχηρή άφιξη στο Νησί των Ανέμων
ESCAPE

Bagatelle Mykonos: H νέα ηχηρή άφιξη στο Νησί των Ανέμων

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Fabrizio Casiraghi


Γνωστό για τις καταπληκτικές τοποθεσίες που εκτείνονται σε ολόκληρη την Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, το Bagatelle συνεχίζει τη διεθνή επέκτασή του με το άνοιγμα ενός νέου χώρου στο εμβληματικό νησί της Μυκόνου. Περισσότερο από ένα εστιατόριο, το Bagatelle Mykonos προσφέρει μια αυθεντική και ολιστική εμπειρία που γιορτάζει το πνεύμα της χρυσής εποχής της Γαλλικής Ριβιέρας.

Η διακόσμηση ενσωματώνει τη γύρω φυσική ομορφιά σε κάθε στοιχείο του σχεδιασμού. Στη δημιουργική του έρευνα, ο Fabrizio Casiraghi εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία των καλοκαιριών στη Νότια Γαλλία. Επιλέχθηκε η χρήση της βλάστησης και των δέντρων για να προσφέρει φυσική σκιά στους επισκέπτες. Θυμίζοντας αμφιθέατρο, το εστιατόριο περιλαμβάνει βεράντες τριών επιπέδων, όπου οι επισκέπτες μπορούν να  απολαύσουν κρασί, να δειπνήσουν και να χαλαρώσουν με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Το Bagatelle Mykonos είναι μια από τις καλύτερες τοποθεσίες του νησιού για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, απολαμβάνοντας ένα cocktail που ετοιμάζουν οι mixologists του Bagatelle. Σε όλο το εσωτερικό του εστιατορίου, οι επισκέπτες θα εντοπίσουν αναφορές στον ήλιο, μια σημαντική επιρροή για τον designer, δημιουργώντας μια ευχάριστη και αυθεντική ατμόσφαιρα.

bagatelle-mykonos.jpg


Μεγάλες, γυάλινες μπάλες φωτός από οπαλίνα διακοσμούν τα κενά ανάμεσα στα τραπέζια και τη βλάστηση δίνοντας μια απαλή, ζεστή λάμψη, αντανακλώντας τον μεσογειακό  ήλιο που δύει. Μπροστά από το κεντρικό μπαρ, χαραγμένο στο πάτωμα, βρίσκεται ένα εντυπωσιακό ηλιακό ρολόι με τη λατινική φράση "Sol Recit Umbra Monet", που μπορεί να μεταφραστεί ως «ο ήλιος κυβερνά τις σκιές»!

Ο designer δημιούργησε έπιπλα κατά παραγγελία από ξύλο, που θυμίζουν σκάφη Riva, που έχουν συνδυαστεί με κίτρινα και μπλε υφάσματα, ένα νεύμα στον ήλιο, τη θάλασσα, την άμμο και τη χαρακτηριστική μπλε απόχρωση του Bagatelle. Η μοναδική φωτεινότητα του δαπέδου από τερακότα δημιουργεί τα θεμέλια του εστιατορίου και μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ένθετο από πέτρα ή μάρμαρο, εμπνευσμένο από τις αυλές με τις υπέροχες βίλες στη Νότια Γαλλία.

Είναι ένας προορισμός για ντόπιους και διεθνείς ταξιδιώτες που λαχταρούν να επιδοθούν σε μια στιγμή ευχαρίστησης σε μια κομψή και ζωντανή ατμόσφαιρα. Από το ποτό μέχρι το δείπνο και τον χορό στο ηλιοβασίλεμα, αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί στον ήχο ενός ζωντανού και πλούσιου μουσικού προγράμματος, καθώς ο ήλιος δύει πάνω από το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.

bagatelle-mykonos-cerruti-draime12.jpg


Το Bagatelle Mykonos προσφέρει την απόλυτη γευστική εμπειρία που θα ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις! Το μενού που επιμελήθηκε ο Corporate Executive Chef του Bagatelle, ο Rocco Seminara και ο Executive Chef Jospeh Kahat είναι μια πρόσκληση σ' ένα ταξίδι γεύσεων, αποτίνοντας φόρο τιμής στη γαλλική και τη μεσογειακή κουζίνα.

Φωλιασμένο σ' έναν λόφο  της Μυκόνου, αυτό το παραθαλάσσιο εστιατόριο είναι ένα γράμμα αγάπης για τον ζεστό ήλιο της Μεσογείου, την πλούσια φύση και τη νόστιμη γαστρονομία. Ο designer Fabrizio Casiraghihas έφερε με επιτυχία τη λάμψη και την αίγλη της Γαλλικής Ριβιέρας της δεκαετίας του 1970, μια αισθητική που βρίσκεται στον πυρήνα του DNA του Bagatelle, στη Μύκονο. Με έμπειρο βλέμμα στο σχεδιασμό, ο Ιταλός σχεδιαστής ενσωματώνει τέλεια το γύρω ελληνικό τοπίο από ασβεστωμένα κτίρια, με την ουσία της ταυτότητας Bagatelle, δημιουργώντας μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα που θυμίζει την Κυανή Ακτή.

Κατά την άφιξη, οι επισκέπτες καλωσορίζονται μέσα από μια όμορφη, διακριτική αψίδα που οδηγεί σε μια πόρτα διακοσμημένη με ένα στρογγυλό παράθυρο φτιαγμένο από γυαλισμένο πορτοκαλί γυαλί. Αυτή η εσκεμμένα διακριτική είσοδος ανοίγει σε μια πολυτελή βοτανική αυλή που παραπέμπει σε ένα γαλήνιο άγριο τοπίο, εμβληματικό της μεσογειακής χλωρίδας και προσφέρει το Bagatelle Mykonos.

Αbout

bagatelle-mykonos-cerruti-draime14.jpg
Fabrizio Casiraghi

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Fabrizio Casiraghi προέρχεται από μια οικογένεια με ρίζες από το Μιλάνο, το λίκνο της ιταλικής βιομηχανίας και του design. Έδειξε από νωρίς ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική κι έγινε δεκτός στο Politecnico, τη διάσημη σχολή μηχανικών και αρχιτεκτονικής της οποίας οι απόφοιτοι περιλαμβάνουν τους Aldo Rossi, Achille Castiglioni και Renzo Piano. Αφού αποφοίτησε, μετακόμισε στο Παρίσι κι εργάστηκε για τον Dominique Perrault. Με την επιστροφή του στην Ιταλία, ο Fabrizio Casiraghi αποφάσισε να γίνει εθελοντής για την FAI (Fondo Ambiente Italiano), την ένωση ιστορικών μνημείων και πάρκων. Ανακάλυψε και ερωτεύτηκε τους εσωτερικούς χώρους των αρχοντικών του παρελθόντος και τις λεπτομέρειες της διακόσμησής τους. Αρχικά τον τραβάει ο όγκος, που επιβάλλει την αυστηρότητα και την αίσθηση της αγνότητας και μετά στρέφει το μυαλό του στη λάμψη των υλικών, την απαλότητα των χρωμάτων και του εξωτισμού των επίπλων από μακρινά μέρη, με ένα λεπτό και ελεγχόμενο παιχνίδι φωτός. Το 2015, όταν δεν ήταν ακόμη 30 ετών, ίδρυσε το πρακτορείο του Casiraghi, τα έργα του οποίου σήμερα εναλλάσσονται μεταξύ κατοικιών, ξενοδοχείων, εστιατορίων και μπουτίκ. Ο Fabrizio Casiraghi εμπνέεται από όλες τις μορφές τέχνης, όπως το θέατρο και την όπερα, καθώς και από τις εκθέσεις και τις γκαλερί που είναι τόσο εύκολα διαθέσιμες στην πατρίδα του, το Παρίσι. Με τα ενδιαφέροντά του να κυμαίνονται από υπαίθριες αγορές έως αντίκες, ορίζει μια ελεύθερη νεωτερικότητα που δεν έρχεται σε αντίθεση με το παρελθόν.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες!