fbpixel

Search icon
Search
Βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι; Τα do's και τα don'ts που πρέπει να γνωρίζετε
HAIR & NAILS

Βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι; Τα do's και τα don'ts που πρέπει να γνωρίζετε

Ο απόλυτος οδηγός για να γίνετε η καλύτερη hair colorist


Όλες όσες θέλετε να τολμήσετε τη βαφή μαλλιών στο σπίτι, γνωρίζετε πως σίγουρα δεν αποτελεί μια εύκολη διαδικασία. Απαιτεί σωστά βήματα, αλάνθαστες αναλογίες και έναν χώρο προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο. Ακολουθώντας τα βήματα των top hair colorists και με απόλυτη προσοχή, μπορείτε να πετύχετε ένα λαμπερό αποτέλεσμα που θα μοιάζει απόλυτα με αυτό του κομμωτηρίου. Αφού, λοιπόν, βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει και την προσαρμόσετε στα spring hair color trends της άνοιξης δεν έχετε παρά να τολμήσετε την ανανέωση που θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη!

Έμεις συγκεντρώσαμε τα do's & don'ts που οφείλετε να ακολουθήσετε για ένα υπέροχο αποτέλεσμα. 
mallia-vafi-sto-spiti-3.jpg


Do: Χρησιμοποιείστε μια προσωρινή βαφή πριν τη μόνιμη

Μπορεί να έχετε μια συγκεκριμένη απόχρωση στο μυαλό σας αλλά ο διάσημος colorist Justin Anderson συνιστά να δοκιμάσετε πρώτα στα μαλλιά σας μια ημι-μόνιμη έκδοχη του. Θα ξεπλυθεί σταδιακά μετά από αρκετά λουσίματα και θα σας δώσει να καταλάβετε αν είναι αυτό που πραγματικά θέλετε. Το μόνιμο χρώμα διαρκεί πολύ περισσότερο και πιθανότατα θα απαιτήσει από εσάς να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία εάν κάτι πάει στραβά. Ξεκινώντας με μια ημι-μόνιμη βαφή, θα είστε σε θέση να σώσετε τον εαυτό σας από οποιαδήποτε ταλαιπωρία εάν αποδειχθεί ότι τελικά το αποτέλεσμα δε σας ταιριάζει.

Don't: Ανοίγετε την απόχρωση περισσότερο από δύο τόνους

Όταν αλλάζετε τα μαλλιά σας περισσότερο από δύο τόνους σε μία επίσκεψη στο κομμωτήριο ή και στο σπίτι, μπορεί να καταλήξει να κάνει κακό τόσο στο δέρμα του κεφαλιού σας όσο και στην τρίχα. Έτσι οι hair stylist ακολουθούν πάντα αυτόν τον κανόνα και κάνουν τις αλλαγές σταδιακά. Εάν, παρόλα αυτά, επιθυμείτε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, δοκιμάστε να βάψετε τα μαλλιά σας ξανά, σε απόσταση δύο εβδομάδων, για να το πετύχετε ενώ παράλληλα τα μαλλιά σας θα παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο υγιή.

mallia-vafi-sto-spiti-2.jpg

Do: Επιλέξτε ένα συμπληρωματικό χρώμα

Ένα  κολακευτικό χρώμα μαλλιών δεν κάνει το πρόσωπο σας να φαίνεται χλωμό και δε σας μεγαλώνει ηλικιακά. Για να μάθετε ποια απόχρωση ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σας, ακολουθήστε τις συμβουλές της Eddie Arthur Salon με έδρα τη Νέα Υόρκη: "Κρατήστε ένα ασημένιο φύλλο δίπλα στο πρόσωπο σας, και ακολούθως ένα χρυσό φύλλο. Έτσι, θα μπορέσετε  να δείτε ποια αντανακλά καλύτερα στο δέρμα σας." Δεν πρέπει να επιλέξετε μια σκιά που να ταιριάζει με τους τόνους του δέρματος σας. Για παράδειγμα, αν έχετε ροζ ή ζεστά αποχρώσεις και επιλέξετε το χάλκινο χρώμα, ο συνδυασμός αυτών των δύο θα σας οδηγήσει στο να μοιάζετε υποτονικοί. 

Don't: Επιλέξτε ένα χρώμα βασισμένοι στην εικόνα στο κουτί

Φανταστείτε να φοράτε ένα φόρεμα κάθε μέρα για μήνες. Θα το επιλέγατε μόνο με βάση το πώς φαίνεται στο μοντέλο που το διαφημίζει; Σε καμία περίπτωση. Το ίδιο ισχύει και για την απόχρωση των μαλλιών σας. Αυτό που απεικονίζεται στο μπροστινό μέρος του κουτιού μπορεί να μην είναι απαραίτητα το χρώμα που πρόκειται να πετύχετε. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή τόσο στη σκιά όσο και στον τόνο και να λάβετε υπόψη ότι το χρώμα μπορεί να επηρεαστεί από οποιαδήποτε βαφή ή θεραπείες που μπορεί να έχετε ήδη εφαρμόσει. Μάλιστα, μπορείτε να γυρίσετε και στο πλάι του κουτιού, που συνήθως περιέχει εικόνες που δείχνουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα με βάση το τρέχον χρώμα των μαλλιών σας.

mallia-vafi-sto-spiti-4.jpg

Do: Χρησιμοποιείστε διαφορετικό προϊόν για τις ρίζες σας

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης για τις ρίζες σας είναι κρίσιμη. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη συγκεκριμένη περιοχή καθώς μια μόνιμη βαφή μπορεί να μη σας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι ειδικές αυτές συσκευασίες χαρίζουν έναν λίγο πιο ανοιχτό τόνο. Σε άλλη περίπτωση μπορείτε απλώς να αφαιρέσετε την κανονική βαφή πέντε λεπτά αργότερα συγκριτικά με τις άκρες σας.

Don't: Βάφετε κατεστραμμένα μαλλιά

Ενώ η διαδικασία μπορεί να αναζωογονήσει ένα ασταθές χρώμα, δεν θα κάνει τίποτα για τις άκρες των μαλλιών σας που βρίσκονται σε αφυδατωμένη κατάσταση. Όταν τα μαλλιά είναι υγιή το θυλάκιο της τρίχας φαίνεται στρογγυλό και λείο ενώ εάν έχει υποστεί ζημιά, θα φαίνεται ξεφτισμένο θυμίζοντας σιτάρι. Η εφαρμογή βαφής στο τελευταίο μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, καθώς δεν θα είναι σε θέση να την απορροφήσει ομοιόμορφα. Αυτό θα προκαλέσει μια άνιση σκιά, καθώς τα υγιή μέρη του μπορούν να πάρουν τη βαφή ενώ τα υπόλοιπα θα μοιάζουν διαφορετικά. 

mallia-vafi-sto-spiti.gif

Do: Χρησιμοποιήστε προϊόντα από την ίδια εταιρία

Μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό το να συνδυάσετε πολλά διαφορετικά brands μαζί, ωστόσο, όταν πρόκειται για τα μαλλιά σας, είναι προτιμότερο να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις. Οι κατασκευαστές χρωμάτων μαλλιών δημιουργούν τα προϊόντα τους για να μπορούν να συνδυαστούν ειδικά και να σας δώσουν συνολικά ένα τέλειο αποτέλεσμα. Έτσι, οταν αναμιγνύετε μια μάρκα χρώματος με διαφορετική μάρκα για ρίζες ή για ρεφλέ, διακινδυνεύετε οι φόρμουλες να μην κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το μαλλί σας.