fbpixel

Search icon
Search
Back to the City: Eύκολα tips που πρέπει να υιοθετήσετε για να αποκτήσετε και πάλι καλλίγραμμο σώμα
WELLNESS

Back to the City: Eύκολα tips που πρέπει να υιοθετήσετε για να αποκτήσετε και πάλι καλλίγραμμο σώμα

Επιστρέψτε ομαλά στην καθημερινότητά σας


Είναι δεδομένο πως μετά τις διακοπές, χρειάζεται λίγος χρόνος για να επανέλθουμε πλήρως όλοι μας στους κανονικούς ρυθμούς και στη ρουτίνα που είχαμε δημιουργήσει πριν από το καλοκαίρι. Έχοντας πάρει τις απαραίτητες ανάσες κι έχοντας χαλαρώσει αρκετά, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μπείτε και πάλι σε ένα πρόγραμμα και να επιστρέψετε στο healthy lifestyle που είχατε υιοθετήσει τους προηγούμενους μήνες. Άλλωστε, χρειάστηκε κόπος για να αποκτήσετε το summer body των ονείρων σας κι είναι κρίμα να πάει χαμένος. Θέλετε να επιστρέψετε στο γυμναστήριο, αλλά δυσκολεύεστε; Πάρτε το χρόνο σας, μην πιέζεστε κι όλα γίνουν όπως πρέπει, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Τέλος η χαλάρωση, ώρα για δράση!

Μην πανικοβάλλεστε!

Δε χρειάζεται να υπεραναλύετε την κατάσταση και να σας πιάνει πανικός, καθώς θα πρέπει να θυμάστε πως είναι λίγοι εκείνοι που καταφέρνουν να παραμένουν πιστοί στο διατροφικό τους πλάνο, ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Τα τσιπουράκια κι οι λαχταριστοί μεζέδες μπροστά στη θάλασσα, τα εντυπωσιακά desserts και τα δροσιστικά cocktails δεν αποτελούν κομμάτι της υγιεινής διατροφής, ωστόσο όλα αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το ελληνικό καλοκαίρι. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, ένα mini break είναι απαραίτητο και πλέον μπορείτε να μπείτε και πάλι σε ένα σταθερό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει μία ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τη γυμναστική της αρεσκείας σας.

shutterstock-631945331.jpg

Οργανώστε το πρόγραμμά σας

Η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου, καθημερινού προγράμματος είναι πάντα ευεργετική και σίγουρα, θα αποτελέσει σύμμαχό σας αυτό το διάστημα. Είναι γνωστό πως μία σωστή κι ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την απαραίτητη ξεκούραση, μπορούν να ανεβάσουν τα επίπεδα ενέργειας κι ευεξίας, ωστόσο αυτό που ίσως δε γνωρίζετε, είναι πως τα μικρά και συχνά γεύματα βοηθούν επίσης σημαντικά σε αυτό το κομμάτι. Όσο πιο σύντομα επιστρέψετε στο σταθερό, διατροφικό σας πλάνο, ορίζοντας παράλληλα συγκεκριμένες ώρες για τα γεύματά σας, τόσο πιο γρήγορα θα αισθανθείτε και πάλι ο εαυτός σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις τροφές που καταναλώνετε, μην μένετε για πολλές ώρες νηστικοί και βάλτε και πάλι την άσκηση στη ζωή σας. Σύντομα, τόσο το μυαλό, όσο και το σώμα σας θα προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά.

Μην το παρακάνετε

Ξεκινώντας και πάλι συστηματική δουλειά στο γυμναστήριο ή στο σπίτι, μέσα από κάποια online courses, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται χρόνος κι υπομονή. Είναι σχεδόν σίγουρο, πως οι πρώτες προπονήσεις μετά τις διακοπές θα μοιάζουν πιο δύσκολες και μερικές ασκήσεις θα φαντάζουν αρκετά απαιτητικές, αλλά θα πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στο σώμα σας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Δε χρειάζεται να δώσετε το 110% από την πρώτη κιόλας φορά, καθώς εκτός των άλλων κινδυνεύετε κι από σημαντικούς τραυματισμούς. "Ακούστε" τα μηνύματα που σας στέλνει το σώμα σας κι επιστρέψτε σταδιακά στο γυμναστήριο, ανεβάζοντας σταδιακά τον πήχη. 

shutterstock-1223884696.jpg

Κλείστε το ραντεβού σας

Αντίστοιχα, το γεγονός ότι δεν πρέπει να βιάζεστε κι ουσιαστικά να πιέζεστε, δε σημαίνει πως πρέπει να αφεθείτε ακόμη περισσότερο, δεδομένου -πάντα- ότι στόχος σας είναι να μπείτε και πάλι σε ένα σταθερό πρόγραμμα, θέλοντας να βρείτε τη φόρμα σας. Προγραμματίστε όσο πιο άμεσα γίνεται το ραντεβού σας στο γυμναστήριο και ξεκινήστε τη δουλειά. Άλλωστε, η γυμναστική θα σας δώσει το απαραίτητο boost που χρειάζεστε σε μία περίοδο με αυξημένες υποχρεώσεις και θα σας χαρίσει έναν πολύ πιο ποιοτικό ύπνο. Προσθέστε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα και σύντομα όλα θα γίνουν πιο εύκολα!

Βάλτε στόχους

Set your goals. Ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση και να ασχοληθείτε συστηματικά με το σώμα σας. Ξεκινήστε την προσπάθειά σας, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, που θα σας δώσουν κίνητρο. Αρχικά, προτιμήστε πιο εφικτούς και σταδιακά, μέσα από την καθημερινή δουλειά, ανεβάστε το βαθμό δυσκολίας. Όπως προαναφέρθηκε, είναι πάντα πολύ σημαντικό να δίνετε προσοχή και σημασία στα μηνύματα που σας στέλνει το σώμα σας και να μην ξεπερνάτε τα όριά σας. Σε όλους τους τομείς χρειάζεται μέτρο, είτε πρόκειται για τη διατροφή, είτε για τη γυμναστική σας. Προτιμήστε να κάνετε μικρά steps κι απολαύστε την επίτευξη των στόχων σας, βλέποντας το σώμα σας να αλλάζει θεαματικά, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Για όλα υπάρχει λύση, αρκεί να το θέλετε πραγματικά!