fbpixel

Search icon
Search
Back to Reality: 3+1 tips για να μεταμορφώσετε τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά μετά τις διακοπές
HAIR & NAILS

Back to Reality: 3+1 tips για να μεταμορφώσετε τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά μετά τις διακοπές

Δώστε τους την φροντίδα που χρειάζονται αυτήν την περίοδο


Οι διακοπές έφτασαν στο τέλος τους και σταδιακά όλοι, επιστρέφουν στην καθημερινότητα, κάνοντας σχέδια για τη νέα σεζόν. Είναι η κατάλληλη στιγμή λοιπόν, να αφιερώσετε λίγο χρόνο στα μαλλιά σας, που κακά τα ψέματα, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά όλο το προηγούμενο διάστημα. Το θαλασσινό αλάτι, το χλώριο της πισίνας και ο ήλιος, δεν ευνοούν καθόλου τα μαλλιά, γι΄αυτό και πρέπει να τα φροντίσετε αρκετά τώρα με την επιστροφή στην πόλη. Τι πρέπει να κάνετε; Συνεχίστε να διαβάζετε για τα πιο απλά κι αποτελεσματικά tips, που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κλείστε ραντεβού στο κομμωτήριο

Ίσως το Νο1 ένα step μετά από τις διακοπές. Ό,τι κι αν κάνετε, όποια προϊόντα κι αν επιλέξετε, δε θα πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα, αν δεν επισκεφθείτε τον κομμωτή σας. Το πρώτο πράγμα που χρειάζονται τα μαλλιά μετά από τις ημέρες των διακοπών, είναι ένα καλό κούρεμα. Δε μιλάμε φυσικά απαραίτητα για μία σημαντική αλλαγή. Ένα καθάρισμα, προκειμένου να απαλλαγείτε από την ψαλίδα και τις “νεκρές άκρες” είναι αρκετό. Τα μαλλιά σας αμέσως θα μοιάζουν πιο υγιή και λαμπερά.

1-FrMaC.jpg

Σωστή ενυδάτωση

Μετά το ραντεβού στο κομμωτήριο, καλό θα είναι να βάλετε στην καθημερινότητά σας κι εσείς οι ίδιες τη φροντίδα των μαλλιών σας. Επενδύστε σε σωστά προϊόντα, ξεκινώντας από ένα καλό σαμπουάν και συνεχίστε, εφαρμόζοντας ενυδατικές μάσκες στο ντουζ. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό και πραγματικά, σταδιακά τα αποτελέσματα θα είναι ορατά. Ιδανικά, δοκιμάστε μία από τις πολλές DIY συνταγές για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα μαλλιών, χρησιμοποιώντας έλαια όπως το argan oil, το αμυγδαλέλαιαο ή το λάδι καρύδας. Τοποθετήστε τα στα μαλλιά σας το βράδυ πριν από τον ύπνο, αφήστε τα να δράσουν στη διάρκεια της νύχτας και το πρωί, ξεβγάλτε καλά με χλιαρό νερό.

3-YRcpc.jpg

Πείτε «όχι» στα εργαλεία θερμότητας

Είναι σίγουρα δύσκολο να μείνετε μακριά από τα εργαλεία θερμότητας, ωστόσο καλό θα είναι να περιορίσετε τη χρήση τους. Αφήστε τα μαλλιά σας στο φυσικό τους ή δοκιμάστε χτενίσματα που δεν απαιτούν ιδιαίτερο styling. Οι french braids αποτελούν ιδανική επιλογή για αυτό το διάστημα κι έχουν θέση σε κάθε στιγμή της ημέρας. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιάσετε όσο πιο χαμηλά μπορείτε τα μαλλιά σας σε ένα αυστηρό slick bun. Εύκολο, γρήγορο, αγαπημένο!

2-m2yDu.jpg

Προσοχή στο styling

Σε περίπτωση που χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε εργαλεία θερμότητας, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην προετοιμασία των μαλλιών σας. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα προϊόν που θα προστατεύσει την τρίχα, πριν τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου. Επίσης, επενδύστε σε ένα καλό hair oil, που θα το τοποθετείτε στα μαλλιά και πριν και μετά από το styling. Τα έλαια μαλλιών, μπορούν να λειτουργήσουν σαν θερμοπροστατευτικά, ενώ μειώνουν το ανεπιθύμητο φριζάρισμα και αφήνουν τα μαλλιά λεία και μεταξένια.

Good to Know...

Γενικότερα τα λαμπερά και υγιή μαλλιά, αποτελούν σήμα κατατεθέν μίας γυναίκας που αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της και είναι σίγουρη για τις επιλογές της, γι΄αυτό και δεν πρέπει να παραμελείτε τη φροντίδα τους. Τα βήματα είναι απλά και σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι ορατά...