fbpixel

Search icon
Search
Back to basics: Η μόδα φέτος προστάζει το μαύρο ως την απόλυτη χρωματική τάση
MAGAZINE

Back to basics: Η μόδα φέτος προστάζει το μαύρο ως την απόλυτη χρωματική τάση

Επιστροφή στις σταθερές αξίες και στο all time classic μαύρο


The Styling Tips

Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε τις top συμβουλές στιλ για τον χειμώνα που έρχεται, σίγουρα θα διαπιστώναμε πως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: επιστροφή στα basics με κάποια μικρά twists. Πρώτος και βασικός κανόνας είναι να βρούμε το προσωπικό μας στιλ, τα χρώματα που μας ταιριάζουν κι όλα αυτά προσαρμοσμένα στις καθημερινές μας ανάγκες. Φέτος, ας προτιμήσουμε ένα μαύρο σακάκι με ιδιαίτερο κόψιμο (I love blazers) σε συνδυασμό με denim jeans σε straight γραμμή. Πείτε «ναι» στα κόκκινα χείλη, ακόμη και από το πρωί, ενώ τα εντυπωσιακά δαχτυλίδια θα είναι η λεπτομέρεια που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Σακάκι pique blazer Karl Lagerfeld, Intervista

Κραγιόν Le Rouge Parfum matte, Kilian Paris

Δαχτυλίδι από τη συλλογή Facet με rose cut diamond στο κέντρο και brown και black diamonds, Katerina Ioannidis

The Art Lover

Μια καλλιτέχνιδα της οποίας το έργο βρίσκω ενδιαφέρον είναι η Άννα Φαφαλιού. H visual artist κατάφερε από μικρή ν’ αφήσει το δικό της ξεχωριστό και πρωτοποριακό αποτύπωμα στον χώρο της παγκόσμιας τέχνης. Γιατί αγαπώ τα έργα της; Γιατί χρησιμοποιεί neon, το οποίο βρίσκω άκρως γοητευτικό. Check @anna_fafaliou

Inspiration

Είναι το απόλυτο µοντέλο και fashion icon. Η Kate Moss µάς εντυπωσιάζει για µια ακόµη φορά µέσα από την καµπάνια του νέου fashion brand Mônot, του λιβανέζου σχεδιαστή Eli Mizrahi. Σε µια ατµοσφαιρική φωτογράφιση στην AlUla, έδρα του πρώτου µνηµείου παγκόσµιας κληρονοµιάς της Σαουδικής Αραβίας, ποζάρει και µαγνητίζει τα βλέµµατα.

Θήκη τηλεφώνου της MCM, Attica - The Department Store

Μπαλαρίνες Pedro Garcia, Karida 1912

What’s hot now!

MaxMara

MaxMara

Το πιο «καινούριο» νέο στον κόσμο της μόδας είναι πως η γνωστή λέξη «τάσεις» αρχίζει σιγά σιγά και μεταβάλλεται. Σε αυτό συντέλεσε η κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως, αλλά και η συνολική στροφή προς ένα πιο sustainable way of living. Το πιο σημαντικό πλέον στον χώρο της μόδας είναι το ν’ αποκτούμε ρούχα και αξεσουάρ με διάρκεια ζωής. Τα trends, όσο περνάει ο καιρός, διαπιστώνουμε πως αλλάζουν πλέον πολύ λίγο, με κάποιες μικρές διαφορές ανάμεσα στις σεζόν. Αυτό που χρειαζόμαστε, λοιπόν, και φέτος είναι ένας αέρας ανανέωσης και φρεσκάδας στην γκαρνταρόμπα μας.

Άρωμα Cologne intense Cypress & Grapevine της Jo Malone, Attica - The Department Store

Σκουλαρίκια με black και white diamonds, Thalia Exarchou Jewellery

Παλέτα με σκιές για τα μάτια Diorshow Black Bow του οίκου Dior

The Home Edit

Το ξενοδοχείο Nobis Copenhagen

Πολυθρόνα και υποπόδιο B&B Italia Serie Up 2000, Δελούδης

It’s all in the details

Black is back και γι’ ακόμη μια σεζόν δε γίνεται να λείπει από τις κορυφαίες τάσεις, καθώς είναι μια σταθερά που μπορεί να έχει δυναμική παρουσία σε κάθε εποχή. Διαχρονικό και αγαπημένο, ειδικά για τη φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν, το μαύρο, σε όλες τις εκδοχές του και σε κάθε στιλ, είναι και πάλι ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι της μόδας και του στιλ. Δώστε έμφαση στ’ αξεσουάρ και σε φίνα υλικά, προσθέτοντας πινελιές γοητείας σε κάθε σας outfit.

Face Duo πινέλο της Shiseido, Hondos Center Apollonia Politia

Λεύκωμα “Chanel: The Impossible Collection” από τις εκδόσεις Assouline

Πέδιλο Saint Laurent, Kalogirou

Μεταξωτή φούστα Max Mara, Max Mara Boutique

Woman of the month

H Virginie Viard είναι η creative director του οίκου μόδας Chanel μετά τον θάνατο του Karl Lagerfeld. Η ίδια, με background στο costume design, συνεργάστηκε με τον Kaiser για 30 χρόνια και πλέον υπογράφει συλλογές για τη σύγχρονη γυναίκα, φέρνοντας έναν αέρα ανανέωσης.

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Kate Moss

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020