fbpixel

Search icon
Search
Αυτό το super-chic σπίτι στο Central Park συνυπάρχει με τη μοντέρνα πλευρά του
INTERIORS

Αυτό το super-chic σπίτι στο Central Park συνυπάρχει με τη μοντέρνα πλευρά του

Με την υπογραφή της Kelly Zerbini, σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων για την εταιρεία ADJJ (Arthur Dunnam for Jed Johnson Studio)


Είτε έχετε επισκεφθεί το Manhattan είτε όχι, πιθανότατα έχετε στο μυαλό σας μια πραγματική εικόνα του τι σημαίνει να ζεις στο Central Park. Για τους περισσότερους, το να ζουν «στο πάρκο» -είτε στο The Dakota είτε στο The Plaza- φέρνει στο μυαλό τους εικόνες από μια πλούσια διαμονή, με elegant διακόσμηση και καλοντυμένους θυρωρούς στο lobby. Ένα τέτοιο σπίτι είναι και αυτό. 

Το εν λόγω κτίριο είχε προσελκύσει μια σειρά από κατοίκους υψηλού προφίλ. Αλλά για τους πελάτες της Zerbini, μια πενταμελής οικογένεια με προτίμηση στο χρώμα, την τέχνη και τη vibrant διακόσμηση, οι εσωτερικοί χώροι της κατοικίας τους χρειάζονταν λίγη χαλάρωση. «Οι ανησυχίες της μητέρας ήταν ότι επρόκειτο για ένα πολύ καθωσπρέπει διαμέρισμα», εξηγεί η designer.

check.jpg

Μεταξύ των παρεμβάσεων του studio ήταν η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης σε μια πρώην κρεβατοκάμαρα - ένας χώρος που ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στην υψηλή αισθητική και την playful ατμόσφαιρα. Πλούσια χρώματα και έντονα μοτίβα κυριαρχούν στον χώρο μαζί με τον καναπέ Mah Jong. Στο κεντρικό μεγάλο δωμάτιο, η ADJJ εισήγαγε τέσσερις μεγάλες πόρτες, επιτρέποντας στην οικογένεια να αποκλείσει τη δραστηριότητα στο καθιστικό από τους χώρους που χρησιμοποιούνται για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και την τραπεζαρία. «Η ιδέα ήταν ότι, αν κάποιος τηλεφωνούσε ή έβλεπε μια ταινία στο σαλόνι, θα μπορούσε να υπάρχει μια άλλη ζώνη για να βρίσκεται η υπόλοιπη οικογένεια», λέει η Zerbini. Η έξυπνη ενσωμάτωση λαμπτήρων που μοιάζουν με βιβλιοθήκη και η διακριτική φόρτιση μέσω USB στο τραπέζι της οικογένειας που μπορεί να μετατραπεί εύκολα και σε γραφείο, σημαίνει ότι είναι τόσο παραγωγικό όσο οποιοδήποτε άλλο που θα συναντούσατε. 

10.jpg

Στις αρχικές σκέψεις για τη διακόσμηση, φυσικά, συμπεριλήφθηκε το πάθος των ιδιοκτητών για τη συλλογή έργων τέχνης, κάτι που καλλιεργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με τη βοήθεια των συμβούλων Diego Marroquin και Edward Tang (του Art-Bureau), οι owners απέκτησαν μια μουσειακή ποικιλία έργων των Damien Hirst, Urs Fischer, Julian Schnabel και άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών, τα οποία βρίσκουν ιδανικές θέσεις στο νέο σπίτι. (Ο πίνακας του Hirst με τα άνθη κερασιάς φαίνεται ιδιαίτερα σωστά τοποθετημένος, αντικατοπτρίζοντας τα λουλούδια στο πάρκο ακριβώς έξω από το σπίτι). «Τα πάντα έγιναν αρμονικά με την κλίμακα της τέχνης», λέει η Zerbini, «ακόμα και οι απλίκες που φτιάξαμε στο σαλόνι». Ένας πίνακας ζωγραφικής στο μπάνιο, custom made, παραπέμπει σε μερικούς από τους ήρωες της μητέρας -συμπεριλαμβανομένης της Peggy Guggenheim, που αυτοπροσδιορίζεται ως «εθισμένη στην τέχνη».

6.jpg

Επιπλέον, κάθε ένα από τα παιδιά της οικογένειας έλαβε τη δική του design παρουσίαση. «Κάθε ένα από αυτά τα δωμάτια είναι εντελώς φτιαγμένο για κάθε παιδί», υποστηρίζει η Zerbini, επισημαίνοντας λεπτομέρειες όπως τραπέζια ζωγραφικής και χώρους προβολής για έργα σε 3D εκτυπώσεις.

Σε όλη την κατοικία, οι σχεδιαστές προσπάθησαν να εξισορροπήσουν την κομψή εμφάνιση με τη λειτουργικότητα. «Η μητέρα της οικογένειας συχνά υπερηφανεύεται ότι έχει ένα σπίτι όπου οι επισκέπτες και οι φίλοι μπορούν να έρθουν, να καθίσουν στους καναπέδες, να βάλουν τα πόδια τους και να μην αισθάνονται ότι πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεχτικοί», καταλήγει η Zerbini. 

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Πηγή: ΑD

Photos: Pamela Rosenkranz/Sprüth Magers