fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Αυτό είναι το θαυματουργό συστατικό που θα περιορίσει τις λεπτές γραμμές & τις ρυτίδες σας

Η ρετινόλη θα γίνει ο νούμερο ένα «σύμμαχός» σας στην αντιγήρανση


Αυτό είναι το θαυματουργό συστατικό που θα περιορίσει τις λεπτές γραμμές & τις ρυτίδες σας

Ίσως είναι το πιο πολυσυζητημένο συστατικό, το οποίο θα ακούσετε να κυριαρχεί σε κουβέντες γυναικών, όταν μιλούν για ομορφιά και αντιγήρανση. Σίγουρα είναι και το πλέον αποτελεσματικό, αφού η δράση του έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα επιδραστική, αλλά και ιδανική για όσες θέλουν να πουν «αντίο» στις ανεπιθύμητες ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Κρατήστε το όνομα της ρετινόλης, γιατί αναμένεται να μας απασχολεί για πολύ ακόμη, όσον αφορά στις ρουτίνες περιποίησης. Περί τίνος πρόκειται όμως; Ποια είναι τα ακριβή της οφέλη; Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιφέρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα;

Όλα τα παραπάνω απαντώνται παρακάτω, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε και κρατήστε σημειώσεις!
retinol.jpg


Τι είναι η ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, που χρησιμοποιείται για την αντιγήρανση και βρίσκεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Μπορεί να διεγείρει τον μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος και να ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου. Ακόμη, μπορεί να απορροφηθεί από την επιδερμίδα και όταν συνδυαστεί με ορισμένα ένζυμα, μετατρέπεται σε τρετινοΐνη (την όξινη μορφή της βιταμίνης Α, επίσης γνωστή και ως ρετινοϊκό οξύ).

Η χρήση ενός καλά διαμορφωμένου και σταθερού προϊόντος με ρετινόλη θα μειώσει εμφανώς τις καφέ κηλίδες, τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τους μεγάλους πόρους. Η μαγεία της έγκειται στην ικανότητά της να επανεμφανίζει την απαλή υφή του δέρματος προσφέροντας ομαλότερη και ομοιόμορφη εμφάνιση.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη ρετινόλη, τα retinoids και το Retin-A

Πρόκειται για τρία συστατικά που συχνά συγχέονται μεταξύ τους μπερδεύοντάς μας σχετικά με τις ιδιότητες και τις χρήσεις τους. Τόσο το Retin-A όσο και η ρετινόλη θεωρούνται τύποι ρετινοειδών (retinoids), που είναι μια κατηγορία φαρμάκων. Και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση του ταχύτερου κύκλου των κυττάρων του δέρματος. Όμως, η ρετινόλη δε χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί με συνταγή γιατρού, γι' αυτό και είναι πολύ πιο εύκολο να τη βρείτε σε πολλά skincare products, ενώ το Retin-A απαιτεί συνταγογράφηση, αφού είναι πιο ισχυρό κι ελαφρώς πιο αποτελεσματικό στη μείωση των ρυτίδων και στην καταπολέμηση της ακμής. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας, για να μάθετε τι από τα δύο είναι καλύτερο για την επιδερμίδα σας.

best-drugstore-acne-products.jpg

Πότε να ξεκινήσετε να τη χρησιμοποιείτε

Δεν υπάρχουν ακριβείς οδηγίες σχετικά με το πόσο νωρίς μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ρετινοειδές προϊόν, αλλά εάν είστε αρκετά μεγάλες σε ηλικία για να σκέφτεστε τις ρυτίδες, πρέπει να κάνετε κάτι για να τις αποτρέψετε από το να εμφανιστούν. Σύμφωνα με τη δερματολόγο Rachel Nazarian, οι περισσότερες γυναίκες επωφελούνται από την έναρξη μιας θεραπείας με ρετινοειδή περίπου από τα 20 τους.

Επομένως, υπολογίστε ότι στην αρχή των 20 και λίγο μετά από αυτήν την ηλικιακή δεκαετία, είναι οι ιδανικές περίοδοι, για να ξεκινήσει μια γυναίκα να χρησιμοποιεί τη ρετινόλη. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι εάν έχετε ξεπεράσει αυτό το ηλικιακό όριο, δεν μπορείτε να την εφαρμόσετε πια. Έπειτα, έχουν τεράστια σημασία και οι μέρες της εβδομάδας, που θα την τοποθετήσετε στο πρόσωπό σας. Τι εννοούμε;

Χρησιμοποιήστε τη για δύο νύχτες, μετά από αυτές αφήστε μια νύχτα χωρίς την εφαρμογή της, εναλλάσσοντας με έναν ορό για peeling κι ένα θρεπτικό serum. Πιο συγκεκριμένα, μια ρουτίνα περιποίησης, που έχει στη βάση της τη ρετινόλη, πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι:

  • Δευτέρα και Τρίτη: Ρετινόλη
  • Τετάρτη: Ορός για peeling
  • Πέμπτη και Παρασκευή: Ρετινόλη
  • Σάββατο: Ενυδατικό serum
  • Επαναλάβετε

1

The glow effect

Total Age Correction Amplified, Lancaster, Sephora Buy me

2

Ενίσχυση του κολλαγόνου

Perfectionist Pro Rapid Renewal Retinol Treatment, Estee Lauder, Sephora Buy me

3

Pads περιποίησης

Benefiance Pure Retinol Intensive Revitalizing Face Mask-4 Sheets, Shiseido, Hondos Center Buy me

4

Λειαντικό έλαιο νυκτός

Overnight Retinol Oil, Pixi, Sephora Buy me

5

Βελτιώνει τη σφριγηλότητα

Visionnaire Skin Solution Retinol 0.2%, Lancome, notos Buy me