fbpixel

Search icon
Search
Αυτό είναι το φρούτο που έχει οφέλη και για την επιδερμίδα και για τα μαλλιά σας
WELLNESS

Αυτό είναι το φρούτο που έχει οφέλη και για την επιδερμίδα και για τα μαλλιά σας

Το μάνγκο φημίζεται για τα «θαυματουργά» του οφέλη


Το μάνγκο τυχαίνει να είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, και δεν είναι τυχαίο, που θεωρείται ο «βασιλιάς» στην κατηγορία του. Όντας γεμάτο με πολλά βασικά μέταλλα και βιταμίνες, το μάνγκο συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της όψης του δέρματος αλλά και των μαλλιών μας. Με μοναδικά οφέλη για την επιδερμίδα αλλά και το τριχωτό της κεφαλής μας, παρακάτω παρουσιάζουμε τα στοιχεία που μας

Αναζωογόνηση του δέρματος 

shutterstock-2328304613.jpg

Αντιγήρανση: Η υψηλή περιεκτικότητα του μάνγκο σε αντιοξειδωτικά προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες επιταχύνουν τη γήρανση. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και προσδίδουν νεανική λάμψη.

Ενυδατώνει και θρέφει: Το βούτυρο μάνγκο, που προέρχεται από τον σπόρο του φρούτου, είναι μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα που θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα. Είναι γεμάτο με απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνες που ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος και ελαχιστοποιούν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Λάμψη: Η περιεκτικότητα του μάνγκο σε βιταμίνη C συμβάλλει στη φωτεινότητα και στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος. Μπορεί επίσης να εξασθενίσει τις σκοτεινές κηλίδες, την υπερμελάγχρωση και τα σημάδια ακμής.

Καταπραϋντικό: Με αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, ηρεμεί και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα. Μειώνει αποτελεσματικά την ερυθρότητα, τη φλεγμονή και το πρήξιμο.

Μειώνει τη φλεγμονή: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της μαγγιφερίνης, βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος και προωθούν την επούλωση.

Προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου: Η άφθονη βιταμίνη C στο μάνγκο δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το δέρμα από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες UV. Βοηθά επίσης στη μείωση των κηλίδων γήρανσης και της υπερμελάγχρωσης.

Θρέψη μαλλιών 

shutterstock-2290131543.jpg

Συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών: Από τη μία η Βιταμίνη Α διεγείρει την παραγωγή σμήγματος, διατηρώντας το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο και αποτρέποντας το σπάσιμο των μαλλιών κι από την άλλη, η Βιταμίνη C ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος που βοηθά επίσης στην τόνωση της τρίχας.

Θρέψη: Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα του μάνγκο θρέφουν και ενισχύουν τους θύλακες της τρίχας, με αποτέλεσμα υγιή, λαμπερά μαλλιά. Μειώνει το σπάσιμο και την ψαλίδα.

Ενυδατική: Παρόμοια με την περιποίηση της επιδερμίδας, το βούτυρο μάνγκο χρησιμεύει ως εξαιρετικό φυσικό μαλακτικό για τα μαλλιά, παρέχοντας υγρασία και θρέψη στα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Βελτιώνει την ελαστικότητα των μαλλιών και μειώνει το φριζάρισμα.

Προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος: Η περιεκτικότητα του μάνγκο σε Βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, θωρακίζει τα μαλλιά από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος. Η Βιταμίνη Ε μειώνει επίσης τη φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής και προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το μάνγκο είναι ένα ευέλικτο φρούτο που προσφέρει πολλά οφέλη τόσο για την περιποίηση του δέρματος όσο και για των μαλλιών. Είτε καταναλώνεται είτε εφαρμόζεται τοπικά,  ενισχύει την υγεία σας, δίνοντάς σας λάμψη!