fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Αυτή η απόχρωση θα κυριαρχήσει στα καλοκαιρινά looks μας

Tα χρώματα του ηλιοβασιλέματος θα πρωταγωνιστήσουν


Αυτή η απόχρωση θα κυριαρχήσει στα καλοκαιρινά looks μας

Μία από τις κυρίαρχες τάσεις που πρόκειται να μας απασχολήσει τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 είναι οι αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος κι αυτό το παιχνίδι που δημιουργούν είτε σε μονοχρωματικά είτε σε mix & match σύνολα.

EXPLOSION OF VITALITY vs SOMBRE MOOD

jn-ferragamo-look-04-0097-mz-f04.jpg
Ferragamo

Παρακολουθώντας τα shows των διεθνών οίκων μόδας που παρουσιάστηκαν για τη σεζόν που διανύουμε, θα μπορούσαμε να πούμε πως δύο ήταν οι βασικές τάσεις που βρέθηκαν στο προσκήνιο και παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από τη μία, είχαμε μια έκρηξη ζωντάνιας, έντασης και θετικής διάθεσης, που αναδείχθηκε μέσα από τα χαρούμενα και flashy χρώματα, το ultra sexy στιλ, τα ανάλαφρα ρούχα, τις έντονες διακοσμητικές λεπτομέρειες και τα στοιχεία με την άκρως θηλυκή νότα. Από την άλλη, επικράτησε μια πιο «ζοφερή» διάθεση της μόδας, που χαρακτηρίστηκε από το all time classic μαύρο, χρώμα-έκπληξη, καθότι πρόκειται για τη Spring/Summer season, αλλά και την επίδραση του military look, με τα cargo παντελόνια να εξελίσσονται σε it κομμάτια.

THE SHADES OF SUNSET

etro-2.jpg
Etro ss23

Στην πιο χαρούμενη πλευρά των τάσεων, οι αποχρώσεις του καλοκαιρινού ηλιοβασιλέματος -αυτές κατά τις τελευταίες ώρες του ημερήσιου φωτός στην παραλία, όταν οι ακτίνες του ήλιου μετατρέπονται από ανοιχτό ροζ σε κίτρινο, πορτοκαλί και μετά σε έντονο κόκκινο, πριν σκουρύνουν σε μοβ λουλακί και βαθύ μπλε- αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης στις συλλογές πολλών fashion brands. Από τον Marni, ο οποίος αφιέρωσε ολόκληρο το ντεφιλέ του σε αυτήν τη θεματική, μέχρι τον Ferragamo, τον GCDS, τον Courrèges και τον Etro, απολαύσαμε στις πασαρέλες looks στην εξαιρετική παλέτα του ουράνιου τόξου. H επιθυμία για αποδράσεις, για ένα φωτεινό καλοκαίρι και ξεγνοιασιά, ήταν τα στοιχεία που επηρέασαν έντονα τις επιλογές των σχεδιαστών, οι οποίοι συνέθεσαν εμφανίσεις κυρίως μονοχρωματικές σε ζεστούς και ζωντανούς τόνους. Φέτος, τα ρούχα και τα αξεσουάρ επιλέγονται από τις fashion lovers σε μια ακουαρέλα που θυμίζει τη δύση του ηλίου, όπως αυτή αντανακλάται στη θάλασσα. Μια απροσδόκητη και ενδιαφέρουσα τάση αποτυπώνεται σε κομμάτια σε πλούσια χρώματα, όπως το ρουμπινί, το έντονο πορτοκαλί και το “Viva Magenta” της Pantone. Όντας ιδανική για τις πιο ηλιόλουστες μέρες που έρχονται, δίνει χώρο έκφρασης και σε δημιουργίες που ακολουθούν την ombre τεχνική.

ΗΟΜΕ SWEET HOME

elfenn-resized.jpg

Την ίδια στιγμή, η τάση αυτή δε μένει μόνο στον κόσμο της μόδας, αλλά έρχεται να κυριαρχήσει και στον χώρο του σπιτιού. Πορτοκαλί, ροζ και κόκκινοι αλλά και χρυσοκίτρινοι χρωματισμοί, συνθέτουν την υπέροχη παλέτα της φετινής σεζόν, που μιμείται όλα τα παιχνιδίσματα του φωτός. Ιδιαίτερα αγαπημένο, το Raspberry Blush αποτελεί μια έντονη απόχρωση που συνδυάζει κόκκινους τόνους με μια νότα από πορτοκαλί και ενσαρκώνει την αισιοδοξία, την ελπίδα και τη χαρά της ζωής. Έχει την ικανότητα να αλλάξει τη διάθεση ενός δωματίου, γι’ αυτό και γίνεται η πιο ιδανική πρόταση. Εσείς προσθέστε αυτές τις χρωματικές επιλογές στον χώρο σας, είτε σε μεγάλες επιφάνειες είτε σε μικρά décor items, και προχωρήστε σε απροσδόκητους συνδυασμούς για ένα spring refresh. Το λευκό θα αποτελέσει τον καμβά για να «παίξετε» χρωματικά και να δημιουργήσετε πιο safe αποτελέσματα, αν δε θέλετε έντονες αλλαγές. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι πως οι αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος προσφέρουν χαλάρωση και αίσθηση ηρεμίας.

1

Αδιάβροχο πανωφόρι Weekend Max Mara, Max Mara Boutique

2

Δερμάτινη τσάντα Callista Crafts, Attica – The Department Store

3

Μενταγιόν Abyss σε ασήμι επιχρυσωμένο με σμάλτο και ζιργκόν-καρδιά, Antonia Karra

4

Δερμάτινη πλατφόρμα Chloé, Kalogirou

5

Shirt dress φόρεμα με δερμάτινη ζώνη Max Mara, Max Mara Boutique

6

Βραχιόλι Gilda bangle σε χρυσό 14Κ με vintage κοράλλι σε σχήμα ψαριού, πράσινα και λευκά brilliant cut διαμάντια Lito, Link

7

Μεταξωτή πλισέ φούστα A line Karl Lagerfeld, Intervista

8

Άρωμα Chloé Nomade Jasmin Naturel Intense, Hondos Center

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023