fbpixel

Search icon
Search
Αυτή η κατοικία στο Σάο Πάολο είναι το απόλυτο dream house
INTERIORS

Αυτή η κατοικία στο Σάο Πάολο είναι το απόλυτο dream house

Λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν σε ένα ιδιαίτερο design σπιτιού


Οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης οικογενειακής κατοικίας σε ένα vibrant προάστιο του Sao Paolo στη Βραζιλία είδαν ως μοναδική ευκαιρία, όχι μόνο την επέκταση της βίλας, αλλά και την πλήρη ανακαίνιση της. Έχοντας ήδη υποβληθεί σε περιορισμένες αλλαγές οι οποίες άλλαξαν τον αρχικό της χαρακτήρα, ο αρχιτέκτονας Felipe Hess, που κλήθηκε να δώσει ξανά ζωή στο σπίτι, προσέγγισε το έργο προσεχτικά. Ο ίδιος αφαιρώντας ή τροποποιώντας ό,τι δε λειτουργούσε αρχιτεκτονικά δημιούργησε μία νέα αριστουργηματική κατοικία που θυμίζει έργο τέχνης.

2-YLA9g.jpg
Urban διάθεση αποπνέει το εσωτερικό της κατοικίας

Η παλαιά στέγη του κτιρίου έφυγε και στη θέση της ήρθε μία νέα κυκλική οροφή, που δημιουργεί ένα υπέροχο loft στον τελευταίο όροφο της πολυτελούς βίλας. Οι προσόψεις ανακατασκευάστηκαν με νέα ανοίγματα, ενώ η διάταξη του διαμερίσματος διατηρήθηκε, με μερικές απαραίτητες ανακατατάξεις. Κύριος στόχος: να συνδυαστούν με επιτυχία τα κλασσικά στοιχεία με νέες σύγχρονες προτάσεις, γύρω από μια παιχνιδιάρικη γεωμετρία και σύνθετη πολυπλοκότητα design.

Μία από τις πιο τολμηρές προσθήκες στο εξωτερικό αποτελεί μια μεταλλική σκάλα, η οποία συνδέει τη βεράντα του σπιτιού με την εντυπωσιακή πισίνα του. Η σκάλα κατεβαίνει τελετουργικά από το roof garden, το οποίο έχει επενδυθεί με γυάλινη πρόσοψη, ώστε να προσφέρει μια αφοπλιστική θέα σε ολόκληρη τη γειτονιά. Αυτή η γλυπτική σχεδίαση δημιουργεί μια φουτουριστική σύνθεση, ενώ η πολυγωνική γεωμετρία διαφαίνεται σε όλο το εξωτερικό, στα παρτέρια του κήπου, τα σκαλοπάτια και το κυκλικό jacuzzi, αλλά και στο interior και συγκεκριμένα τον σχεδιασμό του σαλονιού στον top floor, όπου ξεχωρίζουν οι ήπιες, λιτές γραμμές design. Η ομάδα του Felipe Hess κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλους χώρους αναψυχής, όπως δωμάτια σάουνας και γκαράζ, διατηρώντας χωριστά μεταξύ τους επίπεδα, προτείνοντας μεγαλύτερα και ενιαία ανοικτά δωμάτια.

1-6TiMp.jpg
Φουτουριστικό design κυριαρχεί στον εξωτερικό σχεδιασμό της βίλας

Συνολικά, το λευκό χρώμα κυριαρχεί στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, η λεπτομέρεια που διαφέρει βρίσκεται στην εξωτερική μωσαϊκή οροφή του τελευταίου ορόφου, η οποία αποτελείται από πορτοκαλί απόχρωση. Η αντίθεση του λευκού με το πορτοκαλί δημιουργεί μια γήινη διάθεση, αναδεικνύοντας τα γεωμετρικά στοιχεία της κατοικίας, που θυμίζουν γλυπτά, ενώ στο επίκεντρο συναντάμε την πλούσια βλάστηση του κήπου.

Με παρόμοια προσέγγιση δημιουργήθηκε το interior design της βίλας, συνδυάζοντας την πράσινη απόχρωση του εξωτερικού τοπίου με λευκούς ουδέτερους τοίχους, που συμπληρώνονται υπέροχα από το σκούρο τσιμεντένιο γκρι δάπεδο, το οποίο εισήγαγε ο αρχιτέκτονας, προκειμένου να ταιριάξουν οπτικά όλα τα επίπεδα του πολυτελούς σπιτιού, που διακρίνονται από μια urban ατμόσφαιρα. Κάπως έτσι, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η σύζευξη του γεωμετρικού σχεδιασμού με την βιομηχανική προσέγγιση.

Η πλήρως ανακαινισμένη κατοικία ξεχωρίζει για το υπερσύγχρονο design, αναδεικνύοντας μια νέα σειρά λειτουργικών σπιτιών, τα οποία θέτουν ως προτεραιότητα την άνεση και την υπεροχή. Αναμειγνύοντας ποικιλόμορφα στοιχεία της φύσης, θυμίζει κομμάτι της, ενώ οι αποχρώσεις και το urban lifestyle της ταιριάζουν απόλυτα σε ένα μοντέρνο πρότυπο. Τίποτα δε θυμίζει την lavish διάθεση του παρελθόντος, καθώς κάθε γωνιά είναι γεμάτη από μινιμαλιστική τέχνη και άρτια αρχιτεκτονική απόδοση. 

Περιηγηθείτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες!