Εάν βρίσκεστε σε περίοδο νηστείας και έχετε βαρεθεί τις συνηθισμένες γεύσεις και συνταγές, ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε με το φαγητό σας και να δημιουργήσετε την απόλυτη νηστίσιμη συνταγή. Ο λόγος; Συνδυάζει τη νοστιμιά με το υγιεινό! Plus, είναι πανεύκολη στην παρασκευή της, οπότε δεν έχετε καμία δικαιολογία, για να τη δοκιμάσετε. Συνεχίστε να διαβάζετε και κρατήστε σημειώσεις!
Κανελόνια με σουτζουκάκια φακής και ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό με μυρωδικά
Μια πρόταση από τον Green Chef Νίκο Γαϊτάνο
4-5 μερίδες
Υλικά:
- 1 πακέτο λαζάνια χωρίς αυγό
- 3 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό κομμένο σε κύβους
- 3 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/3 φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Υλικά για τα σουτζουκάκια:
- 300 γρ. φακές βρασμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 πρέζα θυμάρι
- 1 πρέζα πάπρικα
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 /4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 65 γρ. αλεύρι
- Αλάτι/πιπέρι
- Λάδι για τηγάνισμα
Υλικά για τη σάλτσα:
- 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση: Στο μπλέντερ πολτοποιείτε τις ντομάτες κονκασέ. Όλα τα υλικά της σάλτσας τα προσθέτετε σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Παράλληλα στο μπλέντερ αναμιγνύετε τις φακές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια. Αφού τα ζυμώσετε καλά, τα πλάθετε σε μικρά σουτζουκάκια. Τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να χρυσίσουν.
Βουτάτε τα λαζάνια σε καυτό νερό για 3 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν και τα κόβετε στη μέση. Ανακατεύετε τα 2 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό με τα μυρωδικά.
Παίρνετε το κάθε λαζάνι και απλώνετε λίγο από το μείγμα με τα μυρωδικά. Τοποθετείτε στο κέντρο του ένα σουτζουκάκι και τυλίγετε σε ρολό. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγετε όλα τα λαζάνια.
Σε ένα πυρέξ απλώνετε λίγη από τη σάλτσα και βάζετε τα κανελόνια. Περιχύνετε την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό, κλείνετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε για περίπου 5 λεπτά ακόμα.
Και να πώς τα κανελόνια γίνονται ένα πιάτο... ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ!
Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους έχουν αποκλείσει τα τυροκομικά από τη διατροφή τους για λόγους υγείας ή στάσης ζωής. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από 100% φυτικές πρώτες ύλες, όπως λάδι καρύδας, άμυλο ταπιόκας και πατάτας, β-καροτένιο και είναι απαλλαγμένο από λακτόζη, καζεΐνη, σόγια, γλουτένη, trans λιπαρά και οποιοδήποτε συστατικό ζωικής προέλευσης.
Πρόσφατα, η οικογένεια καλωσόρισε το νέο μέλος της: το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό νηστίσιμο, επίσης 100% φυτικό, ιδιαίτερα εύγευστο που δίνει λύση σε όσους αποφεύγουν τη φέτα. Έχει όλη τη νοστιμιά του λευκού τυριού αλλά δεν είναι τυρί... είναι ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ.
Αποκλειστική διάθεση από την FAMILY FOOD