fbpixel

Search icon
Search
Αυτά είναι τα overnight προϊόντα ομορφιάς που πράγματι λειτουργούν
FACE & BODY

Αυτά είναι τα overnight προϊόντα ομορφιάς που πράγματι λειτουργούν

Αναζητάτε το ultimate nighttime routine; Σας καλύπτουμε παρακάτω!


Η πρωινή και η νυχτερινή περιποίηση σημειώνουν σημαντικές διαφορές - για παράδειγμα σίγουρα τη νύχτα δεν χρειάζεστε αντηλιακό. Επίσης, η νύχτα είναι η τέλεια ευκαιρία για να μην ασχοληθείτε μόνο με τα βασικά, όπως μια ενυδατική κρέμα προσώπου, αλλά να περιποιηθείτε περαιτέρω τα μαλλιά σας, τα χείλη σας και να ανανεώσετε την περιοχή των ματιών σας. Όπως ακούω και τώρα τελευταία "Όσο πιο άσχημη κοιμηθείς τόσο πιο όμορφη θα ξυπνήσεις". Αυτό παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό στο Tik Tok, όπου διάφορες δημιουργοί περιεχομένου "λούζουν" με λάδι το μαλλί τους και το πρόσωπό τους προτού κοιμηθούν. Μάλιστα, η αγαπημένη μας Hailey Bieber έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν πάει στο κρεβάτι εάν το πρόσωπό της δεν φαίνεται σαν γλασαρισμένο donut. 

Η αναζήτηση του τέλειου night-time routine αποτελεί δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο ως beauty editor είμαι σίγουρη ότι ο παρακάτω οδηγός θα σας καλύψει!

1. Κάντε αναβάθμιση σε μάσκα

Αν η ξηροδερμία σας απασχολεί ή αν έχετε απολαύσει πολύ ήλιο, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τη συνηθισμένη σας κρέμα νύχτας με μια θρεπτική, πιο αποφρακτική για τους πόρους μάσκα για μερικές νύχτες την εβδομάδα. Καθαρίστε και εφαρμόστε το συνηθισμένο σας τονωτικό και τους ορούς σας, αφήστε το δέρμα σας να στεγνώσει λίγο και, στη συνέχεια, κάντε μασάζ με μια γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής μάσκας. Εναλλακτικά, επιλέξτε μια μάσκα ανανέωσης και λάμψης για να ξυπνήσετε με σφριγηλή επιδερμίδα - απλώς μην ξεχάσετε να κάνετε μασάζ με τη φόρμουλα και στο λαιμό και το ντεκολτέ σας.

29d0fee82aed16acd3d0214c2bb84d3d.jpg

2. Προστατεύστε τα χείλη σας

Τα χείλη έχουν την τάση να χάνουν την υγρασία τους κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα σας, που συνήθως δεν γίνονται αντιληπτές, μπορούν να γίνουν πιο έντονες με την πάροδο του χρόνου. Αν νιώθετε ξεραμένα τα δικά σας όταν ξυπνάτε, δοκιμάστε την τεχνική της makeup artist Katie Jane Hughes για απαλά, μαξιλαρένια χείλη: "Απλώνω πολύ βάλσαμο σε όλο το στόμα μου και πάνω από τη γραμμή των χειλιών μου πριν κοιμηθώ. Μέχρι το πρωί, έχει γεμίσει τα χείλη σαν τρελό για το πιο γεμάτο, ζουμερό στόμα που είχα ποτέ".

3. Επανεξισορρόπηση του σώματος

Οι μήνες με χαμηλές θερμοκρασίες και η αλλαγή εποχής από το χειμώνα στην άνοιξη μπορεί να αποβάλλουν την υγρασία από το δέρμα σας, αφήνοντας το σώμα σας αφυδατωμένο και με σταχτί όψη. Όταν τα άκρα σας αισθάνονται ιδιαίτερα ξηρά, κάντε μασάζ με ένα μείγμα από βάλσαμο σώματος και λάδι για να αποκαταστήσετε τα επίπεδα υγρασίας.

stighmiotipo-othonis-456.png

4. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Συμβουλεύω να ακολουθήσετε την παραδοσιακή αγιουρβεδική μέθοδο ενυδάτωσης και ενδυνάμωσης των μαλλιών. Τοποθετήστε μερικές σταγόνες λαδιού μαλλιών στην παλάμη του χεριού σας, τρίψτε τα χέρια σας για να διασκορπιστεί το λάδι και κάντε μασάζ στις ρίζες σας. Και μην ντρέπεστε: θέλετε να κάνετε έντονο μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, ώστε να διεγείρετε τη ροή του αίματος, ενώ παράλληλα απλώνετε το προϊόν. Αν φοράτε τουρμπάνι ή μαντήλι στο κρεβάτι, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας σαν χτένα για να διανείμετε το λάδι στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών σας, όπου θα σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε την υγρασία που χάθηκε από τις χημικές θεραπείες και τις βαφές. Το πόσο συχνά εφαρμόζετε τα μαλλιά σας εξαρτάται πραγματικά από το πάχος τους και από το πόσο λάδι παράγει φυσικά το τριχωτό της κεφαλής σας - και να θυμάστε πάντα να υπολογίζετε επιπλέον χρόνο για να τα λούσετε το πρωί μετά.

5. Αναδείξτε την περιοχή των ματιών

Ενώ μια ελαφρύτερη κρέμα ματιών ή ένας ορός είναι ευεργετική κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν την εφαρμόζετε κάτω από το μακιγιάζ, μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία τη νύχτα. Οι ειδικοί συνιστούν να απλώνετε μια ενυδατική κρέμα νύχτας στην περιοχή των ματιών σας, να χαμογελάτε για να εντοπίσετε πού εμφανίζονται οι λεπτές γραμμές σας (συνήθως γύρω από το στόμα σας και από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας, μέχρι τις κορυφές των ζυγωματικών σας), και στη συνέχεια να αναμειγνύετε την κρέμα ματιών σας σε αυτές τις ζώνες-στόχους.