fbpixel

Search icon
Search
Avocado Lovers: Οι super delicious συνταγές με αβοκάντο που δε χρειάζονται μαγείρεμα
TASTE

Avocado Lovers: Οι super delicious συνταγές με αβοκάντο που δε χρειάζονται μαγείρεμα

Είναι ό,τι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες


Χρόνο με τον χρόνο η φήμη του αβοκάντο αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, ενώ θεωρείται τo ιδανικό superfood με την τέλεια, βουτυρένια γεύση και την Insta-friendly όψη του. Μπορεί με ένα search να βρίσκεστε μπροστά σε μια πληθώρα συνταγών που φτιάχνονται από αυτήν την τόσο δυναμωτική τροφή, αλλά σίγουρα υπάρχουν και οι ιδέες που δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα και αξίζει να το κάνετε. Το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα δυσκολευτείτε καθόλου, μιας και αυτές που συγκεντρώσαμε δε χρειάζονται μαγείρεμα, ούτε και πολλά extra υλικά.

Ανακαλύψτε τες & δοκιμάστε να τις φτιάξετε!

Σαλάτα με αβοκάντο, φασόλια & μυρωδικά

2-oc3PS.jpg

Υλικά:

  • 2 αγγούρια, μικρά χωρίς σπόρους ξεφλουδισμένα
  • 2 μαρούλια, καρδιές, καθαρισμένες
  • 3 ντομάτες, κομμένες στη μέση και χωρίς σπόρια
  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, φρέσκο
  • 240 γρ. φασόλια, σουρωμένα και ξεπλυμένα
  • Χυμός λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και βγάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Τα αγγούρια τα κόβουμε σε μικρές κάθετες φέτες και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ. Αν έχουν πολλά σπόρια μπορούμε να τα αφαιρέσουμε πριν τα κόψουμε σε φέτες με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ. και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ. Προσθέτουμε και τις χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φασόλια κονσέρβας. Ανακατεύουμε καλά χωρίς να πατάμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο.

Μπρουσκέτα με αβοκάντο, τυρί & μέλι

33-mCOjX.jpg

Υλικά:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 100 γρ. τυρί
  • 4 φέτες μαύρο πολύσπορο ψωμί
  • 4 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το αβοκάντο και το κατσικίσιο τυρί σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε επάνω στις φέτες του ψωμιού. Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω με ένα κουτάλι λίγο μέλι θυμαρίσιο και το βάζουμε στο grill ή στον φούρνο για δύο λεπτά. Πιπερώνουμε με το χοντροκομμένο πιπέρι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να το φάτε και απλά σαν σάντουιτς χωρίς να το περάσετε από το grill.

Αβοκάντο με ελαιόλαδο & αρωματικά

4-anRtM.jpg

Υλικά:

  • 3 ώριμα αβοκάντο 
  • 1 μικρό μπουκάλι αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά την περιφέρεια των αβοκάντο κατά μήκος, φέρνοντας το μαχαίρι γύρω γύρω μέχρι να φτάσουμε στο κουκούτσι τους. Τα πιάνουμε ένα ένα και με τα δυο σας χέρια και τα στρίβουμε σαν να θέλουμε να ανοίξουμε ένα βάζο. Τα ανοίγουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Στύβουμε από πάνω το λεμόνι, περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Παγωτό αβοκάντο

5-dWoPI.jpg

Υλικά:

Για τα popsicles...

  • 2 αβοκάντο, ώριμα μεγάλα
  • 420 γρ. γάλα καρύδας, σε κονσέρβα
  • 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης

Για το γλάσο...

  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • 50 γρ. καρύδια, σπασμένα

Εκτέλεση:

Στο mixer χτυπάμε τη σάρκα από τα αβοκάντο, το γάλα καρύδας και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλουμε το μείγμα πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμα. Ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες των 80 ml. Βάζουμε τα ειδικά ξυλάκια παγωτών και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρεις ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθούν. Λιώνουμε σε bain-marie, τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας. Μόλις είναι έτοιμα τα popsicles, τα ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Bon Appétit!