Η αγάπη των food lovers για το avocado είναι πλέον ευρέως γνωστή! Αποτελώντας ένα τρόφιμο, που εκτός από τις μοναδικές ευεργετικές του ικανότητες στον οργανισμό μας μπορεί να τον θωρακίζει καταφέρνει και μας ενθουσιάζει με τη γεύση του και τις δεκάδες συνταγές, στις οποίες μπορεί να συμπεριληφθεί. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις τρόπους για να απολαύσετε το λατρεμένο αβοκάντο, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πιάτα που κυριολεκτικά θα σας φτιάξουν τη μέρα!
Enjoy!
Avocado Toast με σολομό
Ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή; Τότε φροντίστε στο avocado toast σας να προσθέσετε μια φέτα καπνιστού σολομού και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Θα σας ξετρελάνει! Προσέξτε επίσης, το ψωμάκι που επιλέγετε να είναι ολικής άλεσης. Mην ξεχάσετε επίσης να ρίξετε μπόλικο λεμονάκι!
Υλικά
- Avocado, λιωμένο με το πιρούνι
- Φρυγανισμένο ψωμί, κατά προτίμηση πολύσπορo
- Aλάτι, πιπέρι
- Σολομός
Εκτέλεση
Απλώνουμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί μια ποσότητα λιωμένο avocado, προσθέτουμε μια φέτα σολομού, αλατωπιπερώνουμε και απολαμβάνουμε.
Ομελέτα με αβοκάντο
Υλικά
- 2 αβγά
- 1 φέτα κασέρι
- 2 φέτες γαλοπούλα
- 30 γρ τυρί φέτα
- 1/2 αβοκάντο
- 1 κουταλιά ηλιέλαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πρώτα το αβοκάντο να είναι έτοιμο. Το πατάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε τα αυγά μέσα, μόλις ψηθεί η μία πλευρά, το γυρίζουμε από την άλλη με μία σπάτουλα, απλώνουμε το κασέρι, βάζουμε το αβοκάντο, τη γαλοπούλα, τρίβουμε το τυρί και με την βοήθεια της σπάτουλας την διπλώνουμε.
Smoothie με αβοκάντο
Υλικά
- 1 μπανάνα (παγωμένη)
- 1/2 αβοκάντο
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο λάχανο
- 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
- 1 χούφτα κομμάτια ανανά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι και απολαμβάνουμε.
Mousse σοκολάτας με αβοκάντο
Υλικά:
- 2 αβοκάντο, ώριμα
- 100 ml γάλα καρύδας, κονσέρβας
- 80 γρ. σιρόπι αγαύης
- 50 γρ. κακάο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- Φράουλες, για το σερβίρισμα
- Δυόσμος, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το αβοκάντο, το κακάο, το γάλα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πολύ καλά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αβοκάντο. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Μπορούμε να βάλουμε τη μους στο ψυγείο για να τη διατηρήσουμε ή να τη φάμε αμέσως. Για το σερβίρισμα ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη μους λίγους κόκκους κακάο και λίγο δυόσμο.