Γευστικό, θρεπτικό και εύκολο μαγειρικά, το avocado έχει πάρει επάξια μια μόνιμη θα λέγαμε θέση στη διατροφή μας. Είτε καθημερινά στο πρωινό μας, είτε σε λαχταριστές συνταγές όπως σαλάτες και pasta, ακόμα και για βραδινό snack ή και μόνο του με λίγο λεμόνι και αλάτι, δεν πρόκειται ποτέ να μας απογοητεύσει. Εάν ψάχνετε ωστόσο, καινούριους τρόπους να το εντάξετε στα πιάτα σας, παρακάτω σας δείχνουμε 3 διαφορετικές συνταγές με αυτό!
Μπρουσκέτα με αβοκάντο κατσικίσιο τυρί και μέλι
Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 100 γρ ΠΟΠ ελληνικό κατσικίσιο τυρί
- 4 φέτες μαύρο πολύσπορο ψωμί
- 4 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο
- φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, κόβουμε το αβοκάντο και το κατσικίσιο τυρί σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε επάνω στις φέτες του ψωμιού. Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω με ένα κουτάλι λίγο μέλι θυμαρίσιο και το βάζουμε στο γκριλ ή στο φούρνο για 2 λεπτά. Πιπερώνουμε με το χοντροκομμένο πιπέρι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να το φάτε και απλά σαν σάντουιτς χωρίς να το περάσετε από το γκριλ. Ένα τέλειο σνακ για να το ετοιμάσετε και να το πάρετε μαζί σας ακόμα και στη δουλειά.
Avocado Pasta
Υλικά:
- 1 συσκευασία μακαρόνια της αρεσκείας σας
- μισό αβοκάντο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο κόλιανδρος
- χυμός από 1/4 λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
- 1 τηγανητό αυγό
Εκτέλεση: Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο ψήνονται, βάλτε σε ένα μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις είναι έτοιμα, κρατήστε δύο κουταλιές της σούπας από τον ζωμό για να τον ρίξετε στο μείγμα του αβοκάντο. Ανακατέψτε τα μακαρόνια με την avocado sauce και προσθέστε από πάνω αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο και αυγό. Είστε έτοιμοι!
Mousse σοκολάτας με αβοκάντο
Υλικά:
- 2 αβοκάντο, ώριμα
- 100 ml γάλα καρύδας, κονσέρβας
- 80 γρ. σιρόπι αγαύης
- 50 γρ. κακάο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- Φράουλες, για το σερβίρισμα
- Δυόσμος, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το αβοκάντο, το κακάο, το γάλα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πολύ καλά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αβοκάντο. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Μπορούμε να βάλουμε τη μους στο ψυγείο για να τη διατηρήσουμε ή να τη φάμε αμέσως. Για το σερβίρισμα ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη μους λίγους κόκκους κακάο και λίγο δυόσμο.