fbpixel

Search icon
Search
Αυτό το καταφύγιο στο São Paulo έχει σχεδιαστεί ως τρία light pavilions
INTERIORS

Αυτό το καταφύγιο στο São Paulo έχει σχεδιαστεί ως τρία light pavilions

Το YJD House από την Jacobsen Arquitetura υμνεί το πράσινο περιβάλλον του μέσω του μινιμαλισμού


Η πράσινη φύση του São Paulo, με λόφους και μικρότερες, πιο ήσυχες πόλεις προσφέρει ανάπαυλα σε κατοίκους του, που συνήθως διαθέτουν μια δεύτερη κατοικία εκεί. Αυτό συνέβη και με το YJD House, ένα εξοχικό σπίτι για τα Σαββατοκύριακα, καθώς μια οικογένεια αναζητούσε ένα ήρεμο μέρος για να ξεφεύγει από τη μεγάλη πόλη. Σχεδιασμένο από την Jacobsen Arquitetura, η κατοικία προσφέρει ακριβώς αυτό - ένα δραματικό, αλλά μινιμαλιστικό καταφύγιο στα βόρεια, που επιτρέπει στο μάτι να ταξιδεύει και στην ψυχή να χαλαρώνει μέσα σε ένα σκηνικό καταπράσινης φύσης, την οποία ο σχεδιασμός του θέτει στο επίκεντρο. 

7-j-422.png

Η κατοικία έχει σχεδιαστεί ως τρία, φαινομενικά ανεξάρτητα διαμερίσματα, τα οποία στην πραγματικότητα συνδέονται μέσω μιας σειράς μονοπατιών και διαδρομών. Αυτό βοηθά το εσωτερικό να χωριστεί σε δύο κύρια τμήματα - το κύριο σπίτι, το οποίο χωρίζεται σε ένα πιο private και fun διαμέρισμα, και τον ξενώνα. Αυτή η διάταξη κάνει επίσης την αρκετά γενναιόδωρη δομή - πάνω από 2.000 τ.μ. - να αισθάνεται ελαφρύτερη και πιο άνετη, αφού μοιάζει σαν να ακουμπάει απαλά στο έδαφος και να φαίνεται λιγότερο ενοχλητική ή παράδοξη μέσα στο απέραντο πράσινο. Από μακριά, μπορεί να θυμίζει ένα μονώροφο σπίτι, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά, κανείς διακρίνει σαφώς τα δύο επίπεδα που αποκαλύπτονται. 

j-1241.png

Αξιοποιώντας στο έπακρο την αξιοζήλευτη θέση και το φυσικό τοπίο της περιοχής, οι αρχιτέκτονες τοποθέτησαν το σπίτι στην κορυφή ενός λόφου, επιτρέποντας να θαυμάζει κανείς το μοναδικό θέαμα από κάθε σημείο του. Για τον σκοπό αυτό, υπάρχουν πολλοί υπαίθριοι χώροι διάσπαρτοι σε όλη την κάτοψη - βεράντες, κήποι, μικρότερες βεράντες και μία πισίνα, προσφέρουν ευκαιρίες για να περάσετε quality time σε εξωτερικούς χώρους.

«Για να επιτρέψουμε στους κατοίκους να απολαμβάνουν τη μέρα, δημιουργήσαμε ένα pool house στο παράρτημα, το οποίο βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο του οικοπέδου, ακολουθώντας την κλίση του χώρου», εκμυστηρεύονται στο Wallpaper οι αρχιτέκτονες. «Με ένα εκτεταμένο μείγμα χώρων αναψυχής, όπως μια γκουρμέ κουζίνα με ξυλόσομπα, ένα spa και ένα playroom - εκτός από την πισίνα, ο χώρος αυτός ήταν μια ειδική απαίτηση των ιδιοκτητών, οι οποίοι ήθελαν να διοργανώνουν εκεί μεγάλα parties και μοναδικά meetings με φίλους και την οικογένεια.» 

j-172.png

Η προσεχτική επιλογή των υλικών ήταν επίσης σημαντική στην ανάπτυξη του σχεδιασμού. Υπάρχει ένα μείγμα επιφανειών από σκυρόδεμα και μέταλλο, αλλά η ξυλεία μετατρέπεται στον πραγματικό πρωταγωνιστή του design, καθώς εμφανίζεται σε οροφές, τοίχους και σε custom-made στοιχεία σε διάφορα σημεία της δομής. «Νομίζω ότι μία από τις μεγάλες προκλήσεις αυτού του έργου ήταν η επιθυμία να κάνουμε ένα διώροφο σπίτι με το να φαίνεται ότι είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο - παρόλο που δεν είναι», λέει ο ιδρυτής και owner του studio, Bernardo Jacobsen.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Πηγή: Wallpaper & jacobsenarquitetura.com