fbpixel

Search icon
Search
Αυτό το iconic μοντέλο της Rolex θα πουληθεί για τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια δολάρια
FASHION NEWS

Αυτό το iconic μοντέλο της Rolex θα πουληθεί για τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια δολάρια

Το πρώτο 'Rainbow' Daytona θα βγει σε δημοπρασία του οίκου Phillips που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο


Αδιαμφισβήτητα, η Rolex ήταν και θα είναι ο βασιλιάς της υψηλής ωρολογοποιίας. Ο εμβληματικός οίκος εξακολουθεί να δίνει τον τόνο στη βιομηχανία ρολογιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: οι πολύτιμοι λίθοι στο χρώμα του ουράνιου τόξου που βλέπετε σε ρολόγια από σχεδόν κάθε high-fashion house αυτές τις μέρες. Αυτή η τάση ξεκίνησε από με τη Rolex. 

Οι περισσότεροι επισημαίνουν την κυκλοφορία του "Rainbow" Daytona το 2012 ως το σημείο εκκίνησης αυτής της τάσης, αλλά ο πειραματισμός της Rolex με πολύχρωμους πολύτιμους λίθους πηγαίνει στην πραγματικότητα πολύ πιο πίσω. Η απόδειξη; Ο οίκος δημοπρασιών Phillips ανακοίνωσε ότι φέρνει σε δημοπρασία το πρώτο Rainbow Daytona, που κατασκευάστηκε δύο ολόκληρες δεκαετίες πριν από την κυκλοφορία του 2012, στο πλαίσιο της πώλησης στη Γενεύη τον Νοέμβριο. Δεν υπάρχει υψηλή εκτίμηση, παρά μόνο μια πανύψηλη τιμή των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

rolex-daytona-rainbow-16599-zenith-2.jpg

Αυτό το ρολόι είναι το αρχικό "Rainbow" Daytona - ένα μοντέλο που αποτελεί πλέον έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της Rolex. Η Crown παρήγαγε το συγκεκριμένο ρολόι ως ένα μοναδικό κομμάτι για έναν πελάτη στη Μέση Ανατολή το 1993 ή το 1994, σύμφωνα με τον οίκο Phillips. Μπορείτε να καταλάβετε, λοιπόν, γιατί ο οίκος δημοπρασιών έχει θέσει την εκτίμηση τόσο υψηλή για αυτό το κομμάτι. Αυτό δεν είναι απλώς ένα Rolex με πολύτιμους λίθους- είναι το ακριβές μοντέλο που ξεκίνησε την τάση του ουράνιου τόξου που είναι πλέον τόσο διαδεδομένη στη βιομηχανία ρολογιών. Τα Rolex Daytonas κανονικής παραγωγής είναι ήδη ακριβά και δυσεύρετα. Προσθέστε τώρα το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μοναδικό κομμάτι που έθεσε τα θεμέλια για όλα εκείνα που θα ακολουθούσαν και έχετε ένα ρολόι αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν κάτι που αποτελούσε θρύλο. Η ιστορία του αναφέρει ένα μοναδικό κομμάτι που ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή και το οποίο ο Eric Ku, ιδρυτής του διαδικτυακού οίκου δημοπρασιών Loupe This, πούλησε κάποτε σε μια ιδιωτική συλλογή. Είναι το είδος του item που θα μπορούσε να μείνει στο σκοτάδι για πάντα. Ωστόσο, ο Ku μου επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι το ίδιο που πούλησε πριν από πολύ καιρό.

3827cc2b-0d28-4f27-aa7c-91ce894ebf32.jpg

Ο οίκος Phillips οργανώνει αυτή την πώληση γύρω από ρολόγια που παρουσιάζουν «τις δεκαετίες του 1980 και 1990 ως μια περίοδο έντονων αλλαγών και πειραματισμών», αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών σε δελτίο τύπου. Κατά την αρχική του κυκλοφορία, το Rainbow έμοιαζε να πηγαίνει ενάντια στο ίδιο το DNA της μάρκας - και πολλοί συλλέκτες προβληματίστηκαν στην αρχή. Τώρα, το ρολόι δεν είναι απλώς ένα από τα πιο iconic pieces της βιομηχανίας, αλλά ένα κομμάτι που ορίζει την εποχή των πολυτελών ρολογιών.

Με πληροφορίες από GQ.