fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Εβδομάδας: Ό,τι νέο θα απολαύσουμε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Ατζέντα Εβδομάδας: Ό,τι νέο θα απολαύσουμε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Οι καλύτερες προτάσεις για την πόλη είναι εδώ


H νέα εβδομάδα μάς βάζει σε ανοιξιάτικο mood, φέρνοντας νέες προτάσεις στην πολιτιστική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Παρακάτω, καταγράψαμε τις καλύτερες προτάσεις σε δρώμενα και events για όλα τα γούστα, που θα σας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Κρατήστε σημειώσεις...

Δευτέρα

forthess-feautured-image.jpg

Το ΚΤΙΡΙΟ διοργανώνει εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Παραλία), αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2 ώρα 5:30 μμ. Σε μια γεμάτη αίθουσα με αρχιτέκτονες, μηχανικούς, επαγγελματίες, επιχειρηματίες των κατασκευών και πολίτες της πόλης, 8 καταξιωμένα αρχιτεκτονικά γραφεία της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν ιδέες και ενδιαφέροντα ποιοτικά έργα τους.

Τα αρχιτεκτονικά γραφεία είναι:

  • K-ARCHITECTS | Αναστάσιος Κωτσιόπουλος
  • MAKRIDIS ASSOCIATES | Πέτρος Θ. Μακρίδης
  • SPARCH | Μόρφω Παπανικολάου
  • MINAS KOSMIDIS ARCHITECTS | Μηνάς Κοσμίδης
  • DEDA & ARCHITECTS | Μαρία Δέδα
  • TAKA + PARTNERS | Ασπασία Τάκα
  • URBAN SOUL PROJECT | Τάσος Γεωργαντζής
  • OFFICETWENTYFIVEARCHITECTS | Θανάσης Χρυσομάλλης

Θα ακολουθήσει ένα πολύ ενδιαφέρον ΣΑΛΟΝΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ όπου επώνυμοι αρχιτέκτονες και επιχειρηματίες που έχουν την έδρα της εταιρείας τους στη Θεσσαλονίκη, θα ανταλλάξουν ιδέες & απόψεις για τα παρακάτω σημαντικά θέματα:

1) Την ανάπτυξη της Αρχιτεκτονικής και της Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη και οι νέες τάσεις στη δουλειά τους.
2) Τις ευκαιρίες ή τις δυσκολίες της απόφασης να έχουν έδρα στη Θεσσαλονίκη.
3) Τα έργα & οι αποφάσεις που πιστεύουν ότι μπορούν να προσδώσουν Ανάπτυξη στην πόλη και να επηρεάσουν επαγγελματικά όλους μας!

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις νέες τάσεις και τη σημασία της Αρχιτεκτονικής και της Επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το σημαντικό έργο και τις δυνατότητες καταξιωμένων αρχιτεκτονικών γραφείων της πόλης.

«Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου στο Θέατρο Αμαλία

857460.jpg

Η Non Grata Productions παρουσιάζει την παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα». Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από τη δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αρμένη, με τον ίδιο στον ρόλο του πατέρα και την Κατερίνα Αντωνιάδου στον ρόλο της κόρης.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

depositphotos-35366413-ljpg.webp

Δύο κορυφαίοι πολιτιστικοί οργανισμοί της πόλης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Για μια τελευταία Δευτέρα, το Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενεί στους χώρους του διακεκριμένους καλλιτέχνες που θα παρουσιάζουν ενδιαφέροντα προγράμματα μουσικής δωματίου, που θα συνδέονται άμεσα με τις επερχόμενες συναυλίες της Κ.Ο.Θ.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρόνικου 6), Δευτέρα στις 20:30.


Τρίτη

Αναδρομική έκθεση «Συνάντηση»

872335.jpg

Έργα ανδρών και γυναικών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εικαστικής θεραπείας στο Ειδικό Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διαταραχών Μνήμης (ΕΚΠΑΔΜ) του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) και στο MΟΜus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη πρόκειται να παρουσιαστούν στην αναδρομική έκθεση με τίτλο «Συνάντηση», στο ισόγειο του Μουσείου, στη Μονή Λαζαριστών. 

Info: Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη (Κολοκοτρώνη 21), Τρίτη 10:00 - 18:00.

Ταινία "Challengers"

869283.jpg

Η Τάσι είναι μια δυναμική, πρώην κορυφαία τενίστρια και νυν προπονήτρια που δεν απολογείται για τις μεθόδους της εντός και εκτός γηπέδου. Είναι παντρεμένη με έναν πρωταθλητή, ο οποίος δέχεται απανωτές ήττες. Η στρατηγική της για την ανάκαμψη του συζύγου της παίρνει αναπάντεχη στροφή όταν εκείνος έρχεται αντιμέτωπος με τον ξοφλημένο Πάτρικ - τον πρώην καλύτερο του φίλο και παλιό σύντροφο της Τάσι. Σκηνοθεσία: Luca Guadagnino. Πρωταγωνιστούν: Zendaya, Mike Faist, Josh O'Connor.

Info: Cineplexx One Salonica - Αιθ.5 (Γιαννιτσών 61 και Κωλέττη 34), Τρίτη στις 22:15.

Ομαδική έκθεση "What's inside"

melinageorgoyda-300x300.jpeg

Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση με τίτλο "What's inside" σε επιμέλεια Θάλειας Στεφανίδου. Μεικτοί ρυθμοί ως τρεις εκδοχές εικαστικής ανίχνευσης των: Δημήτρη Αμελαδιώτη, Μελίνας Γεωργούδα και Σταμάτη Λάσκου. Ο Δημήτρης Αμελαδιώτης με περισυλλογή ετερόκλιτων και παρα-καλλιτεχνικών υλικών παράγει αινιγματικά συνταιριάσματα, ένα σπονδυλωτό έργο εγκατάστασης , σαν περιπέτεια σε εξέλιξη. Η Μελίνα Γεωργούδα με τα σχέδια και τα ζωγραφικά της έργα, ποικίλων διαστάσεων μεταφέρει τοπία ψυχικής τάξης, τόσο στα ‘πορτρέτα’ της, όσο και στις καθαρά αφηρημένες περιπέτειες σύνταξης. Ο Σταμάτης Λάσκος ανασυντάσσει στις εικόνες του ορατές και αόρατες μορφές παρατήρησης, σκέψης και αισθήματος. Προβάλλει τοπία εσωτερικών κόσμων παρόμοια με φαντασιακά περιβάλλοντα ξωτικών.

Info: Γκαλερί (Τσιμισκή 52), Τρίτη 12:00 - 20:00.


Τετάρτη

''The Doctor'' του Robert Icke στο Βασιλικό Θέατρο

b-36638-or-the-doctor-front.jpg

Το αριστούργημα του Robert Icke που ύμνησαν οι Times, ο Guardian, ο Telegraph και οι Financial Times και έσπασε τα ταμεία στο West End του Λονδίνου, αποτελεί ένα πανέξυπνο, σύγχρονο θεατρικό θρίλερ το οποίο εστιάζει στον διάλογο επάνω σε κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής, με τρόπο που προκαλεί τα όρια της αντίληψης ακόμη και των ίδιων των θεατών: την ηθική της έμφυλης και φυλετικής ταυτότητας, των κοινωνικών προνομίων, της θρησκείας, της ψυχικής υγείας και της σεξουαλικότητας. Το έργο αποτελεί ένα παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο, αφού μετά από το Λονδίνο (θέατρο Almeida και West End), ανέβηκε μέσα σε τρία χρόνια στα σημαντικότερα θεατρικά κέντρα του κόσμου, από την Νέα Υόρκη και το Armory έως το ιστορικό Burgtheater της Βιέννης και από το Adelaide Festival στην Αυστραλία έως το International Theater Amsterdam (ITA). Σκηνοθεσία-Μετάφραση: Κατερίνα Ευαγγελάτου. Πρωταγωνιστούν: Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Χατζόπουλος, Αμαλία Νίνου κ.ά.

Info: Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου), Τετάρτη στις 20:00.

«Υπνοβάτες» από την ομάδα Εν Δυνάμει στη Μονή Λαζαριστών

870517.jpg

Η ομάδα Εν Δυνάμει, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας πάνω στη δημιουργία παραστάσεων που έχουν τη δύναμη να μετατρέπουν το προσωπικό σε συλλογικό, επιλέγει για ακόμη μία φορά να θέσει ερωτήματα που συνήθως αποφεύγουμε. Σε αυτήν τη χρονική περίοδο της ακραίας εξατομίκευσης, που η ζωή παίρνει συνεχώς παράταση, που συντελούνται ριζικές αλλαγές στην ιδέα του θανάτου που επηρεάζουν ακόμα και την ίδια τη δομή της κοινωνίας, σκύβουμε επάνω από το τρίπτυχο θάνατος-ύπνος-όνειρα, όχι για να βρούμε σωστές απαντήσεις, αλλά για να αφεθούμε στο άγνωστο και στον συνειρμό, να απενοχοποιήσουμε τον φόβο και ενώνοντας τον με τα όνειρα και τις μύχιες σκέψεις μας να επιστρέψουμε τον θάνατο στην αναγκαία θέση του: μέσα στη ζωή. Ιδέα – Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου. Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου.

Info: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Τετάρτη στις 21:00.

«Εικοστή Ογδόη» στο Θέατρο Αμαλία

eikosti-ogdoi-2.jpg

28 Φεβρουαρίου 2023. Μια μετωπική σύγκρουση που στέρησε την ζωή 57 ανθρώπων και τραυμάτισε σωματικά και ψυχικά δεκάδες ακόμα. Ένα γεγονός ΣΤΑΘΜΟΣ στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Για πολλούς ο χρόνος σταμάτησε στις 23:21 εκείνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Γι' άλλους συνεχίζει με σκοπό την απόδοση δικαιοσύνης. Στο θέατρο Ντοκουμέντο της Γενοβέφας Κτενίδου αποκαλύπτονται καταθέσεις ψυχής από επιζώντες και συγγενείς θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών. Η συνειδητοποίηση έρχεται συχνά μέσα από την βαθιά γνώση και την ενσυναίσθηση. Μαρτυρίες συνανθρώπων μας παρουσιάζονται στην σκηνή, ανοίγοντας διάλογο με τον θεατή για την ατομική ευθύνη. Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γενοβέφα Κτενίδου. Ερμηνεύουν: Ελβίρα Καλίνη, Σμαράγδα Καρασαββίδου, Νίκος Κορεξιανός κ.ά.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), Τετάρτη στις 21:00.


Πέμπτη

«Ρωμαίος και Αννέτα» του Jean Anouilh στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

864518.jpg

Ο έρωτας είναι αυτός που κυριαρχεί στη νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που έρχεται το Σάββατο 13 Απριλίου, στο Μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου. Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και Αννέτα» του σπουδαίου συγγραφέα Ζαν Ανούιγ θα θυμίσει στους θεατές τον ρομαντισμό, και τη θυσία που χρειάζεται να γίνει για έναν μεγάλο έρωτα. Σκηνοθεσία: Άννα Φόνσου. Παίζουν: Έφη Δρόσου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Αίγλη Κατσίκη.

Info: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Πέμπτη στις 21:00.

Τάκης Τσεντεμαΐδης: Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής

863846.jpg

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης - κτίριο Casa Bianca παρουσιάζεται η αναδρομική έκθεση έργων του ζωγράφου και χαράκτη Τάκη Τσεντεμαΐδη (1944-2019) σε επιμέλεια Δρος Κάτιας Κιλεσοπούλου, Ιστορικού Τέχνης. Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει περί τα 90 έργα, προερχόμενα από ιδιωτικές συλλογές.

Info: Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη), Πέμπτη 10:00 - 18:00.

20η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

tbf-photo5.jpg

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος είκοσι χρόνια επιτυχημένης και δυναμικής παρουσίας στον χώρο του βιβλίου. Από το 2004, κάθε Μάιο «Διαβάζουμε βιβλία, μοιραζόμαστε ιδέες!» στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου που φέτος θα λάβει χώρα από τις 16 έως τις 19 Μαΐου, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO. Ακόμη πιο πλούσια σε διεθνείς συμμετοχές και σημαντικές πρωτοβουλίες για συγγραφείς αλλά και επαγγελματίες του βιβλίου, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ), η ΔΕΒΘ 2024 υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία για το αναγνωστικό κοινό, τους μικρούς και μεγάλους φίλους της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Info: HELEXPO Δ.Ε.Θ. (Εγνατία 154), Πέμπτη 15:00 - 21:00.


Παρασκευή & Σαββατοκύριακο

«Αιμίλιος Ριάδης: Γαλάτεια» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

b06.jpg

Ο Ριάδης συνέθεσε τη Γαλάτεια κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι, όπου είχε αρχίσει να γίνεται γνωστός στον κύκλο του M. Ravel, ο οποίος μάλιστα τον αποκαλούσε «ο ιδιοφυής μαθητής μου». Ο Ριάδης ολοκλήρωσε την όπερα σε μορφή Particell, αλλά για άγνωστους λόγους ενορχήστρωσε μόνον τη δεύτερη πράξη. Με το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ριάδης εγκατέλειψε τη γαλλική πρωτεύουσα για να επιστρέψει στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη, όπου και διορίστηκε ως καθηγητής πιάνου και θεωρητικών στο Κρατικό Ωδείο. Έκτοτε, η όπερα έμεινε στο συρτάρι του συνθέτη και δεν έγινε ποτέ ξανά λόγος γι' αυτήν. Α' παγκόσμια παρουσίαση σε συναυλιακή μορφή στα γαλλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους. Σε λιμπρέτο του Pierre Charles Jablonski.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Παρασκευή στις 21:00.

«Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι» του Tennessee Williams στο Φαργκάνη

807812.jpg

Η πλούσια και αυταρχική κυρία Βέναμπλ (Φιλαρέτη Κομνηνού) λάτρευε παθολογικά τον ποιητή γιο της Σεμπάστιαν και κάθε καλοκαίρι οι δυο τους ταξίδευαν μαζί. Το περσινό όμως καλοκαίρι, για πρώτη φορά δεν τον συνόδεψε εκείνη στις διακοπές του, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του Κάθριν (Αναστασία Παντούση) που επωμίστηκε τον ρόλο που κατείχε εκείνη μονοπωλιακά ως τότε. Εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι, όμως, ο Σεμπάστιαν πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν η σοκαρισμένη Κάθριν αφηγείται την πραγματικότητα γύρω από τον θάνατό του, η κυρία Βέναμπλ αρνείται να την πιστέψει και προσπαθεί να πείσει/δωροδοκήσει τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Τζον Κιούκροβιτς (Δημήτρης Τσίκλης) να την χαρακτηρίσει φρενοβλαβή και να της κάνει λοβοτομή. Ο γιατρός δείχνοντας ψυχραιμία, σύνεση και ανωτερότητα, χωρίς να επηρεάζεται από το χρηματικό δέλεαρ και τους εκβιασμούς της κυρίας Βέναμπλ, προσπαθεί να κατανοήσει τη θέση της Κάθριν. Η κοπέλα θα ακουμπήσει πάνω του και θα τον εμπιστευτεί, ενώ εκείνος θα βυθιστεί αργά μέσα στον σκιερό και μυστηριώδη κόσμο που περιβάλλει την οικογένεια Βέναμπλ. Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ.

Info: Φαργκάνη (Αγίου Παντελεήμονος 10), Παρασκευή στις 19:00 και στις 21:30, Σάββατο και Κυριακή στις 18:30 και στις 21:00.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

archaeological-museum-of-thessalonikiphoto0.jpeg

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 είναι «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα». Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων προωθεί την αντίληψη για έναν κόσμο βιώσιμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρόνικου 6), Παρασκευή 10:00 - 13:00 και 11:00 - 14:00, Σάββατο 10:30 και 12:00, δείτε περισσότερα εδώ.

«Μάρτυρας Κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι στο Κολοσσαίον

796851.jpg

Ο Λέοναρντ Βόουλ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας χήρας. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Ο δαιμόνιος ποινικολόγος Ουίλφρεντ Ρόμπαρτς που αναλαμβάνει την υπεράσπισή του ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρος για την ενοχή του. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Μόνη μάρτυρας για την υπεράσπισή του είναι η αινιγματική σύζυγός του που κρατάει την άκρη του νήματος και τη λύση του γρίφου. Σκηνοθεσία- Δραματουργική Επεξεργασία: Νικορέστης Χανιωτάκης. Παίζουν: Βαμβακά Μελίνα, Γρηγορόπουλος Χάρης, Δημητροπούλου Ευγενία, Δρακόπουλος Γιάννης κ.ά.

Info: Κολοσσαίον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150), Παρασκευή στις 19:00 και στις 21:30, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 17:00 και στις 19:30.

«Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Tom Schulman στο Αριστοτέλειον

819008.jpg

Δεκαετία του '60, ο αντισυμβατικός καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κήτινγκ, έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: «Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!». Ο κ. Κήτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές τις οποίες μας επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει. Ο αντισυμβατικός αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του, θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους, ενάντια στο κατεστημένο. Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Info: Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 18:00.

Το Lemon στο Θέατρο Αυλαία: Μια γιορτή για τα 6 χρόνια

lemon-5-1.jpg

Το Lemon, το side-adaptive έργο που βασίζεται στο 1900 του Alessandro Baricco και παίζεται ανάμεσα σε στεριές και θάλασσες, συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση και το γιορτάζει το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου στο Θέατρο Αυλαία. Το Lemon είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή η οποία έχει αποσπάσει το χειροκρότημα θεατών και κριτικών, με απανωτά sold out σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 16.500 θεατές. Το Lemon είναι ένα διαρκές «πείραμα» πάνω σε διαφορετικούς τρόπους θέασης και αφήγησης, ένας εν εξελίξει ζωντανός οργανισμός, μια πρόταση πολιτιστικής αποκέντρωσης. Από το χωριό των 25 κατοίκων, σε ένα καράβι εν πλω, σε σκηνές, σε ένα κτήμα λεμονιών, σε απομακρυσμένους τόπους, το Lemon ταξιδεύει και χαρτογραφεί κάθε γωνιά της Ελλάδας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές.

Info: Θέατρο Αυλαία (Τσιμισκή 136), Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.

Kids Fun Festival

4-1.jpg

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε πέρσι το KIDS FUN FESTIVAL έρχεται στις 19 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο για όλους, ακόμα πιο διασκεδαστικό, με περισσότερες από 150 δράσεις, δώρα και εκπλήξεις για όλη την οικογένεια. Το φεστιβάλ στηρίζει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο. Το KIDS FUN FESTIVAL θα φιλοξενηθεί στους καταπράσινους κήπους του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki, από τις 11:00 μέχρι τις 19:00. Στο εντυπωσιακό και διαδραστικό lineup πρωταγωνιστούν η Ελένη Ψυχούλη με την ομάδα της, ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης, οι απίθανοι Karpouzis & Madney της ΜΠΑΜ FC, οι μοναδικοί Modern Cinderella & Βαγγέλης Νάκης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Παρκούρ DK Δημήτρης Κυρσανίδης και ο αθλητής Παρκούρ Petsas Νίκος Καραπέτσας.

Info: Hyatt Regency Thessaloniki (13 χλμ. Περαία), Κυριακή 11:00 - 19:00.