fbpixel

Search icon
Search
Athenian News: Ό,τι πιο νέο μας κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Αθήνα
TRAVEL

Athenian News: Ό,τι πιο νέο μας κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Αθήνα

Η πόλη αποκτά νέους ρυθμοούς και μας καλεί να την απολαύσουμε


Η Αθήνα είναι μία πόλη που τα συνδυάζει όλα. Τιμά την ιστορία της, αλλά -παράλληλα- λέει «ναι» στην εξέλιξη και προοδεύει. Μία βόλτα στα στενά δρομάκια της, αποκαλύπτει πλούσιους θησαυρούς κι ειδικά αυτή την εποχή, αποκτά μία άλλη, μία διαφορετική φθινοπωρινή ομορφιά. Εκτός άλλων -ωστόσο- η Αθήνα φημίζεται και για την social life της. Τόσο για τους locals, όσο και τους visitors υπάρχουν πολλές, διαφορετικές επιλογές κι εμείς, συγκεντρώσαμε ό,τι πιο fresh υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πόλη κι αξίζει να έχει μία θέση στην ατζέντα σας.

Έντονη ζωή, πολλές εικόνες!

ARTS & MORE

en-aulidi-2022.jpg
«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη

Τα good news για τους λάτρεις των τεχνών και των θεάτρων, είναι πως αυτό το διάστημα κάνουν δυναμική είσοδο στην καθημερινότητα της πόλης πολλές ελληνικές παραγωγές, που με την Επίδαυρο να κάνουν απόβαση στην Αθήνα. Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Cezaris Graužinis, μετά το ρεκόρ εισιτηρίων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τη sold out περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, κάνει τώρα μία στάση στην Αθήνα και θα παραμείνει εκεί έως τις 26 Σεπτεμβρίου και μόνο για 9 παραστάσεις. Ο all star θίασος, που απαρτίζεται από πολλούς, γνωστούς ηθοποιούς που έχουν αγαπηθεί από το κοινό με τη συνολική παρουσία τους στο χώρο τα τελευταία χρόνια κι η μοναδική ματιά του Λιθουανού σκηνοθέτη, που μεταφέρει την τραγωδία του Σοφοκλή στη σύγχρονη εποχή, αποτελούν εγγύηση για το κοινό και σίγουρα, πρόκειται για μία must-see παράσταση.

Το ίδιο ισχύει και για την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, με τον Θέμη Μουμουλίδη να επανατοποθετεί εκ νέου τα όρια, αναδεικνύοντας την σχέση της τραγωδίας με τη σύγχρονη εποχή. H Ιφιγένεια, κόρη του Αγαμέμνονα θυσιάστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα στον καταστροφικό πόλεμο της Τροίας κι υπάρχουν πολλά διαφορετικά ερωτηματικά, που συνοδεύουν μία από τις πιο σπουδαίες ιστορίες της αρχαιότητας. Πρόκειται για μία ακόμη παράσταση που αξίζει να έχει μία θέση στη λίστα σας και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα για πολλούς λόγους. Οι παραστάσεις ξεκινούν από 1/9 και θα συνεχιστούν έως και τις 30 του μήνα.

1024px-zappeion-atrium.jpg
Ζάππειο Μέγαρο

Last but not least, η Art Athina, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 16 έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στη φετινή διεθνή έκθεση που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης συμμετέχουν 81 χώροι τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει 14 ενότητες, οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα τομέων και ενδιαφερόντων της σύγχρονης εικαστικής σκηνής. Το πρόγραμμα συνθέτουν οι ενότητες Main, Highlights, Feature και Projects, ενώ το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει Design, Talks, Film & New Media Space, Kid’s Educational Program και για πρώτη φορά τα Art Athina Pavilions, αφιέρωμα στα NFTs και βραβείο νέου καλλιτέχνη.

Social life

Στην ατζέντα με τα πιο hot events στην Αθήνα γι' αυτό το διάστημα, βρίσκεται -φυσικά- κι η άφιξη των Γάλλων, La Femme, οι οποίοι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 19.30, στο τελευταίο Parklife της σεζόν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συναντούν δυο εμβληματικά συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, τους The Steams και τους Dury Dava, με τη συναυλία να πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι La Femme κάνουν δυναμικό comeback στη βραδινή ζωή της Αθήνας, θέλοντας να μας υπενθυμίσουν το πώς μπορεί κανείς να βιώσει την πραγματική, την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης. Το πενταμελές, αυτό, σχήμα συνδυάζει το ψυχεδελικό ροκ, με τα ανατολίτικα στοιχεία, ενώ τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους, που ονομάζεται Deluxe.

timthumb.jpg
La Femme

Ο πιο αγαπημένος μουσικός θεσμός, η Μουσική Τεχνόπολη, συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς και τον Σεπτέμβριο με μια σειρά από ξεχωριστές συναυλίες, που ολοκληρώνουν τη φετινή, συναυλιακή σεζόν με τον πιο ιδανικό τρόπο. Το part-2 της Μουσικής Τεχνόπολης, έρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς κι αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό ενώνουν τις δυνάμεις τους κι υπόσχονται δροσερές βραδιές με μουσική, κέφι και διασκέδαση, με τις αισθήσεις να ξυπνούν και το κοινό να ταξιδεύει μέσα από τα πιο ιδιαίτερα μουσικά ακούσματα.

New entries

301397133-3276827259269307-2725495835288280969-n.jpg
Image source: @torodelmargreece

O πασίγνωστος chef, Richard Sandoval συστήνει στο κοινό της Ελλάδας το Toro del Mar, το πρώτο του εστιατόριο επί ελληνικού εδάφους, στην πλαζ Βούλας, που ήρθε για να αλλάξει όσα γνωρίζαμε. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο, γαστρονομικό concept, που εντάσσεται στην αλυσίδα των εστιατορίων Toro, με το menu τους να έχει έντονο... latin χαρακτήρα. Στο λατινοαμερικάνικο restaurant – beach club, με θέα την θάλασσα, μπορεί να απολαύσει κανείς πιάτα της μεξικάνικης και περουβιανής κουζίνας -must-try τα tacos, το ceviche και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά- τα οποία συνδυάζονται με signature cocktails, ενώ το βράδυ οι μουσικές επιλογές του DJ δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, με τους visitors να το έχουν ήδη λατρέψει.

Για τους λάτρεις του street food από την άλλη, η Αθήνα καλωσόρισε ένα νέο μέλος στον γαστρονομικό χάρτη της, που ήδη έχει καταφέρει να μαγνητίσει τα βλέμματα. Το Tyler's έκανε δυναμική είσοδο σε μία από τις πιο πολυσύχναστες κι εμβληματικές γειτονιές της πρωτεύουσας και πλέον, εκτός από το Παγκράτι, δημιούργησε τον απόλυτο, γευστικό παράδεισο στην Ερμού. Σε αυτό το spot, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το πιο μαλακό και αφράτο ψωμί bao με γεύσεις που συνδέουν την Αμερική με την Ασία και σίγουρα, θα αισθανθείτε την ανάγκη να γευτείτε κάθε θησαυρό του menu. Τα baos του Tyler's προσελκύουν τους street food lovers και τους καλούν να απολαύσουν μία μοναδική, γαστρονομική εμπειρία στην «καρδιά» της Αθήνας.

300226193-428265062450508-32825362966853048-n.jpg
Image source: @tylers.bao

Το Stray άνοιξε -πρόσφατα- τις πόρτες του και καλεί τους locals κι όσους καταφθάνουν στην Αθήνα να το επισκεφθούν, για να απολαύσουν την αυθεντική night life, σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Τρεις άνθρωποι, που πέρασαν πολλά χρόνια πίσω από τις αθηναϊκές μπάρες, αποφάσισαν να κάνουν το next step και δημιούργησαν ένα bar, έτσι ακριβώς όπως το ήθελαν! Έφτιαξαν έναν προσεγμένο χώρο, δίνοντας προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μπαίνοντας κανείς σε αυτόν, συναντά τη Νίκη της Σαμοθράκης, που δεσπόζει επιβλητική στο κέντρο της μπάρας, ενώ εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα graffiti στο ταβάνι. Στον κατάλογο, θα συναντήσετε signature cocktails κι όλα τα διάσημα ποτά, που συνδυάζονται άψογα με τη house μουσική και τα disco breaks. Το Stray, βρίσκεται στο στενάκι της Νικίου, ακριβώς πάνω από την Αιόλου και σίγουρα, θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας!