fbpixel

Search icon
Search
Artflyer: Μια ματιά στα λαμπερά εγκαίνια ενός νέου πολυδιάστατου χώρου τέχνης στην Κηφισιά
PEOPLE & MOMENTS

Artflyer: Μια ματιά στα λαμπερά εγκαίνια ενός νέου πολυδιάστατου χώρου τέχνης στην Κηφισιά

Με την πρωτοβουλία της Αλεξίας Αντσακλή - Βαρδινογιάννη


Ένας νέος χώρος τέχνης, αφιερωμένος στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, το Artflyer, άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Κηφισιά. Μετά από μια δεκαετία δραστηριοτήτων το άκρως ενδιαφέρον www.artflyer.net, ένα πρωτοποριακό δίκτυο έρευνας και παρουσίασης της σύγχρονης τέχνης, αποκτά πλέον και φυσική μορφή. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Αλεξίας Αντσακλή - Βαρδινογιάννη που έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με τη σύγχρονη τέχνη, να δώσει ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και να αποτελέσει αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε πρωτοπόρους σύγχρονους δημιουργούς και το ελληνικό κοινό!

pan-0908-2.JPG

Στην εναρκτήρια επετειακή έκθεση “The Tenth Anniversary”, συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης που έχουν προβληθεί στο www.artflyer.net, όπως οι: Adel Abdessemed, Ron Arad, Tony Cragg, Urs Fischer, Jacques Grange, Dakis Joannou, Marina Karella, Mary Katrantzou, Harold Koda, Christian Louboutin, Jean-Michel Othoniel, Nicolas Party, Laudomia Pucci, Imran Qureshi, David Shrigley, Kiki Smith, Joana Vasconcelos, Bethan Laura Wood, Erwin Wurm. Το παρών στα λαμπερά εγκαίνια, που ωστόσο πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, έδωσαν πολλοί επώνυμοι και άνθρωποι της τέχνης αλλά και της κοινωνικής ζωής των Αθηνών. Σε ευδιάθετο κλίμα και γεμάτοι χαμόγελα υποδέχτηκαν έναν νέο χώρο σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές των Βορείων Προαστίων της πρωτεύουσας.

pan-0866-r.jpg
Μαρίνα Αντσακλή Δοξιάδη, Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη

Οι δραστήριοι δημιουργοί συμμετέχουν στη μοναδική έκθεση με ένα έργο τέχνης ή ένα προσωπικό αντικείμενο που τους αντιπροσωπεύει κι έχει επηρεάσει καθοριστικά τη δημιουργική τους έκφραση. Σπάνιες δημιουργίες από τον χώρο της τέχνης, της μόδας, του design, αλλά και αντικείμενα μοναδικής αξίας που πρώτη φορά παρουσιάζονται σε μια συλλογική πρωτοποριακή έκθεση, που αξίζει την προσοχή μας. 

pan-0731.JPG
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρυσή Βαρδινογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μίνως Μάτσας

Το πιο συναρπαστικό; Φωτογραφίες και αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις του διαδικτυακού Artflyer παρουσιάζονται στο κήπο της γκαλερί προκειμένου να δημιουργηθεί μια πληρέστερη αφήγηση. Εκείνο στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Κηφισιάς το οποίο κτίστηκε από τον καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγή Λορεντζάτο.

Who is who

02-pan-0472.jpg
Αλεξία Αντσακλή – Βαρδινογιάννη

Η Αλεξία Αντσακλή – Βαρδινογιάννη σπούδασε οικονομικά και management στο Λονδίνο, ενώ στην πορεία εργάστηκε σαν δημοσιογράφος στη βρετανική έκδοση της Vogue, και μετέπειτα στην ελληνική. Το 2008 διορίστηκε υπεύθυνη συντονισμού του destefashioncollection -μιας πρωτοποριακής συλλογής του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ. To 2010 δημιούργησε το website, www.artflyer.net, για το οποίο φωτογραφίζει και πραγματοποιεί συνεντεύξεις με κάποιους από τους σπουδαιότερους ανθρώπους των τεχνών. Το 2013 επιμελήθηκε την πρώτη έκθεση αφιερωμένη στο design στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, "Martino Gamper 100 καρέκλες σε 100 ημέρες Μια πλατωνική ερμηνεία". Το 2021 ιδρύει τον χώρο Τέχνης ARTFLYER στην Κηφισιά. 

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες από τη λαμπερή βραδιά!

Info: ARTFLYER, Αργυροπούλου 15 Κηφισιά 14562, 210 8016167, artflyer@artflyer.net, Επιμέλεια: Αλεξία Αντσακλή- Βαρδινογιάννη

Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιουνίου - 26 Σεπτεμβρίου, 2021 Τετάρτη & Πέμπτη 12 - 8 μ. μ. 

Κεντρική φωτογραφία: Αριστερά: Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη, Δεξιά: Έργο, Marina Karella