fbpixel

Search icon
Search
Αριάδνη Καπελιώτη: Γνωρίστε τη Θεσσαλονικιά σχεδιάστρια 3-d κοσμημάτων
FASHION

Αριάδνη Καπελιώτη: Γνωρίστε τη Θεσσαλονικιά σχεδιάστρια 3-d κοσμημάτων

Μιλήσαμε με την ιδρύτρια του brand Superlora


Η ταλαντούχα designer από τη Θεσσαλονίκη μας μιλά για τα ιδιαίτερα κοσμήματά της και για τον τρόπο με τον οποίο η πόλη, αλλά και οι σπουδές της στη Φυσική, επηρεάζουν τη δημιουργικότητά της.

Το Superlora θεωρείται το πρώτο ελληνικό brand που πραγματεύεται το 3-d printing. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο αντικείμενο;

Η Superlora είναι το πρώτο ελληνικό brand που χρησιμοποίησε την τεχνολογία 3D printing απευθείας στην κατασκευή κοσμημάτων και ο λόγος είναι κυρίως πρακτικός. Με τη χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης υλοποιούνται σχέδια σε περίτεχνα υλικά με απόλυτη ακρίβεια, που δεν μπορούν να δημιουργηθούν με κανέναν άλλο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό στο σχεδιασμό, καθώς στη συνέχεια εφαρμόζονται πάνω τους μέθοδοι αργυροχρυσοχοΐας και ζωγραφικής δουλεμένες στο χέρι. Η ιδέα των κοσμημάτων Superlora είναι η ένωση της σύγχρονης τεχνολογίας με τη Μόδα, που δημιουργεί ένα μικροσκοπικό έργο τέχνης που φοριέται.

Σε ποιες απευθύνονται τα κοσμήματά σας;

Τα κοσμήματα Superlora είναι ζωηρά και ντελικάτα και δημιουργούνται αποκλειστικά για να δίνουν χαμόγελο και αυτοπεποίθηση στα κορίτσια όλων των ηλικιών που διαλέγουν να τα φορούν. Γενικότερα, υποστηρίζουμε τη βιώσιμη μόδα, δημιουργώντας κοσμήματα που δεν ακολουθούν τα trends, αλλά προσπαθούν να ταιριάξουν στο zeitgeist της εποχής.

Πώς θα περιγράφατε την έννοια του κοσμήματος και τη θέση του στη ζωή μιας γυναίκας;

Για κάποιους, τα κοσμήματα αποτελούν καθρέπτη οικονομικής κατάστασης. Εγώ αντιλαμβάνομαι το κόσμημα ως ένα είδος τέχνης, συνυφασμένης με τον καθημερινό βίο.

superlora-9-MAMoP.jpg


Ζείτε και εργάζεστε στη Θεσσαλονίκη. Σας εμπνέει η πόλη στη δημιουργική διαδικασία; Ποια είναι η αγαπημένη σας γωνιά;

Η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη πόλη! Μία βόλτα με τα σκυλιά μου στην παραλία, πάντα με ηρεμεί. Έχω επιλέξει το εργαστήρι μου να βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, όπου και περνώ πολλές ώρες σχεδιάζοντας.

Περιγράφετε τον εαυτό σας ως μια σχεδιάστρια με επιστημονική προσέγγιση. Τι εννοείτε με αυτό;

Αντιμετωπίζω το design με πειραματισμό, έρευνα, υπομονή, μεθοδικότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Στην πραγματικότητα, η δουλειά μου είναι το αποτέλεσμα όλων όσων με συναρπάζουν. Η Επιστήμη κυβερνά το μυαλό μου, η Τέχνη κάνει την καρδιά μου να χτυπά δυνατά!

Οι σπουδές σας στη Φυσική σας βοήθησαν να εξελιχθείτε ως designer;

Απολύτως. Εκτός από τα στοιχεία που ανέφερα πριν, είναι η συνεχής ανάγκη για γνώση, εσωτερική ισορροπία και δημιουργία που με κάνουν να εξελίσσομαι ως designer αλλά κυρίως… ως άνθρωπος! Η Φυσική είναι σουρεαλιστική και προσγειωμένη ταυτόχρονα.

Από τι εμπνέεστε;

Εμφανώς επηρεασμένη από τις σπουδές μου σε μόδα και φυσική, τα θέματα των συλλογών αντλούνται από τις Θετικές Επιστήμες, εφαρμοσμένα σε γεωμετρικά μοτίβα και με σημείο αναφοράς τη σφαίρα. Τα κοσμήματα είναι pop, διαθέτοντας, ωστόσο, άμεσες σχεδιαστικές αναφορές στην ονειρική δεκαετία του πενήντα.
superlora-1.jpg

Ποιο είναι το πιο hot trend στο χώρο του κοσμήματος αυτή τη στιγμή;

Τα εντυπωσιακά και ογκώδη σκουλαρίκια.

Υπάρχει κάποιος σχεδιαστής που θαυμάζετε και θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί του;

Αγαπώ τον Raf Simons, ειδικά την εποχή του στον οίκο Dior. Θεωρώ τη δουλειά του ως μια άρτια προσέγγιση του σύγχρονου, με σεβασμό στο κλασικό.

Σε ποια επώνυμη γυναίκα πιστεύετε, ότι θα ταίριαζαν άψογα οι δημιουργίες σας;

Μπορώ να φανταστώ την Alicia Vikander, την Alexa Chung και τη Marion Cotillard.

Ετοιμάζετε κάτι αυτήν την περίοδο;

Ετοιμάζω τη συμμετοχή μου σε δύο ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό, καθώς και μία νέα συλλογή κοσμημάτων.

Πώς μπορεί μια γυναίκα να αναδείξει ιδανικά ένα κόσμημα;

Να γνωρίζει πολύ καλά τον εαυτό της. Μόνο έτσι θα επιλέξει αυτό που την κάνει να νιώθει όμορφα και ταυτόχρονα να ισορροπεί με αυτοπεποίθηση στο περιβάλλον της. 

INFO: www.superlora.com, τηλ.: +30 231 0221672

Photo Credits: George Aslanidis for Bettina Stores, Κοσμήματα: Superlora