fbpixel

Search icon
Search
Αργεί η καλοκαιρινή σας άδεια; 5+1 ενδιαφέρουσες ιδέες για να ξεχαστείτε
LIFE & CAREER

Αργεί η καλοκαιρινή σας άδεια; 5+1 ενδιαφέρουσες ιδέες για να ξεχαστείτε

Κι όμως, υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για άκρως καλοκαιρινές στιγμές ακόμα και χωρίς να είστε σε κάποιον ειδυλλιακό προορισμό


O Αύγουστος έχει μπει και το μυαλό μας ταξιδεύει σε καλοκαιρινούς προορισμούς, μακριά από τους θορυβώδεις ρυθμούς της πόλης και τους έντονους εργασιακούς ρυθμούς. Τι γίνεται, όμως, σε περίπτωση που ακόμα έχουμε καιρό για την καλοκαιρινή μας άδεια και το mood των διακοπών βρίσκεται στα pick του; Υπάρχουν λύσεις που ενδεχομένως δεν είχατε σκεφτεί μέχρι πρότινος, τις οποίες, εάν ακολουθήσετε, τότε σίγουρα θα περάσετε μοναδικά και θα απολαύσετε ξέγνοιαστες, καλοκαιρινές στιγμές το διάστημα που σας απομένει στην πόλη μέχρι τις διακοπές σας.

Ανακαλύψτε τες κι εντάξτε τες στην to do list σας!

1. Πείτε «ναι» στο πρωινό ξύπνημα

Προσπαθήστε να αλλάξετε την καθημερινή σας ρουτίνα, ώστε να ενταχθείτε σε νέους ρυθμούς από νωρίς το πρωί. Εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του πρωινού ξυπνήματος και δώστε με αυτό τον τρόπο χρόνο στον εαυτό σας πριν ξεκινήσετε τη δουλειά. Κάντε ένα κρύο ντους, απολαύστε ένα super χορταστικό πρωινό, πατήστε το "play" στην αγαπημένη σας music list κι ετοιμαστείτε για τη δουλειά χωρίς άγχος και βιασύνη.

morgan-lane.jpg

2. Γνωρίστε καλύτερα την πόλη σας

Οι πόλεις έχουν αρχίσει ήδη να αδειάζουν και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να εξερευνήσετε τη δική σας. Αντί για το αμάξι ή κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο, επιλέξτε να περπατήσετε το πρωί τον δρόμο προς τη δουλειά, πριν η ζέστη γίνει αποπνικτική. Εναλλακτικά, κάντε το όταν ο ήλιος πέσει, μόνοι σας, με την παρέα ή τη σχέση σας. Επισκεφθείτε αξιοθέατα που μέχρι στιγμής ίσως να αγνοούσατε και γίνετε τουρίστες στον ίδιο σας τον τόπο!

3. Απολαύστε after work εξόδους για cocktails

Σίγουρα η όρεξή σας για εξόδους στην πόλη αυτήν την περίοδο σίγουρα θα έχει μειωθεί και ο λόγος δεν είναι άλλος πέρα από τον καύσωνα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε τις hot summer days από ένα δροσιστικό cocktails με την παρέα ή τους συναδέλφους σας. Μόλις τελειώσετε τη δουλειά, λοιπόν, κανονίστε μια έξοδο σε ένα -όσο το δυνατόν πιο δροσερό- στέκι σας, κοντά στο εργασιακό σας περιβάλλον, ώστε να αποφύγετε τις μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια ή το αμάξι στους καυτούς δρόμους της πόλη. Cheers!

03c6f52f55d6c7fa8c72c8f96655ecbc.jpg

4. Παρακολουθήστε θερινό σινεμά

Το θερινό σινεμά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, γι' αυτό και αξίζει να το απολαύσετε. Κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της πόλης σας, λοιπόν, αναζητήστε την προβολή που σας ενδιαφέρει και σας κάνει να φαντάζεστε ήδη την όλη βραδιά και μαζί με φίλους ή τον/την σύντροφό σας μεταμορφώστε αυτές τις στιγμές στις πιο δυνατές του φετινού καλοκαιριού. Είναι σίγουρα μια εμπειρία που θα θέλετε να απολαμβάνετε ξανά και ξανά για όσο θα βρίσκεστε στην πόλη.

5. Πραγματοποιήστε last minute shopping 

Σίγουρα υπάρχουν ακόμα αγορές που έχετε στο μυαλό σας να πραγματοποιήσετε πριν φύγετε για διακοπές. Μη χάνετε, λοιπόν, άλλο χρόνο και ολοκληρώστε σιγά σιγά τη βαλίτσα σας, απολαμβάνοντας το last minute shopping therapy στους δρόμους της πόλης ή σε κάποιο εμπορικό κέντρο, που ενδείκνυται για τις hot summer days. Μάλιστα, μια ωραία ιδέα είναι να χαρείτε αυτήν τη διαδικασία με τις φίλες σας και να τη συνδυάσετε με ένα lunch break.

3d948c78d7b458636856ac5dd8733c68.jpg

6. Οργανώστε mini αποδράσεις

Πέρα από όλα τα παραπάνω, για περισσότερες fun, καλοκαιρινές στιγμές με φίλους ή τη σχέση σας, οργανώστε mini εκδρομές κοντά στην πόλη, ώστε να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από τους αστικούς ρυθμούς. Ακόμα κι αν σας είναι δύσκολο να λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι σας και τις υποχρεώσεις σας εδώ, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια κοντινή πισίνα ενός πολυτελούς ξενοδοχείο και να περάσετε εξίσου όμορφα, να ξεκουραστείτε και να δροσιστείτε. Εναλλακτικά, τα Σαββατοκύριακα φαντάζουν ως η ιδανική αφορμή για summer getaways!

Enjoy!