fbpixel

Search icon
Search
Απογευματινά σνακ μετά την παραλία; Δείτε 4 πανεύκολες και λαχταριστές συνταγές
TASTE

Απογευματινά σνακ μετά την παραλία; Δείτε 4 πανεύκολες και λαχταριστές συνταγές

Απογειώστε το διατροφικό σας μενού χρησιμοποιώντας το κοφινάκι ΒΑΛΜΑ


Οι εξορμήσεις στις ειδυλλιακές παραλίες έχουν ήδη ξεκινήσει! Χαμόγελα, θάλασσα, παιχνίδι και βουτιές αποτελούν πια μέρος της καθημερινότητά σας! Τελικά, η επιθυμία για ένα απογευματινό σνακ γίνεται όλο και πιο έντονη, ώστε να ανακτήσετε δυνάμεις και ενέργεια. Οπότε, χρειάζεστε τις καλύτερες γευστικές προτάσεις, τις οποίες θα εντάξετε στο διατροφικό σας πλάνο και θα εφοδιάσουν τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα συστατικά.

Άραγε, μπορείτε να πείτε «όχι» σε μια σπιτική τυρόπιτα, μια υγιεινή πράσινη σαλάτα, μια τορτίγια με ελάχιστες θερμίδες και πλούσια γεύση, έναν απολαυστικό κρητικό ντάκο ή μερικά λαχανικά βουτηγμένα σε ένα δροσιστικό ντιπ τυριού; 

Εμείς σίγουρα δεν μπορούμε, οπότε δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τις 4 πιο νόστιμες, γρήγορες κι εύκολες συνταγές, φτιαγμένες με το εξαιρετικού σχήματος κοφινάκι ΒΑΛΜΑ, για να απολαύσετε μετά τις βουτιές σας! Ως μια εταιρία που ξεκίνησε σαν οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την Παλαιοχώρα Χαλκιδικής στον ορεινό όγκο του Χολομώντα κι εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη επωνυμία, που εδραιώθηκε στον χώρο των τυροκομικών προϊόντων, διατηρώντας την παράδοση και την ποιότητα των προϊόντων της, σίγουρα υπόσχεται αξέχαστες γευστικές εμπειρίες.

Κρατήστε σημειώσεις κι ετοιμάστε τες asap!

Τορτίγια με λαχανικά

987a4830-copy-2.jpg

Υλικά:

  • 1 πιπεριά
  • 1 αβοκάντο
  • μερικά ντοματίνια
  • φύλλα από σπανάκι
  • λίγο μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. σος πέρσο
  • 1 φέτα κοφινάκι ΒΑΛΜΑ

Εκτέλεση: Αρχικά, ψιλοκόψτε την πιπεριά, το αβοκάντο και τα ντοματίνια και αφήστε τα στην άκρη. Στη συνέχεια, απλώστε το μπαλσάμικο στην τορτίγια κι έπειτα προσθέστε τα λαχανικά που κόψατε. Ολοκληρώστε με το κοφινάκι ΒΑΛΜΑ, λευκό τυρί σε άλμη παρασκευασμένο από γίδινο γάλα, το οποίο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη, ελαφρώς πιπεράτη, υφάλμυρη γεύση και πλούσιο άρωμα. Τυλίξτε προσεκτικά και αρκετά σφιχτά, για να μη σας φύγει η γέμιση και απολαύστε! Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε την τορτίγια σε μικρούς κυλίνδρους, για να δημιουργήσετε το πιο νόστιμο και γρήγορο finger food. 

Στικς λαχανικών με ντιπ φέτας

987a4846-copy-2.jpg

Υλικά:

  • Πιπεριές
  • Αγγουράκια
  • Κολοκυθάκια
  • Καρότα
  • Ελιές
  • Ντοματίνια
  • Τορτίγιες

Για το ντιπ τυριού:

  • 230 γραμμάρια κοφινάκι ΒΑΛΜΑ θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση: Αρχικά, κόψτε τα λαχανικά σας σε λεπτές φέτες και αφήστε τα στην άκρη. Στη συνέχεια, ετοιμάστε το ντιπ φέτας, το οποίο θα τα συνοδεύσει και θα απογειώσει τη γεύση τους. Σε ένα μικρό μπολ τρίψτε το τυρί και προσθέστε το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα. Τόσο απλό!

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα με πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σας και ντοματίνια και να περιχύσετε από πάνω ένα δροσιστικό dressing, το οποίο θα φτιάξετε με τα ίδια υλικά του ντιπ φέτας. Ωστόσο, θα προσθέσετε λίγο νερό, για να γίνει πιο αραιό το μείγμα. Δοκιμάστε το αμέσως, είναι πεντανόστιμο!

Κρητικός ντάκος

987a4804-copy.jpg

Υλικά: 

  • 2 μεγάλα κρίθινα παξιμάδια
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • μερικές ψιλοκομμένες ελιές
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δυόσμος και θυμάρι

Για το σερβίρισμα:

  • λίγο τριμμένο κοφινάκι ΒΑΛΜΑ
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Βάλτε σε ένα πιάτο τον ντάκο με την εξωτερική πλευρά του προς τα κάτω. Κόψτε σε κυβάκια τη ντομάτα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα σε αυτό το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και το θυμάρι και ανακατέψτε πολύ καλά. Η ζάχαρη και το αλάτι ισορροπούν την οξύτητα της ντομάτας για αυτό και είναι απαραίτητα. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα πάνω στον ντάκο και από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Έπειτα, προσθέστε και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Σερβίρεται με τριμμένο τυρί, λίγο ελαιόλαδο από πάνω και πιπέρι.

Εύκολη τυρόπιτα

valmas-gidoturi.jpg

Υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 1 φέτα κοφινάκι ΒΑΛΜΑ
  • λίγο βούτυρο, δυόσμος και πιπέρι

Εκτέλεση: Βάλτε σε ένα μπολ το γάλα, το αυγό, το αλεύρι, το baking powder, το κοφινάκι ΒΑΛΜΑ, -το οποίο μάλιστα ψημένο αναπτύσσει ιδιαίτερα αρώματα- και τα μυρωδικά και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Έπειτα, προσθέστε το βούτυρο σε κυβάκια και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου. Η πίτα σας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη!

      Καλή απόλαυση!

      Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα ΒΑΛΜΑ στο επίσημο site της εταιρίας, καθώς και στη σελίδα τους στο Facebook

      Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σφίτης (Aris Rammos Studio Photoshooting)