fbpixel

Search icon
Search
Αποδράστε στη μαγική, εξοχική κατοικία της σχεδιάστριας Cordelia de Castellane στη Γαλλία
INTERIORS

Αποδράστε στη μαγική, εξοχική κατοικία της σχεδιάστριας Cordelia de Castellane στη Γαλλία

Με έντονες vintage αναφορές και floral prints στη διακόσμηση


Η μόδα και το design είναι δύο τέχνες, τις οποίες η Cordelia de Castellane γνωρίζει καλά. Η μητέρα της ήταν διακοσμήτρια και η ξαδέλφη της είναι η Victoire de Castellane, σχεδιάστρια κοσμημάτων για τον οίκο Christian Dior κι επίσης εγγονή του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα Emilio Terry. 

Ως έφηβη, η Cordelia συνήθιζε να περνάει τις διακοπές της στο Λονδίνο, όπου ο θείος της Gilles Dufour εργαζόταν ως το δεξί χέρι του αείμνηστου Karl Lagerfeld. Αφού τελείωσε το σχολείο στα 17 της χρόνια, πήρε την πρώτη της δουλειά στο fashion house Emanuel Ungaro, όπου οποίο η πεθερά της τύχαινε να ήταν διευθύντρια για χρόνια. Σε αυτό το σημείο αξίζει να προσθέσουμε πως ο πρώην σύζυγός της είναι εγγονός της θρυλικής Γαλλίδας σχεδιάστριας Jeanne Lanvin.

1-MMo5S.jpg

Κάπως έτσι λοιπόν, η Cordelia de Castellane εισχώρησε για τα καλά στον χώρο της μόδας και της σχεδιαστικής τέχνης, σχεδιάζοντας μάλιστα τη δική της σειρά παιδικών ρούχων για χρόνια -σχεδόν δέκα- ενώ το 2012, όπου και σταμάτησε το προσωπικό της brand, ο οίκος ​​Dior την προσέλαβε για να αναλάβει τη συλλογή, Baby Dior. Το 2017, έγινε η πρώτη artistic director για το Dior Maison, της οποίας η πολυπόθητη συλλογή ήταν διαθέσιμη μόνο στο κατάστημα του γαλλικού οίκου στην Λεωφόρο Montaigne στο Παρίσι -ωστόσο σύντομα η κολεξιόν πρόκειται να διατεθεί και στις ΗΠΑ.

Η ιδιαίτερη ευαισθησία της επιτυχημένης σχεδιάστριας για τα ρομαντικά χρώματα και τα έντονα prints είναι εμφανής ακόμη και σε αυτήν τη μαγική εξοχική κατοικία, όπου και διατηρεί, όπου ο εκλεκτός συνδυασμός στιλ και διάφορων χρονικών περιόδων βρίσκεται σε πληθώρα στοιχείων. 

2-Ty3f4.jpg

«Ήμουν η μικρότερη από τα τρία παιδιά της οικογένειας και συχνά περνούσα τις διακοπές με τους γονείς μου. Πηγαίναμε στις Biennale και σε διάφορα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελώ πιστή συλλέκτρια, ενώ όπου κι αν πάω μου αρέσει να μαζεύω ξεχωριστά κομμάτια για τη συλλογή μου.», μαρτυρά η ίδια σε συνεντεύξεις της.

Σε αυτό το μοναδικό γαλλικό country house γνωρίζει κανείς την πραγματική προσωπικότητα της σχεδιάστριας. Ο γαλλικός αέρας, καθώς και το ανεπιτήδευτο αλλά πάντοτε κομψό στιλ της είναι φανερά σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Από το κεντρικό καθιστικό που ξεχωρίζει για τις vintage λεπτομέρειες του, μέχρι και την εντυπωσιακή αυλή του, που χάνεται μέσα στην καταπράσινη ύπαιθρο, η συγκεκριμένη εξοχική κατοικία αποτελεί ωδή στον maximal ρομαντισμό.

3-PgCF1.jpg

Τα mixed prints και τα χρώματα του ουρανού κυριαρχούν στα δωμάτια του σπιτιού, ενώ οι πιο κλασικές επιλογές δεν λείπουν από τους υπόλοιπους χώρους της κατοικίας. Ρίξτε μια ματιά στον υπέροχο διάκοσμο τους και αποδράστε σε ένα παραδοσιακό σκηνικό, το οποίο φέρνει την design ματιά του παρελθόντος στο σήμερα.

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας! 

Πηγή: Architectural Digest & Habitually Chic