fbpixel

Search icon
Search
Αποδράστε σε ένα διαμέρισμα που ξεχωρίζει για τη μοντέρνα αισθητική και την εκλεπτυσμένη πολυτέλειά του
INTERIORS

Αποδράστε σε ένα διαμέρισμα που ξεχωρίζει για τη μοντέρνα αισθητική και την εκλεπτυσμένη πολυτέλειά του

Σχεδιασμένο από το studio Tobias Partners


Τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα του studio Tobias Partners χαρακτηρίζονται για την έντονη αποτύπωση του σύγχρονου μοντερνισμού. Δημιουργίες που γίνονται «ένα» με τη φύση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως χάνουν ούτε στο ελάχιστο την αίγλη και την πολυτέλειά τους. Επιτυχημένο κι πλήρως ενημερωμένο για τα hot trends της περιόδου, το αρχιτεκτονικό team που συνθέτει το studio, γνωρίζει καλά ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας και αυτό το αποτυπώνει σε κάθε κατοικία που αναλαμβάνει να διαμορφώσει.

Μερικούς μήνες πριν μάλιστα, η ομάδα με έδρα την Αμερική βρέθηκε στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα στο Sydney. Εκεί, μια νεαρή οικογένεια πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το δικό της σπιτικό, έτσι ακριβώς όπως το είχε οραματιστεί όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα με γνώμονα τη λειτουργικότητα και την ανάγκη των μελών της. 

Έτσι ακριβώς κι έγινε, μιας και το team αντιλήφθηκε αυτό που ζητήθηκε από την οικογένεια: Ένα περιβάλλον που να αποτελείται από σύγχρονα comforts, χώροι που να χαρακτηρίζονται για την άνεσή τους, καθώς ένα τρανό παράδειγμα των μέχρι στιγμής έργων του studio, τα οποία «φωνάζουν» πολυτέλεια και πλήρη εναρμόνιση με το exterior σκηνικό.

tobias-partners-bronte-house-02-hr.jpg


Όλα ξεκίνησαν δίνοντας βάση στα υλικά κατασκευής που θα συνέθεταν την κατοικία, αλλά και στα χρώματα που θα έπαιρναν τη θέση τους από χώρο σε χώρο. Η προσήλωση στη λεπτομέρεια, άλλωστε, είναι βασικό χαρακτηριστικό του αρχιτεκτονικού γραφείου. Κάνοντας focus εκεί, λοιπόν, κατέληξαν πως οι επιφάνειες από ξύλο θα έπρεπε να βρίσκονται σε πολλά από τα σημεία του σπιτιού, τόσο μέσα όσο κι έξω. Και αυτό γιατί θα χάριζαν μια επιπλέον νότα μοντερνισμού, αλλά και ζεστασιάς.

Σε ό,τι αφορά στα χρώματα, οι επιλογές έχουν να κάνουν με μια παλέτα κλασικών αποχρώσεων, όπως το μαύρο, το γκρι και το ανοιχτό καφέ. Η αρχική ιδέα ήταν να εξασφαλιστεί αρμονία σε κάθε δωμάτιο, αλλά και στο outdoor περιβάλλον και αυτοί οι τόνοι θεωρήθηκαν οι πιο ιδανικοί. Από εκεί κι έπειτα, δεν είναι λίγα τα πιο pop στοιχεία -μιλώντας για χρώματα πάντα-, τα οποία δημιούργησαν επιπλέον διάσταση, αλλά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε ένα σκηνικό που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να θεωρηθεί μονότονο. Το μπλε, το κίτρινο, το πράσινο και το πορτακαλί έχουν εξασφαλίσει level up στο τελικό αποτέλεσμα.

tobias-partners-bronte-house-04-hr.jpg


Με θέα τη θάλασσα από κάθε μπαλκόνι, οι χώροι καταφέρνουν να γίνονται «ένα» με τις εξωτερικές συνθήκες και την αύρα που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Τα summer nights, η οικογένεια επιλέγει να περνά τον χρόνο της και να χαλαρώνει στο μεγάλο μπαλκόνι του διαμερίσματα, το οποίο έχει διαμορφωθεί καταλλήλως, έτσι ώστε να προσφέρει στους ιδιοκτήτες στιγμές χαρά και ηρεμίας. Μια μεγάλη τραπεζαρία, μια μικρή κουζίνα και barbeque area, συνθέτουν το σκηνικό και το κάνουν απίστευτα λειτουργικό και καλαίσθητο.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, η αυλή που υπάρχει στο κάτω μέρος της κατοικίας είναι ένα bonus στο όλο design που αξίζει να αναφέρουμε. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός που ο χώρος είναι αρκετά αρκετά μικρός, έχει διαμορφωθεί τόσο μοναδικά, που αποτελεί το τέλειο spot για χαλάρωσης και βουτιές στην πισίνα που δεσπόζει. Ακόμα, τα πράσινα στοιχεία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δημιουργούν το τέλειο contact με τη φύση.

tobias-partners-bronte-house-01-hr.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!