fbpixel

Search icon
Search
Απλά tips για να ξυπνάτε καθημερινά με καλή διάθεση
PSYCHOLOGY

Απλά tips για να ξυπνάτε καθημερινά με καλή διάθεση

Ήρθε η ώρα να λατρέψετε τα πρωινά σας


Τον τελευταίο καιρό χρειάζεται να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην ψυχολογία μας, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών της εποχής. Έτσι, οφείλουμε να φροντίσουμε παραπάνω από το σύνηθες τον εαυτό μας, ξεκινώντας από εκείνο το «αναγκαίο κακό» που μας ταλανίζει όλους. Το πρωινό ξύπνημα. Παρακάτω, λοιπόν θα σας παραθέσουμε ορισμένα πολύ απλά tips για να ξεκινάτε την ημέρα σας κάθε μέρα με ακόμα καλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια!

Πάρτε τον χρόνο σας

    Δεν χρειάζεται να βιάζεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας. Είτε ξυπνάτε με τη συμβολή του ξυπνητηριού είτε όχι δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να χαλαρώσει και να κάνει όμορφες, αισιόδοξες σκέψεις για την νέα ημέρα που ξημέρωσε.

    1-NgEKK.jpg

    Τεντωθείτε λιγάκι παραπάνω

      Μόλις ξυπνήσατε μπορείτε να αφιερώσετε λίγα μόνο λεπτά για να κάνετε μερικές απλές ασκήσεις ή ακόμα και διατάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να τεντωθείτε και να ξεκινήσετε τη μέρα σας με την ενέργεια να «χτυπάει» κόκκινο!

      Αφήστε στην άκρη το κινητό

        Επιλέξτε να μην ασχοληθείτε με το κινητό σας το πρωί. Έτσι, όταν θα τρώτε το πρωινό σας ή κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας σας μην ανοίξετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές για να ελέγξετε τα email σας ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την δουλειά σας. Αν πράξετε τελικά το αντίθετο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καθυστερήσετε και να αγχωθείτε και αυτό σαφέστατα δεν είναι το επιθυμητό.

        4-lckH9.jpg

        Μουσική

          Τα οφέλη της μουσικής είναι πολλαπλά και έφτασε η ώρα να τα εκμεταλλευθείτε. Για αυτό αν έχετε κάποια αγαπημένα τραγούδια που σας φτιάχνουν το κέφι μην διστάσετε να δημιουργήσετε μια λίστα, την οποία θα ακούτε κάθε πρωί για να αυξήσετε την ενέργεια σας.

          Κατανάλωση πρωινού

            Το έχουμε πει και θα το αναφέρουμε για ακόμα μια φορά. Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό σας, καθώς είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, θα αυξηθεί ο μεταβολικός σας ρυθμός και θα αποκτήσετε περισσότερη δύναμη, ώστε να διεκπεραιώσετε τις καθημερινές υποχρεώσεις.

            Προετοιμασία

              Ναι, η προετοιμασία είναι πολύ σημαντική. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, χρειάζεται να ετοιμάζετε τα απαραίτητα από την προηγούμενη ημέρα, ώστε να μην αγχωθείτε το επόμενο πρωί χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος.

              2-VVh2X.jpg

              Τι δεν πρέπει να κάνετε το πρωί

              • Να αφιερώνετε τον χρόνο σας στα social media
              • Να αφήνετε το σπίτι ακατάστατο
              • Να πατάτε το snooze
              • Να δυσανασχετείτε και να κάνετε αρνητικές σκέψεις
              • Να μην ανοίξετε τα παράθυρα
              • Να μην περιποιηθείτε τον εαυτό σας
              • Να αγχώνεστε

              Extra tip: Μόλις ξυπνήσετε και αντικρίσετε το φως του ήλιου πείτε «ευχαριστώ» για όλα αυτά που έχετε στη ζωή σας. Θυμηθείτε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως τα πιο απλά πράγματα μετράνε και οφείλουμε να είμαστε ευγνώμονες για αυτά.

              Εν τέλει, ακολουθώντας αυτά τα πολύ απλά βήματα το πρωινό ξύπνημα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια, ο καλύτερος σας «φίλος» και όχι ο θανάσιμος «εχθρός» σας. Υπάρχουν τρόποι για να κάνουμε την καθημερινότητα μας καλύτερη και ήρθε πλέον η ώρα να αναλάβουμε δράση!