fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Anti-age now: Έτσι θα βρείτε τα σωστά αντιγηραντικά προϊόντα για την επιδερμίδα σας

Πείτε «αντίο» στις αντιαισθητικές ρυτίδες


Anti-age now: Έτσι θα βρείτε τα σωστά αντιγηραντικά προϊόντα για την επιδερμίδα σας

Δυστυχώς, μόλις παρατηρήσατε μια ρυτίδα να αρχίζει να αχνοφαίνεται στο μέτωπο ή οι λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια σας να γίνονται πιο έντονες. Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα! Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι πολύ αργά, για να επιβραδύνετε τα σημάδια της γήρανσης που θα αρχίσουν να γίνονται πιο εμφανή όσο μεγαλώνετε. Υιοθετώντας τη σωστή ρουτίνα περιποίησης και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, θα καταφέρετε να έχετε την αντιγήρανση στο τσεπάκι σας και να αποκτήσετε πιο σφριγηλό και λαμπερό δέρμα για πολύ καιρό ακόμη. 

Διαβάστε τον παρακάτω οδηγό με τα καλύτερα anti-aging tips και περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας όπως πραγματικά της αξίζει!
rexfeatures-10118070ac.jpg

1. Γνωρίστε καλύτερα τα αντιγηραντικά συστατικά

Ενώ πολλά προϊόντα περιποίησης ξεφλουδίζουν το δέρμα, πολύ λίγα συστατικά είναι αυτά που αξίζει να ενταχθούν στη ρουτίνα περιποίησής σας. Και δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν επιλέγετε κρέμα, gel, μάσκα ή ορό. Για να δείτε μια εγγυημένη αλλαγή στο πρόσωπό σας, το πιο must-try και άκρως αποτελεσματικό συστατικό είναι η ρετινόλη, που προέρχεται από τη βιταμίνη Α, γνωστή και ως βιταμίνη που σας κάνει πιο νέες. Χρησιμοποιείται σε διάφορες μορφές και όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα μετατρέπεται σε ισχυρό ρητινοϊκό οξύ. «Τα ρετινοειδή το κάνουν όλα» τονίζει η Elliot Isaacs, ιδρύτρια της εταιρίας Skincare Medik8. «Αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και τον κυτταρικό κύκλο, μειώνουν τις κολλαγενάσες (το ένζυμο που υποβαθμίζει την ανάπτυξη του κολλαγόνου), τις φλεγμονές, αλλά και τις ελεύθερες ρίζες, ενώ αυξάνουν την ποσότητα του υαλουρονικού οξέως στο δέρμα.

Εξίσου αποτελεσματικό συστατικό είναι και η βιταμίνη C, που εκτός από αντιγηραντικές ιδίοτητες, χαρίζει και λάμψη στην επιδερμίδα, κάνοντάς τη να δείχνει πιο νεανική και φωτεινή. 

porter.jpeg

2. Εντάξτε τα AHAs στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Τα αγαπάμε για την απολέπιση και τη λάμψη που προσφέρουν στην επιδερμίδα, αλλά τα πραγματικά αποτελέσματα που μεταμορφώνουν το δέρμα ξεπερνούν ακριβώς αυτό που βλέπουμε στην επιφάνειά του. «Τα AHAs, άλφα-υδροξυοξέα, έχει αποδειχθεί ότι διεγείρουν τη δημιουργία νέου κολλαγόνου, ελαστικού ιστού και υαλουρονικού οξέος» εξηγεί η δερματολόγος και καθηγήτρια, Beth Briden. "Πίσω το 1996 είχαμε τις πρώτες μελέτες που έδειξαν ότι θα μπορούσαν να αντιστρέψουν τη γήρανση. Εναλλακτικά, τα ΒΗΑs είναι πιο ενυδατικά κι εσείς επωφελείστε από τα αποτελέσματα της κυτταρικής κύησης χωρίς το ορατό ξεφλούδισμα -είναι επίσης ιδανικά για τους λιπαρούς τύπους δέρματος. 

Τέλος, τα PHAs, που δεν τα συναντάμε και τόσο συχνά, δηλαδή τα πολυ-υδροξυοξέα, ενυδατώνουν εξίσου με τα προηγούμενα συστατικά και ταυτόχρονα αναστέλλουν τη γλυκαιμία του δέρματος προστατεύοντας έτσι από τη μελλοντική γήρανση.

3. SPF is our friend

Πρόκειται για το καλύτερο anti-aging product, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όσο πιο γρήγορα βάλετε την εφαρμογή του στη ζωή σας, τόσο πιο πολύ θα επιβραδύνετε την εμφάνιση των ρυτίδων. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά να το κάνετε. Επιλέξτε κάποιο με υψηλό δείκτη προστασίας, φροντίστε να το απλώνετε κάθε μέρα πριν το μακιγιάζ ή 20 λεπτά πριν βγείτε έξω κι εκτεθείτε στην ηλιακή ακτινοβολία και είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλίσετε την πιο πορσελάνινη επιδερμίδα για πολύ καιρό ακόμη.

Good to know: Η ομοφωνία των δερματολόγων έγκειται στο γεγονός ότι καλό είναι να χρησιμοποιείτε αντηλιακά και όχι προϊόντα με δείκτη προστασίας, διότι έτσι θα έχετε πολύ μεγαλύτερα οφέλη για το δέρμα σας.

1

New entry

DIAMOND WRINKLE FIGHTER - Ειδική Συσκευή Αντιγήρανσης για Ώριμο Δέρμα, Frezyderm See more

2

Hot right now

Shot Συμπυκνωμένου Argirelox Botox-like, SkinLabo Buy me

3

Bye bye wrinkles

Revitalift Laser x3-Anti-ageing power moisturiser, L'Oreal Paris, Sephora Buy me

4

Must-try

Mesolift C15-Συμπύκνωμα κατά της κούρασης το οποίο ενεργοποιείται κατά την πρώτη χρήση, Lierac See more

5

Anti-age now

Anti-aging night cream, La Prairie, Hondos Center Buy me

6

Double power

Διπλό Ελιξίριο Ultimate Supreme, Avon Buy me

7

Like a lifting

Isdinceutics Instant Flash, ISDIN, Hondos Center Buy me

8

Διφασικό προϊόν

Dual Essence, Sensai, notos Buy me

9

Suncare

Photo Reverse, Institut Esthederm Paris See more

10

Amazing smell

High Protection SPF30-50, Darling, In Beauty Pharma Buy me