fbpixel

Search icon
Search
Ανυπομονείτε να φορέσετε από τώρα τις τάσεις της επόμενης σεζόν; Πώς μπορείτε να εντάξετε τις πιο hot απ' αυτές στα σύνολά σας
STYLING TIPS

Ανυπομονείτε να φορέσετε από τώρα τις τάσεις της επόμενης σεζόν; Πώς μπορείτε να εντάξετε τις πιο hot απ' αυτές στα σύνολά σας

Δημιουργήστε μοντέρνα και ιδιαίτερα looks μέσα σε λίγα λεπτά


Από τα φορέματα σε έντονο κόκκινο χρώμα μέχρι τζιν παντελόνια, εμπνευσμένα από τα ’70s και δερμάτινα σύνολα, οι συλλογές για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 που γνωρίσαμε πριν από μερικές ημέρες, μας χάρισαν μία σειρά από πολυαναμενόμενες και πολυπόθητες τάσεις για να αντλήσουμε έμπνευση ακόμα και για τους μήνες που διανύουμε.

Σε μία πρωτόγνωρη σεζόν, οι επιδείξεις που έγιναν με φυσικό τρόπο και με περιορισμένο αριθμό ατόμων αλλά και τα digital shows, μετέφεραν ένα αίσθημα επιβίωσης και χαράς της μόδας, γιορτάζοντας την τέχνη του στιλ. Εκτός από την ομορφιά και τους κανόνες, η άνεση ήταν ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας σχεδόν όλων των σχεδιαστών. Slippers, αέρινα υφάσματα και φαρδιές γραμμές ανήκουν στην κατηγορία αυτών που ξεχώρισαν.

Όταν λοιπόν οι τάσεις της επόμενης σεζόν είναι τόσο υπέροχες και «δελεαστικές» είμαστε σίγουρες ότι δε βλέπετε τον χρόνο να τις εντάξετε στην γκαρνταρόμπα σας, όπως κι εμείς. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε τα μυστικά, με τα οποία θα προσθέσετε στα σύνολά σας από τώρα τα spring/summer trends που ξεχωρίσαμε!

Red

trends-4-QMHR9.jpg
Image source: @slipintostyle

Μπορεί να υπήρχε τεράστια ποικιλία συνόλων, βασισμένα στα ουδέτερα και γήινα χρώματα, αλλά το κόκκινο ξεχώρισε και κυριάρχησε στην κατηγορία των έντονων. Υπάρχει βλέπετε κάτι το δελεαστικό στο χρώμα του πάθους, της αγάπης και της ενέργειας. Μάλιστα, σε πολλές συλλογές χρησιμοποιήθηκε και για total looks. Στο Valentino, ο σχεδιαστής Pierpaolo Piccioli το χρησιμοποίησε σε φορέματα, μεταμορφώνοντάς τα αμέσως σε ρομαντικά, ενώ μια κομψότητα του 1940 παρουσιάστηκε στην Emilia Wickstead και το Fendi, όπου midi-length silhouettes συνδυάστηκαν με high heels. Το κλειδί είναι να διατηρήσετε το κόκκινο κομμάτι ως πρωταγωνιστή, επιλέγοντας όλα τα υπόλοιπα items και αξεσουάρ ώστε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά. Για την περίοδο που διανύουμε προτιμήστε ένα κοστούμι ή ένα παλτό σ΄ αυτήν την απόχρωση και απογειώστε τις εμφανίσεις σας.

Leather

trends-8.jpg
Image source: @tamumcpherson

Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν ξέρουμε αν τελικά τα δερμάτινα υφάσματα θα θεωρηθούν ποτέ ξανά out of fashion. Για την SS21, τα leather items επιστρέφουν για να μετατρέψουν τα καθημερινά κλασικά σε πολυτελή κομμάτια, στα οποία αξίζει να επενδύσει κάθε γυναίκα που αγαπάει τη μόδα. Από classy midi φορέματα με φουσκωτά μανίκια στον οίκο Gabriela Hearst μέχρι maxi φούστες σε Α γραμμές στον Paco Rabanne και kaftan style dresses στον Altuzarra, το δερμάτινο «ταξίδι» ήταν καταπληκτικό. Μετά τις γήινες αποχρώσεις και αυτές του χακί, το leather επιστρέφει στο κλασικό μαύρο. Εντάξτε από τώρα στα σύνολά σας oversized leather blazers, pants και πουκάμισα για να αναβαθμίσετε την εικόνα σας.

Denim

trends-9.jpg
Image source: @wethepeoplestyle

Τα τζιν παντελόνια φαίνεται να «χαλαρώνουν» λίγο την επόμενη σεζόν με έντονα τα στοιχεία από τη δεκαετία του 1970. Wide legged σιλουέτες παρουσιάστηκαν στους Chloé και Balenciaga, με τη ψηλόμεση γραμμή να κυριαρχεί και να γίνονται πιο φαρδιά στα πόδια, χαρίζοντας την απόλυτη άνεση, χωρίς να «θυσιάζεται» καθόλου το στιλ. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ταιριάζουν μόνο στις πιο ήρεμες μέρες του Σαββατοκύριακου. Ο Paco Rabanne μοιράστηκε με το κοινό του μία πιο βραδινή αίσθηση με στοιχεία από δαντέλες και τολμηρά leopard jackets, ενώ ο Balenciaga, δε δίστασε να το χρησιμοποιήσει σε σύνολο για τον χώρο εργασίας με πουκάμισο και διαφάνειες. Επενδύστε σε denim pants αυτού του στιλ, πειραματιστείτε με τα υπόλοιπα κομμάτια και τα αξεσουάρ και δημιουργήστε stylish looks για όλη την ημέρα.

Puff sleeves

trends-2.jpg
Image source: @venswifestyle

Διατηρώντας τη ρομαντική τους διάθεση, τα υπερμεγέθη μανίκια συνεχίζουν να κατέχουν μία βασική θέση στην ντουλάπα μας. Οι SS21 collections διατήρησαν την κομψότητα που τα χαρακτηρίζει κι έφεραν μία πιο σκληρή μορφή αυτού του σχεδίου. Η «βασίλισσα» των puff sleeves, Cecilie Bahnsen, τα πρόσθεσε σε μαύρα φορέματα, γεγονός που τους έδωσε μία εντελώς πιο έντονη διάθεση. Στο brand, ο σχεδιαστής Jonathan Anderson «έπαιξε» με τις αναλογίες με τα φουσκωτά μανίκια, να αποκτούν μία ιδιαίτερη θέση στα shirt dresses. Η Isabel Marant με τη σειρά της παρουσίασε curved sleeve σε cropped jackets. Αποτελούν μία τάση που δε θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε και να τη συνδυάσετε με υπέροχο τρόπο, αρκεί να βρείτε το σχέδιο που σας ταιριάζει και νιώθετε φανταστικά μέσα σ’ αυτό.

Shirts

trends-7.jpg
Image source: @emilisindlev

Το boyfriend shirt είναι ένα από τα πιο κλασικά και διαχρονικά κομμάτια σε κάθε ντουλάπα. Τους επόμενους μήνες το ανδρικό button up shirt «παίρνει» μία πιο θηλυκή μορφή. Στον διάσημο οίκο Valentino, το υπερμέγεθες πουκάμισο απέκτησε μία πιο έντονη ενέργεια στη ροζ απόχρωσή του ή με την προσθήκη λεπτής λευκής δαντέλας, ενώ ο αγαπημένος και ιδιαίτερος Simon Porte Jacquemus «έκοψε» τα πουκάμισά του κάτω από το στήθος και τα συνδύασε με ψηλόμεσα παντελόνια ή φούστες μέχρι τον αστράγαλο, κάτι το οποίο ήταν πολύ μοντέρνο. Επενδύστε από τώρα σε oversized button up shirts σε πιο «θηλυκές» αποχρώσεις και προτιμήστε να τους προσθέσετε bib collars με δαντελένιες λεπτομέρειες. Δε θα μπορείτε να τα αποχωριστείτε.