fbpixel

Search icon
Search
Ανεβάστε τη διάθεσή σας στα ύψη με τον πιο φυσικό τρόπο
WELLNESS

Ανεβάστε τη διάθεσή σας στα ύψη με τον πιο φυσικό τρόπο

Αυτές είναι οι τροφές που θα κάνουν τη διαφορά στην ψυχολογία σας


Διανύοντας αυτές τις τόσο απαιτητικές ημέρες και παρακολουθώντας τις κοινωνικές εξελίξεις που τρέχουν ραγδαία, είναι απόλυτα λογικό να πέφτει συνεχώς η ψυχολογία μας και να βρισκόμαστε σε μια συνεχή αναζήτηση για τους τρόπους που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα. Πολλοί από εσάς, ενδεχομένως στρέφεστε προς την προσωρινή ευχαρίστηση που προσφέρει το φαγητό και κυρίως οι ανθυγιεινές επιλογές. Καλό, όμως, είναι να αλλάξει αυτό!

Ήρθε η ώρα να ανεβάσετε την ψυχολογία σας με ωφέλιμο τρόπο, που θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα αυτές τις ημέρες που το έχετε τόσο ανάγκη. Ξεχάστε τα junk foods και τα ανθυγιεινά snacks, ανανεώνοντας τη λίστα του super market με τρόφιμα που μόνο αποτελεσματικά θα φανούν για εσάς!

Μαύρη σοκολάτα

71886587876409218eee220b8d2faea8.jpg

Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν εδώ τη λίστα η αγάπη όλων μας, αλλά στην πιο υγιεινή εκδοχή της! Η μαύρη σοκολάτα είναι ικανή να αυξήσει το level της ψυχολογία σας και να σας κάνει να νιώσετε περισσότερη χαρά με μερικά μόνο κομμάτια. Η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη που περιέχονται στο κακάο, διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ θεωρούνται «κλειδί» για τη γρήγορη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Καταναλώστε την κατά προτίμηση μία φορά την ημέρα, κυρίως μετά το μεσημεριανό ή κατά τις βραδινές ώρες που μπορεί να σας πιάνει λιγούρα. Εναλλακτικά, φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα χρησιμοποιώντας την ως το βασικό υλικό.

Ξηροί καρποί

thumb-1920-1041987.jpg

Άλλος ένας λόγος για να βάλετε τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας. Ειδικά τα καρύδια, διατηρούν σταθερά τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα και συμβάλλουν άμεσα στην παραγωγή ενδορφινών και κατεχολαμινών -βασικών ουσιών που δημιουργούν το αίσθημα χαράς. Bonus, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες βοηθούν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μια χούφτα είναι ικανή για να πετύχετε το σκοπό σας και να δείτε την ψυχολογία σας σταδιακά να ανεβαίνει. Φάτε τα σκέτα ή τοποθετήστε τα σε ένα power bowl μαζί με φρούτα, λίγο μέλι και κανέλα.

Κινόα

a0a7110113e320b430ab83673d36fb8a-salata-me-kinoa.jpg

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε την κινόα να μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην ελληνική κουζίνα και να γίνεται must για όποιον προσέχει τη διατροφή του. Και αυτό δε συμβαίνει άδικα! Είναι γνωστή για την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα δημητριακά για την υψηλή βιολογική της αξία, όπως αυτή του κρέατος, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο και δεν περιέχει γλουτένη. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, σας βοηθά στο να αλλάξει η ψυχολογία σας και η συχνή κατανάλωσή της βελτιώνει τη διάθεσή σας. Μπορείτε να τη βράσετε και να βάλετε μερικές κουταλιές σε οποιαδήποτε σαλάτα ή να συνοδεύσετε με αυτήν το κρέας σας.

Σπανάκι

fresh-spinach-in-a-bowl.jpg

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το πόσο δυναμωτικό είναι το σπανάκι! Η περιεκτικότητά του σε σίδηρο και βιταμίνες, μπορεί να σας γεμίσει με ενέργεια και να λειτουργήσει σαν ένα εκπληκτικό αντικαταθλιπτικό. Μη χάνετε, λοιπόν, την ευκαιρία και δοκιμάστε να το εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα, τρώγοντάς το είτε για σαλάτα είτε για το κυρίως γεύμα σας με ρύζι.

Αβοκάντο

sb-avocado-2020-lowerrcutout-1140x684-1-ttw-cr0211140641.jpg

Ένα λαχανικό που εκτός από πολύ Instagramable είναι και ιδιαίτερα θρεπτικό! Εάν δεν το έχετε βάλει ακόμα στην καθημερινότητά σας, πληροφορηθείτε πως αποτελεί μια εξαιρετικά πλούσια τροφή σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα που χρειάζεται οπωσδήποτε ο οργανισμός σας. Ακόμα κι αν έχετε πολύ άγχος αυτήν την περίοδο, η κατανάλωση αυτού θα σας βοηθήσει να το μειώσετε σε μεγάλο βαθμό, ενώ παράλληλα θα ενισχύσετε και τα επίπεδα της μνήμης σας.

Μπανάνα

banana-smoothie-recipes-759606-hero-01-d2abaa79f3204030a0ec0a8940456acc.jpg

Γενικότερα, είναι απαραίτητο να καταναλώνετε αρκετά φρούτα ημερησίως -πόσο μάλλον αυτά που θα συμβάλουν φυσικά στην αλλαγή της ψυχοσύνθεσή σας. Η μπανάνα, για παράδειγμα, ένα ένα από αυτά τα φρούτα που εξαιτίας της περιεκτικότητάς της σας τονώνει την ενέργειά σας και βοηθά εξαιρετικά πολύ στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Ακόμα κι εσείς που κακώς παραμελείτε τα φρούτα, μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο banana smothie για να απολαύσετε για πρωινό ή για οποιοδήποτε άλλο γεύμα μέσα στην ημέρα, παίρνοντας έτσι τις απαραίτητες βιταμίνες της μπανάνας.