fbpixel

Search icon
Search
Αναζητάτε αφαίρεση λίπους και νεανικό δέρμα; Δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο
HEALTH

Αναζητάτε αφαίρεση λίπους και νεανικό δέρμα; Δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο

O Πλαστικός Χειρουργός Ιωάννης Καλούδης, MSc, μας εξηγεί πώς μπορούμε να επιτύχουμε ένα σμιλεμένο σώμα με τη λιπογλυπτική


Η εξέλιξη της Πλαστικής Χειρουργικής έχει οδηγήσει και στη διαφοροποίηση των παραδοσιακών τεχνικών των αισθητικών επεμβάσεων. Η λιποαναρρόφηση, για παράδειγμα, στοχεύει στο αρμονικό περίγραμμα διαφόρων περιοχών του σώματος, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να χρησιμοποιείται ο όρος «λιπογλυπτική» ως συνέχειά της. Κι αυτό γιατί αυτή η τεχνική τονίζει την ανατομία μιας περιοχής, στοχεύοντας στην ανάδειξη των κοιλιακών μυών, των βραχιόνων, των μηρών και της ράχης. Πιο συγκεκριμένα, με τη λιποαναρρόφηση αφαιρείται ο εμμένων λιπώδης ιστός, ο οποίος χρησιμοποιείται με τη λιπομεταφορά, ώστε να εξομαλυνθεί το σχήμα ή να αυξηθεί ο όγκος σε γλουτούς, μαστούς και πρόσωπο. Η μέθοδος αυτή διενεργείται με γενική αναισθησία και για την αποκατάσταση η ασθενής φοράει πιεστικά ενδύματα για λίγες εβδομάδες. Όταν, ωστόσο, εφαρμόζεται σε μικρές περιοχές του σώματος με εντοπισμένο πάχος, είναι δυνατόν να χρειαστεί μόνο τοπική αναισθησία, ακόμη και στον χώρο του ιατρείου, εφόσον υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Για νεανικό πρόσωπο

shutterstock-540543976.jpg

Η λιπομεταφορά και η μεταμόσχευση λίπους βρίσκει εφαρμογή και στο πρόσωπο. Με τη διαδικασία της γήρανσης χάνεται οστικός και λιπώδης ιστός, κάτι που φαίνεται πρώτα στο πρόσωπό μας. Μπορεί οι ενέσιμες θεραπείες με υαλουρονικό οξύ να κατέχουν την πρώτη θέση στην αναπλήρωση του χαμένου όγκου και να προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα, παρ’ όλα αυτά, ο αυτόλογος λιπώδης ιστός είναι φυσικός και παρέχει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης μεγάλης ποσότητάς του χωρίς τον κίνδυνο αλλεργίας ή ανάπτυξης κοκκιωμάτων, και με συνολικά χαμηλότερο κόστος. Η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και στον χώρο του ιατρείου.

Για αύξηση γλουτών

shutterstock-1924474043.jpg

Το Brazilian Butt Lift ή BBL είναι αρκετά διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η αύξηση του όγκου των γλουτών, που δίνει και ένα αποτέλεσμα ανόρθωσης, επιτυγχάνεται με την έγχυση του λίπους της ασθενούς στην γλουτιαία περιοχή. Σε συνδυασμό με τη λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά της κοιλιάς, επιτυγχάνεται ένα σώμα δίκην «κλεψύδρας». Είναι πολύ σημαντικό, να διατηρείται μία ισορροπία μεταξύ των γειτονικών περιοχών, όπως η οσφυϊκή χώρα, τα πλαϊνά και τα κάτω άκρα, για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Η επέμβαση διενεργείται ως επί το πλείστον υπό γενική αναισθησία. Πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί την εξοικειωμένη αισθητική ματιά και την εκτενή εκπαίδευση και εμπειρία στις τεχνικές.

Για τονωμένο μπούστο

shutterstock-2195004833.jpg

Λιπομεταφορά μπορεί να γίνει και στην περιοχή των μαστών, όταν η ασθενής δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει ενθέματα. Με αυτήν τη μέθοδο, το στήθος μεγεθύνεται με τον δικό του ιστό και προσφέρεται πιο φυσικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η τεχνική αυτή ενδείκνυται σε μικρού έως μετρίου μεγέθους μαστούς, επειδή ο πρόσθετος όγκος θα βαρύνει το ήδη μεγάλο στήθος και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη πτώση του. Επειδή, μάλιστα, ένα μέρος του λίπους που θα μεταμοσχευθεί σε κάθε περίπτωση θα απορροφηθεί από τον οργανισμό, υπάρχει η τάση να γεμίζουμε την περιοχή με παραπάνω όγκο από τον επιθυμητό, υπολογίζοντας αυτήν την απώλεια κατά τους επόμενους μήνες. Το οριστικό αποτέλεσμα φαίνεται έξι μήνες μετά την επέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση, όποια παρέμβαση αποφασιστεί να γίνει πρέπει να διενεργείται από έμπειρους ιατρούς, εξειδικευμένους στις τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής.

kaloudis.jpg

Ευχαριστούμε τον Ιωάννη Καλούδη, Πλαστικό Χειρουργό, MSc στη Χειρουργική Αποκατάσταση και Αισθητική Χειρουργική του Μαστού, για τις πληροφορίες.

Info: Κούσκουρα 2 και Μητροπόλεως, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2311 827191, www.ikaloudis.gr, e-mail: plasticsurgery@ikaloudis.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022