fbpixel

Search icon
Search
Αναγνώσματα της μιας ανάσας: Οι 6 νέες προτάσεις για να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο την ηρεμία του θέρους
MAGAZINE

Αναγνώσματα της μιας ανάσας: Οι 6 νέες προτάσεις για να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο την ηρεμία του θέρους

Η καλοκαιρινή μας συντροφιά μας περιμένει πλάι στο κύμα


Καλοκαίρι. Πέρα από τους απαλούς ήχους της θάλασσας και τη λευκή αρχοντική απλότητα που κοσμεί κάθε νησί, σημαίνει και αναγνωστικά ταξίδια. Βιβλία - θησαυροί μας συνεπαίρνουν σε μαγικές σελίδες - περάσματα σε έναν διαφορετικό κόσμο. Παρέα με την γοητευτική θέα του καλοκαιρινού ουρανού και την αλμύρα που αγαπάμε, ένα καλό βιβλίο, σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις, αποτελεί μια ξεχωριστή απόδραση, η οποία έχει άρωμα περιπέτειας.

Για τη φετινή θερινή μας συντροφιά πλάι στο κύμα, σας προτείνουμε 6 νέες επιλογές αναγνωσμάτων, τα οποία υπόσχονται να μας οδηγήσουν στους μαγευτικούς τους κόσμους...

«ΚΥΜΑΤΑ» του Bei Dao

bei-dao-kymata-6988-5.jpg

Η αβεβαιότητα μιας ολόκληρης κοινωνίας πρωταγωνιστεί στη σύγχρονη ιστορία της Κίνας. Στο μοναδικό έργο μυθοπλασίας το οποίο έχει γράψει ο περίβλεπτος ποιητής Bei Dao, παρακολουθούμε τις αναταράξεις της μεταβατικής αυτής εποχής, από την οποία η αγάπη δεν απουσιάζει.

Εκδόσεις: Καστανιώτη

«ΝΗΣΟΣ ΘΕΡΟΣ» του Θοδωρή Παπαθεοδώρου 

nisos-theros.jpg

Ένα μυθιστόρημα με ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, εντάσεις, χρώματα και αισθήσεις υπόσχεται να μας διασκεδάσει αυτό το καλοκαίρι. Το νέο βιβλίο του Θοδωρή Παπαθεοδώρου μάς προσκαλεί σε έναν αντισυμβατικό και απομονωμένο νησιωτικό προορισμό με τριακόσιους τριάντα τρεις κατοίκους και ιδιαίτερες ιστορίες. 

Εκδόσεις: Ψυχογιός

«ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ» του Patrik Svensson

vathi-mple.jpg

Ο βραβευμένος σουηδός συγγραφέας Patrik Svensson κάνει μαζί μας μια κατάδυση στο μεγάλο μυστήριο των ωκεανών, επιστρατεύοντας την ιδιαίτερη πένα του. Η θάλασσα, τα βάθη της και η αναζήτηση του αγνώστου μάς συνεπαίρνουν στο σημαντικό πνευματικό ταξίδι της ζωής.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

«Η ΑΠΟΙΚΙΑ» της Audrey Magee

i-apoikia.jpg

Η Audrey Magee μάς μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1979, όταν η βία σάρωνε την Ιρλανδία. Δύο ξένοι φτάνουν σ' ένα μικρό νησί στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της, προσπαθώντας να γνωρίσουν την ουσία του, αλλά και την κουλτούρα των ντόπιων.

Εκδόσεις: Διόπτρα 

«ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ» της K.L. Walther

ena-kalokairi-khoris-kanones.jpg

Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από τα τραγούδια της Taylor Swift, έχει συγγράψει η K.L. Walther. Η πονεμένη ιστορία της κεντρικής ηρωίδας, η οποία έχασε την αδερφή της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και προσπαθεί να ανακτήσει ξανά τις δυνάμεις της, μας συγκινεί και μας εμπνέει.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Η ακουστική αφήγηση...

«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ» της Ελένης Πριοβόλου

to-dento-me-tis-folies.jpg

Στο βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, που απολαμβάνουμε με ακουστικά στην παραλία από την Juke Books, η Μαρία εγκαθίσταται στο κτήμα που της κληροδότησε ο πατέρας της. Τη μοναχική ζωή της έρχονται να διαταράξουν «Εκείνοι» - οι μετανάστες που εργάζονται στις καλλιέργειες των αδελφών της. Ο φόβος για τον ξένο την κρατάει σε απόσταση. Μέχρι που ένας τους διαβαίνει το νοητό σύνορο. Αφήγηση: Βασιλική Διαλυνά. 

Εκδόσεις: Καστανιώτη

Καλή ανάγνωση!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2023