fbpixel

Search icon
Search
Αν λατρέψατε το The Βold Τype, αυτές είναι οι σειρές που πρέπει να δείτε μετά
ARTS & CULTURE

Αν λατρέψατε το The Βold Τype, αυτές είναι οι σειρές που πρέπει να δείτε μετά

Οι καλύτερες online series που απογείωσαν τον γυναικείο δυναμισμό


Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει και σκεφτείτε πως η ζωή μας τους τελευταίους μήνες θα μπορούσε να απεικονιστεί σε έναν καμβά ζωγραφικής. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την ίδια σκέψη και το ίδιο συναίσθημα. Η «επανάσταση» είναι αυτό που θα βλέπαμε, ένας σκληρός και ταυτόχρονα τόσο δίκαιος αγώνας μεταξύ όλων των γυναικών για να διεκδικήσουν μια ζωή απαλλαγμένη από κάθε είδους καταπίεση, χωρίς βία, χωρίς φόβο, μια ζωή με αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα.

Σε αυτόν τον αγώνα φάνηκε να συμβάλει και η πιο διάσημη streaming πλατφόρμα, το Netflix, η οποία δεν έχασε ούτε στιγμή από την συμμετοχή της σε όλο αυτό. Προσέφερε στο κοινό μια πληθώρα από σειρές και ταινίες βασισμένες στην νέα πραγματικότητα και προωθώντας εξ ολοκλήρου τον γυναικείο δυναμισμό. Μια σειρά που εξιχνίασε στο έπακρον το σήμερα ήταν το The Bold Type, με μια υπόθεση επηρεασμένη από την ζωή την αρχισυντάκτριας του Cosmopolitan Joanna Coles. Η σειρά επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν το ρατσισμό, την σεξουαλικότητα, τις διακρίσεις με βάση την μόρφωση, το censorship, την οπλοκατοχή, την σεξουαλική παρενόχληση και την γυναικεία αλληλεγγύη. Όλα αυτά «τυλιγμένα» σε ένα σενάριο που αποτυπώνεται εύκολα και φυσικά.

Αν σας άρεσε το The Bold Type και θέλετε να ανακαλύψετε και άλλες σειρές γεμάτες δυναμισμό και έμπνευση συνεχίστε να διαβάζετε!

Girlboss

series.png

Το Girlboss είναι μια αμερικάνικη κωμική σειρά του Netflix, βασισμένη στην ομώνυμη αυτοβιογραφία της Sophia Amoruso και διηγείται “loosely based”, όπως τονίζει και στην αρχή του κάθε επεισοδίου, την ιστορία της Sophia και το πώς από το μηδέν ίδρυσε την δικιά της, πολύ επιτυχημένη, μάρκα ρούχων, Nasty gal. Στην σειρά θα συναντήσετε ιστορίες, όπως τις μικροκλοπές της Σοφίας, τα ταξίδια της με ωτοστόπ ακόμα και το ψάξιμο στα σκουπίδια για κάνα μισοφαγωμένο κουλούρι. Στα 22 της είχε παρατήσει το σχολείο, ήταν χωρίς λεφτά και δούλευε στην γραμματεία μιας σχολής καλώ τεχνών, απλώς και μόνο για να έχει την ασφάλιση. Στο λόμπι της σχολής πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση για την ζωή της, ξεκίνησε να πουλάει vintage ρούχα μέσω του eBay. Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια έγινε η ιδρύτρια και CEO του Nasty Gal, μιας εταιρείας με ετήσιο τζίρο 250 εκατομμύρια δολάρια και περισσότερους από 400 υπαλλήλους. Όπως αντιληφθήκατε, η Σοφία Αμορούζο δεν αποτελούσε μια συνηθισμένη προσωπικότητα. Θέλοντας να μοιραστεί αυτή την τόσο διαφορετική αλλά ταυτόχρονα τόσο αληθινή ιστορία της έγραψε το βιβλίο #GIRLBOSS, προσδίδοντας έτσι με κάθε τρόπο το κίνητρο σε κορίτσια σαν και εκείνη να μην παρατάνε τα θέλω τους, να τα κυνηγάνε μέχρι τέλους.

Ginny & Georgia

series-2.png

Μια σειρά που θυμίζει πολύ τα αγαπημένα “Gilmore Girls” ήρθε και έχει κιόλας αποκτήσει τεράστιο φανατικό κοινό, πιο συγκεκριμένα σχεδόν όλο τον γυναικείο πληθυσμό. Ποια είναι η πλοκή της; Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς κάτι θα γνωρίζετε! Η Τζώρτζια είναι μια καλλονή, με ένα τεράστιο πλατύ χαμόγελο και ακαταμάχητη ευφράδεια, ωστόσο δεν κατάφερε να τελειώσει ποτέ το σχολείο μιας και έμεινε άστεγη και έγκυος στα 15 της μόλις χρόνια. Η σειρά ξεκινά όμως στο σήμερα και με μικρές αλλά τακτικές αναδρομές μαθαίνουμε το παρελθόν της. Η κόρη της Τζίνι είναι η σκιά της μάνας, είναι ντροπαλή, μαζεμένη και πάντα επισκιάζεται από την εντυπωσιακή Τζώρτζια. Οι ισορροπίες όμως γρήγορα θα αλλάξουν, όταν η Τζώρτζια θα «βάλει» στο μάτι τον δήμαρχο της πόλης. Η κόρη της θα διαφωνήσει έντονα και έτσι θα ξεκινήσει η ένταση ανάμεσα στις δύο γυναίκες και όχι μόνο. Όλα όμως θα συμβούν όταν χάσει τον άντρα της από έμφραγμα. Γεμάτη χρέη η Τζώρτζια ετοιμάζει μια λίστα από αμαρτήματα για να επιβιώσει. Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί κάτι διαφορετικό στην κοινωνίας μας, γιατί μέσα από την υπόθεσή της σπάει κάθε κατεστημένο και πρότυπο σωστής μάνας και δείχνει μια εντελώς διαφορετική προστασία παιδιών.

Firefly Lane

series-3.png

Στο Netflix συναντάμε συχνά τώρα τελευταία σειρές, που βασίζονται σε best seller βιβλία και προσφέρονται για άνετο binge watching. Αυτή τη φορά, σειρά έχει το Firefly Lane. Η συγκεκριμένη δραματική σειρά περιλαμβάνει αρκετές διασημότητες, με πρωταγωνιστικό δίδυμο τις Katherine Heigl και Sarah Chalke. Οι Πυγολαμπίδες προσφέρουν ένα τύπου «δράμα σαπουνόπερας» για δύο κολλητές, που βιώνουν διάφορες δυσκολίες μέσα στις τρεις δεκαετίες φιλίας τους. Στην συνέχεια, το Firefly Lane διαδραματίζεται σε διάφορες δεκαετίες, συγκεκριμένα από τα 70s, τα 80s έως και το 2003 (παρόν), όπου συμβαίνει το περισσότερο μέρος της πλοκής. Η ιστορία τείνει να εκτυλίσσεται σε διαφορετικές χρονολογίες, ταιριάζοντας συγκεκριμένες θεματικές και παρόμοιες εμπειρίες που επηρέασαν τις ζωές των δύο ηρωίδων. Το μήνυμα που θα αντλήσετε από αυτή την σειρά είναι η δύναμη της φιλίας μεταξύ δύο γυναικών και την σημαντικότητά της στις ζωές μας.

The Unbreakable Kimmy Schmidt

series-4.png

Η σειρά “The Unbreakable Kimmy Schmidt” θεωρείται ένα από τα πιο μεγάλα sitcom στην ιστορία του streaming. Στις ΗΠΑ έκανε αμέσως πάταγο, στην Ευρώπη, όμως, έγινε γνωστή αρκετό καιρό μετά το λανσάρισμα του Netflix. H Kimmy Schmidt βρίσκετε φυλακισμένη μαζί με άλλες τρεις γυναίκες κάτω από την γη. Οι τέσσερις αυτές γυναίκες σώζονται χάρη σε έναν παρατηρητικό γείτονα και πλέον είναι ελεύθερες να φτιάξουν την ζωή τους από την αρχή. Η Kimmy αποφασίζει να μετακομίσει στην Νέα Υόρκη, καθώς στην πατρίδα της, την Indiana, θα είναι πάντα μια από τις ομήρους του καταφυγίου. Εκεί γνωρίζει τον Titus Andromedon, ο οποίος συστήνεται ως «ανερχόμενο αστέρι» της Show biz και συγκατοικεί μαζί του κάτω από την εκκεντρική Lilian, ενώ η πρώτη δουλεία της Kimmy είναι baby sitter του γιού της Jacqueline, μιας πλούσιας κυρίας στο Upper East Side. Οι δημιουργοί της σειράς βάζουν στην καρδιά της ιστορίας το φριχτό γεγονός της φυλάκισης και χτίζουν γύρω του σε πολλαπλές στρώσεις την αντιμετώπιση των συνεπειών.

Emily in Paris

series-5.png

Τι συμβαίνει όταν οι δημιουργοί του Sex & the City και του Devil Wears Prada ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Παρίσι; Προκύπτει άλλη μια επιτυχία, συγκεκριμένα αυτή την φορά η σειρά “Emily in Paris”. Στην σειρά αυτή πρωταγωνίστρια είναι η αγαπημένη μας Lily Collins, η οποία υποδύεται μια Αμερικανίδα από το Σικάγο που η εταιρεία της τη στέλνει στο Παρίσι για να ανανεώσει ένα γραφείο στην Γαλλική πρωτεύουσα. Για να το καταφέρει αυτό η Emily, θα πρέπει αρχικά να ξεπεράσει το πολιτισμικό σοκ. Ζει διάφορες περίεργες καταστάσεις, αλλά πάντα εκφράζει την άποψη της στο τι συμβαίνει χωρίς να φοβάται μήπως αυτό επικριθεί. Πέρα από την δυναμική προσωπικότητα της πρωταγωνίστριας θα συναντήσετε τοπία από το υπέροχο Παρίσι, κάτι το οποίο θα σας «ταξιδέψει», ασχέτως αν απολαμβάνεται την σειρά από τον καναπέ σας.