fbpixel

Search icon
Search
An insider guide to: Πάτμος με την Έτα Παγίδα-Σαμαρά
TRAVEL

An insider guide to: Πάτμος με την Έτα Παγίδα-Σαμαρά

Η ίδια μοιράζεται μαζί μας τους θησαυρούς αυτού του τόπου


Πάντα επαγγελματικά δραστήρια στον χώρο της στρατηγικής επικοινωνίας, με έντονη φιλανθρωπική δράση, έχει μεγάλη αισθητική καλλιέργεια και φινέτσα, γι’αυτό και ξέρει να ξεχωρίζει ό,τι πραγματικά έχει αξία. Την Πάτμο την ερωτεύτηκε από το 1990, όταν βρέθηκε εκεί για πρώτη φορά μαζί με το άλλο της μισό, την οποία συνεχίζουν να χαίρονται και σήμερα κάθε χρόνο μαζί με τα υπέροχα παιδιά τους.

THE ISLAND Στην Πάτμο, πήγαμε για πρώτη φορά με τον άντρα μου, τον Αλέξανδρο, το 1990. Μόλις είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε μαζί. Μαγεύτηκα από την πρώτη στιγμή από το μοναδικό φως και την εξαγνιστική αύρα αυτού του νησιού. Από τότε πάμε κάθε χρόνο, και πλέον και με τα παιδιά μας, που την έχουν λατρέψει κι έχουν δημιουργήσει τις δικές τους αναμνήσεις. Είναι το καταφύγιό μας, o τόπος ανασυγκρότησης και ηρεμίας. Στην Πάτμο μού έκανε πρόταση γάμου ο Αλέξανδρος.

shutterstock-2369658243.jpg
Η θέα της Χώρας από τους Ανεμόμυλους


M
UST VISIT Τη Χώρα θα τη γνωρίσετε καλύτερα με τα πόδια, τριγυρνώντας μέσα στα σοκάκια της νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Εκεί, νιώθω ότι χάνομαι στον χρόνο. Ενθουσιάζομαι από την αναλλοίωτη αρχιτεκτονική και το περιβάλλον του οικισμού! Με το αυτοκίνητο θα πάτε δυτικά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και στις περισσότερες παραλίες του νησιού. Με το αυτοκίνητο και, στη συνέχεια, με τα πόδια, θα βρεθείτε και στην παρθένα, ερημική παραλία στο τέλος του δρόμου του νησιού κάτω από την Παναγιά του Γερανού. Με καΐκι ή με φουσκωτό θα πάτε και στα μαγικά γύρω νησιά, για βουτιά στα Τηγανάκια και μετά φαγητό στον Παντελή στο Μαράθι, για βουτιά στο Μακρονήσι και μετά φαγητό στη Λέρο, στο εκπληκτικό εστιατόριο Μύλος. Κι αν ο καιρός το επιτρέπει, μπάνιο στα κατάλευκα Ασπρονήσια.

TOP SECRET Στην καντίνα του πάντα γελαστού και καλαμπουρτζή Άκη στο Λιβάδι των Καλογήρων θα δοκιμάσετε την ωραιότερη στραπατσάδα με ολόφρεσκα δικά τους αυγά! 

mac6.jpg
Μακρονήσι


L
OCAL FLAVORS Πρωινό στο Benetos Chora με τη μαγευτική θέα! Μετά τη θάλασσα, ψαράκι στην ταβέρνα της παραλίας της Λάμπης με τα όμορφα βότσαλα δίπλα στο κύμα ή στο Atmos στην παραλία του Κάμπου - εξαιρετικό φαγητό, beach bar vibes και τάβλι. Για καφέ, πίτες και το καλύτερο chocolate cake, στην κυρία Ευτυχία στη Βαγιά. Βράδυ στη Χώρα: Στο Πάνθεον, στον Γιάγκο και στον Βασίλη, όπου όλα είναι καλομαγειρεμένα και όλη η οικογένεια στις επάλξεις, ενώ ο Βαγγέλης στην πλατεία Αγίας Λεβιάς είναι θεσμός! Τέλος, βράδυ επιλέξτε To Tσιπουράδικό μας στη Σκάλα, για εξαιρετικό ελληνικό φαγητό, το Κύμα στην άσπρη με θέα τη φωτισμένη Χώρα και το Nama, το καινούργιο δημιούργημα του Στρατή και της Νεφέλης με ψαγμένο φαγητό, υπέροχα cocktails και θέα στο λιμάνι. Ακόμη, στο Benetos με το καταπληκτικό μπαρ κάτω από τις μουριές δοκιμάστε τα ωραιότερα cocktails από τον Γιάννη Μεληανό που είναι και ο Βιβλιοθηκονόμος της Μονής! Όσο για τα γλυκά, δοκιμάστε όλες τις λιχουδιές από τον μοναδικό φούρνο Φέγγαρου στη Χώρα, δίπλα στο σπίτι μας. Η ψυχή του φούρνου είναι η Σοφία που συνεχίζει άξια την παράδοση!

FAVORITE BEACH Αγαπημένη παραλία, η Πέτρα κάτω από τον βράχο της Καλικατσούς!

img-9527.jpg
Εστιατόριο Βenetos


H
IDDEN GEMS Οπωσδήποτε η boutique Ζαφειρία στην κεντρική πλατεία της Χώρας και η Tara στη Σκάλα. Τα υπέροχα κεραμικά του Δημήτρη και της Εύας στο Patmos Ceramics. Το βιβλιοπωλείο Κουκουμάβλα στη Χώρα.


Island Inspiration


shutterstock-368202419-result.jpg
Στα στενά της Χώρας


Εδώ θα διαβάσετε τα «Σταυροδρόμια» του Jonathan Franzen και το «4321» του Paul Auster. Αυτό ταιριάζει στο νησί!

Δοκιμάστε το πολύ φίνο ζαχαροπλαστείο Daphne’s που είναι μια απίστευτη γαλλική patisserie.

Για souvenir, πάρτε μαζί σας κομποσκοίνια ευλογημένα από τη μοναχή Γλυκερία στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στη Χώρα.