fbpixel

Search icon
Search
Amma: Ένα ελληνικό brand που κάνει το sustainability τρόπο ζωής και όχι τάση εποχής
MAGAZINE

Amma: Ένα ελληνικό brand που κάνει το sustainability τρόπο ζωής και όχι τάση εποχής

Οι αδερφές Νένα Καλαϊτζή-Σταμούλη και Ρηνιώ Καλαϊτζή «επαναστατούν» στον χώρο της μόδας


Στην πιο conscious προσέγγιση της μόδας, οι αδερφές Νένα Καλαϊτζή-Σταμούλη και Ρηνιώ Καλαϊτζή, από τις θέσεις της Creative Director και της Production Manager του brand ΑΜΜΑ, αντίστοιχα, χαρίζουν μορφή στις ιδέες και τις ανησυχίες τους, διαμορφώνοντας sustainable συλλογές με μοναδικό στιλ. Ο Θοδωρής Γαβαλάς, ως Operations Manager, είναι ο άνθρωπος που διαθέτει αυτή την ανατρεπτική ματιά, χαράζοντας τη στρατηγική μιας αποκλειστικά αειφόρας παραγωγής. Και οι τρεις ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να συνδυάσουν την ποιότητα και την αισθητική με την ηθική πλευρά της μόδας.

Με το “AMMA” να σημαίνει «μητέρα» στην ινδική γλώσσα, ποια είναι η ιστορία που συνοδεύει το όνομα του brand σας; 

Η επιλογή του ονόματος συμπίπτει με την περίοδο που η αδερφή μου κι εγώ γινόμασταν μητέρες. Τότε αποφασίσαμε να δώσουμε ζωή και σ’ ένα label ενδυμάτων, εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή μας. Είναι, στην ουσία, «η ιστορία της ζωής μας»!

Το sustainability τι θέση έχει στη φιλοσοφία σας; 

Για εμάς δεν είναι απλώς η τάση της εποχής, αλλά ο τρόπος ζωής μας. Βρίσκεται, λοιπόν, ενταγμένο φυσικά στη φιλοσοφία μας. Η βιωσιμότητα συνιστά ανθρωποκεντρική υπόθεση. Γι’ αυτό, πέρα από τις πιστοποιημένες πρώτες ύλες, τις περιβαλλοντικά φιλικές μεθόδους παραγωγής, τα zero waste προϊόντα που παράγουμε, δίνουμε τεράστια σημασία στον άνθρωπο, με σεβασμό στα δικαιώματά του και προσφέροντας άριστες εργασιακές συνθήκες. Motto μας, το: “Sustainable Design, Ethical Production, Conscious Living”.

dsc-3773.jpg

Μια εταιρία με 35 χρόνια διαδρομής. Μέσα από τη δική σας εμπειρία, ποιο είναι το δυνατό στοιχείο των ελληνικών brands;

Η ιστορία μας! Το αρχαίο ελληνικό ένδυμα αποτέλεσε ανά τους αιώνες πηγή έμπνευσης. Σήμερα, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία στην παραγωγή. Αν αυτά συνδυαστούν, η ελληνική μόδα μπορεί να εξασφαλίσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον παγκόσμιο χάρτη.

Ακολουθείτε καθορισμένες αρχές στη σχεδίαση των συλλογών σας; 

Το “Design with a purpose” («Σχεδίασε με σκοπό») αποτελεί το σχεδιαστικό μας μάντρα, που συνοδεύεται από αξίες σταθερές. Βασιζόμαστε στη διαχρονικότητα, την ποιότητα του υφάσματος και της κατασκευής, σε συνδυασμό με τη minimal προσέγγιση. Αυτό που μας γοητεύει στον μινιμαλισμό είναι η δυνατότητα του mix&match. Στόχος μας είναι να προσαρμόζει κάθε γυναίκα τα ρούχα ΑΜΜΑ στη δική της προσωπικότητα, και όχι vice versa.

dsc-4761.jpg

Τι καινούριο φέρνει η άνοιξη στις συλλογές σας;

Φρεσκάδα, μιας και το θέμα της κολεξιόν μας είναι το “Freshen up!”. Φέτος, για πρώτη φορά, κυκλοφορήσαμε και μία capsule multipurpose σειρά basic ενδυμάτων, που την ονομάσαμε “ΜΑΖΙ”. Όπως μαρτυρά και το όνομά της, είναι προορισμένη να μας ακολουθεί παντού: στην πόλη, στα ταξίδια, στη γιόγκα και σε ό,τι άλλο προκύψει!

dsc-6461.jpg

Info

Προξένου Κορομηλά 26, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2311 243127, ammashop.gr, Instagram: @amma_garments

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022