fbpixel

Search icon
Search
Ακόμα διακοπές; 5 συμβουλές για να κάνετε καλύτερη τη σεξουαλική σας ζωή κατά τη διάρκειά τους
PSYCHOLOGY

Ακόμα διακοπές; 5 συμβουλές για να κάνετε καλύτερη τη σεξουαλική σας ζωή κατά τη διάρκειά τους

Απολαύστε και χαρείτε την κάθε στιγμή


Αχ, διακοπές... κάτι για το οποίο όλοι ανυπομονείτε, αλλά σπάνια το απολαμβάνετε αρκετά. Λίγο ο χρόνος που περνάει γρήγορα, λίγο οι μέρες που μοιάζουν πιο μικρές από όσο είναι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε επιπλέον στιγμές στην κάθε ώρα σας. Είτε ταξιδεύετε μόνοι σας, είτε επιλέγετε μια απόδραση με φίλους, είτε σας αρέσει να περνάτε χρόνο με το σύντροφό σας το μόνο βέβαιο είναι πως αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για να δημιουργήσετε τις καλύτερες αναμνήσεις. Έτσι, εκεί όπου η λάμψη του δέρματος σας λόγω της βιταμίνης-D είναι στο maximum και εκεί που η διάθεση δημιουργεί τις πιο ερωτικές στιγμές, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να απολαύσετε την πιο ερωτική πλευρά του εαυτό σας. Δημιουργώντας φυσικά τις καλύτερες sex-εμπειρίες μέσα από τις παρακάτω συμβουλές.  

sex-diakopes-1.jpg

Bring your toys

Οι διακοπές είναι η ιδανική στιγμή για να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να συνδεθείτε ξανά στενά με τον σύντροφό σας, και το να πάρετε τα αγαπημένα σας "παιχνίδια" στη βαλίτσα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τις περιπέτειες σας. Επιλέξτε μικρές εκδόσεις που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στις αποσκευές σας και φροντίστε ώστε να τα διατηρήσετε όλα όσο πιο καθαρά μπορείτε. 

Turn your phone and laptop off

Αυτή η συμβουλή, όσο δεδομένη και αν θεωρείται, αποτελεί πάντα ένα σημαντικό σημείο το οποίο πρέπει να προσέξετε. Όλο το χρόνο περνάτε τις ημέρες σας μπροστά από μια οθόνη και τώρα που είστε στις διακοπές οφείλετε να αφήσετε πίσω οτιδήποτε σας θυμίζει την καθημερινότητα. Αφήστε τα μηνύματα που πρέπει να σταλούν, μη βλέπετε τις ζωές των άλλων στα social media και αφιερώστε χρόνο στις δικές σας προσωπικές στιγμές. Το αντίθετε, όχι μόνο δείχνει στον σύντροφό σας ότι δεν έχετε επενδύσει στον χρόνο που περνάτε μαζί, αλλά τραβά την προσοχή σας από το να απολαύσετε τη στιγμή. 

sex-diakopes-2.jpg

Do new activities

Έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που δοκιμάζουν νέες δραστηριότητες μαζί είναι πιο ευτυχισμένα. Οι άγνωστες εμπειρίες διεγείρουν το σύστημα της ντοπαμίνης -της ορμόνης της ευτυχίας- και δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα αισθάνεστε πιο ανοιχτοί στο να δοκιμάσετε νέα πράγματα ακόμη και στο ερωτικό κομμάτι. Μαθήματα μαγειρικής, ιππασία, πεζοπορία και extreme αθλήματα είναι όλα ιδανικές επιλογές. 

Pick the perfect time

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το κάνετε sex στο τέλος της ημέρας όταν το στομάχι σας είναι γεμάτο με το αγαπημένο σας κρασί και με φαγητό δεν είναι πάντα η κατάλληλη επιλογή. Είστε και οι δύο εξαντλημένοι από τα αξιοθέατα και από τις αμέτρητες ώρες κάτω από τον ήλιο και ενώ το αλκοόλ αυξάνει την επιθυμία, μειώνει την ποιότητα της εμπειρίας. Δοκιμάστε να κάνετε τις ερωτικές σας περιπτύξεις το πρωί ή νωρίς το απόγευμα. Όχι μόνο είστε γεμάτοι ενέργεια, αλλά θα αισθάνεστε χαλαροί και πιο συνδεδεμένοι καθ 'όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Φυσικά, αν είστε βραδινοί τύποι, τότε μειώστε τις ποσότητες που καταναλώνετε και στείλτε και μερικά ερωτικά μηνύματα μέσα στη ημέρα. 

sex-diakopes-3.jpg

Respect your hormones

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που υπάρχει τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και παίζει σημαντικό ρόλο στα peak και στα lows της λίμπιντο σας καθώς τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης σημαίνουν υψηλή σεξουαλική ορμή. Δυστυχώς για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, άνδρες και γυναίκες κορυφώνονται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας -τα αρσενικά το πρωί και γυναίκες το απόγευμα- οπότε μην αναστατωθείτε εάν ένας από εσάς νιώθει έτοιμος ενώ ο άλλος όχι. Δοκιμάστε να διαλέξετε μια ώρα που βρίσκεται κάπου στο μεταξύ ή χαλαρώστε και αγκαλιαστείτε μαζί στο κρεβάτι χωρίς απαραίτητα να κάνετε sex. Το να είσαι κοντά ο ένας στον άλλο δημιουργεί οικειότητα και δείχνει στον σύντροφό σας ότι είναι η πρώτη σας προτεραιότητα.