fbpixel

Search icon
Search
Aigli Care: H premium επιλογή για τη φιλοξενία ατόμων τρίτης ηλικίας
HEALTH

Aigli Care: H premium επιλογή για τη φιλοξενία ατόμων τρίτης ηλικίας

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Aigli Care στη Θεσσαλονίκη κάνει τη λέξη «φροντίδα» πράξη


Στο Ωραιόκαστρο, σε ένα όμορφο, ήσυχο και φυσικό περιβάλλον, με ιδιαιτέρους χώρους και εύκολη πρόσβαση, λόγω της εγγύτητάς της στην Εγνατία οδό, διαθέτοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις κι έναν καταπράσινο κήπο, βρίσκεται η πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Aigli Care. Εδώ ο κάθε ένοικος μπορεί να απολαμβάνει τις ανέσεις, τη διαμονή σε μοντέρνα, πολυτελή και λειτουργικά δωμάτια και να συμμετέχει σε κοινωνικές ομάδες και δράσεις υποστήριξης. Το πρόγραμμα της μονάδας υπόσχεται τουλάχιστον δέκα διαφορετικές δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες την εβδομάδα.

Το πρόσωπο πίσω από το όραμα

aigli.jpg

Κάθε επιτυχημένη διαδρομή είναι αποτέλεσμα ενός οράματος, το οποίο παραμένει ατόφιο και πιστό σε διαχρονικές αξίες. Ο ιδιοκτήτης του Aigli Care, Παναγιώτης Τσάμπουρας, μοιράστηκε μαζί μας την κεντρική ιδέα για τη δημιουργία της σύγχρονης μονάδας φροντίδας. "Είναι αλήθεια ότι η ύπαρξη ενός μεγάλου κενού στην ελληνική αγορά όσον αφορά το συγκεκριμένο πρότυπο, στάθηκε η ευκαιρία για να προβληματιστούμε και να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό του. Κεντρικός πυλώνας από την αρχή ήταν η κατασκευή μιας αναβαθμισμένης και ευρωπαϊκών προδιαγραφών μονάδας φροντίδας και όχι ενός τυπικού γηροκομείου. Η πολύχρονη οικογενειακή εμπειρία μας στο πεδίο της φιλοξενίας, χάρη στις ξενοδοχειακές μονάδες, τις οποίες διαθέτουμε και το σύνολο των εξειδικευμένων γνώσεων που μας παρέχει μέχρι σήμερα, διευκόλυνε την διερεύνηση και την εξέλιξη του συγκεκριμένου πλάνου. Επόμενο βήμα ήταν να αναζητήσουμε ένα πλήρως καταρτισμένο ιατρικό δυναμικό, μια διαδικασία, η οποία χρειάστηκε χρόνο και προσπάθεια. Το αποτέλεσμα μας έχει ανταμείψει!".

324-aigli-may-2022-joo-8643.jpg

Εν δράσει

Οι φιλοξενούμενοι συμμετέχουν σε ένα ευρύ πρόγραμμα δραστηριοτήτων, κάτι που συμβάλλει στην εξάσκηση των νοητικών δεξιοτήτων τους αλλά και στην κοινωνική τους συναναστροφή. Σύμφωνα με έρευνες, άλλωστε, η κοινωνικότητα αυξάνει τη μακροζωία, ενώ η νοητική «προπόνηση» ξανανιώνει τον εγκέφαλό τους έως και δέκα χρόνια, απομακρύνοντας τα πρώιμα συμπτώματα της άνοιας. Προγράμματα μαγειρικής, ζωγραφικής, κηπουρικής, αισθητικής, εκδρομές, κινηματογράφος, διαδραστικά παιχνίδια, οικογενειακές συναντήσεις και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις, είναι ανοιχτές για συμμετοχή σε αυτές.

Εξασφαλίζοντας υγεία και ευημερία

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Aigli Care διαθέτει εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προσφέρει άριστη ιατρική περίθαλψη, φυσικοθεραπεία, ιατρική επίβλεψη 24/7, μουσικο-κινητική, λογοθεραπευτική παρέμβαση, εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη.

290-aigli-may-2022-joo-8607.jpg

Άσκηση, η ευεργετική

Περίπατοι, γυμναστήριο και ασκήσεις στην πισίνα, βελτιώνουν το μυοσκελετικό σύστημα των ενοίκων, αυξάνουν τη μυϊκή τους μάζα, την ευκινησία των αρθρώσεών τους, ενώ συμβάλλουν στην καλή ψυχική διάθεση και σε λιγότερο άγχος, απομακρύνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Με τα προγράμματα φυσικής κατάστασης, επίσης, αναζωογονούνται σωματικά και συναισθηματικά.

294-aigli-may-2022-joo-8612.jpg

Σύμμαχος, η υγιεινή διατροφή

Τα τακτικά και ισορροπημένα γεύματα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων και την εύθραυστη υγεία τους, παρέχοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά που καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες, καθώς φαίνεται πως την περίοδο αυτήν εμφανίζεται πληθώρα διατροφικών ελλείψεων.

032-aigli-may-2022-dji-0089.jpg

Σε ποιους απευθύνεται

Η Aigli Care απευθύνεται σε αυτοεξυπηρετούμενα αλλά και μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, με άνοια και Alzheimer, καθώς και σε περιπτώσεις αποκατάστασης έπειτα από χειρουργεία, παρέχοντάς τους την απαραίτητη φροντίδα και ιατρική περίθαλψη με 24ωρη επίβλεψη.

Info 

Ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας Aigli Care:

Διεύθυνση: Συμμαχική Οδός Διαβατών - Ωραιοκάστρου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2310 788 786 , Site: www.aigli.care, Email: info@aigli.care