fbpixel

Search icon
Search
Αγίου Πνεύματος: 5 κοντινοί προορισμοί για ένα μαγευτικό τριήμερο
TRAVEL

Αγίου Πνεύματος: 5 κοντινοί προορισμοί για ένα μαγευτικό τριήμερο

Ξεκουραστείτε και απολαύστε τις στιγμές


Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος -19,20 & 21/6- είναι μία ιδανική ευκαιρία για να χαλαρώσουμε, να περάσουμε υπέροχες στιγμές με την οικογένειά μας και τους αγαπημένους μας ανθρώπους και φυσικά να ταξιδέψουμε. Τώρα πια που η ελευθερία κινήσεων μας έχει επιστρέψει, δε θέλουμε να χάνουμε ευκαιρία για σύντομες αποδράσεις που θα γεμίσουν τις «μπαταρίες» μας και θα ανεβάσουν την ψυχολογία μας στα ύψη. Ωστόσο, δε χρειάζεται να επιλέξουμε μακρινούς προορισμούς για να νιώσουμε τα όμορφα αυτά συναισθήματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα που θα περάσετε το επόμενο Σαββατοκύριακο, εμείς έχουμε συγκεντρώσει τους top κοντινούς προορισμούς, παραθαλάσσιους ή μη, με στόχο να βρείτε αυτόν που σας ταιριάζει και να διοργανώσετε ένα μικρό getaway, που θα σας μείνει αξέχαστο.

Χαλκιδική

shutterstock-1486777820.jpg

Η Χαλκιδική δε θα μπορούσε να μην έχει την πρώτη θέση στις προτάσεις μας. Αγαπημένο μέρος σχεδόν όλων των Θεσσαλονικών –και όχι μόνο- απέχει μόνο μερικά λεπτά από την πόλη της Θεσσαλονίκης και σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε τα πάντα, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε τρία «πόδια», την Κασσάνδρα που είναι η πιο κοσμοπολίτικη, τη Σιθωνία που πρόκειται για τόπο με παραδεισένιες παραλίες και τη χερσόνησο του Άθω, όπου θα βιώσετε την απόλυτη γαλήνη. Θα συναντήσετε μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία και resorts ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες σας. Όπου κι να μείνετε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την "Μαρίνα"¨στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, το οποίο πρόκειται  ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στην Ελλάδα, με πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις.  Τα καταγάλανα νερά της θα σας μαγέψουν και θα σας κάνουν να μη θέλετε να επιστρέψετε πίσω...

Αμμουλιανή

shutterstock-333810599.jpg

Αν θέλετε να επισκεφθείτε ένα νησί, αλλά να μη φύγετε μακριά από τη Χαλκιδική, τότε η Αμμουλιανή, είναι ο κατάλληλος προορισμός. Μόλις μια «ανάσα»  από την Τρυπητή της Ουρανούπολης. Θα σας μαγέψει με τη ζεστή άμμο της και της κρυστάλλινες παραλίες. Μια βόλτα στη Χώρα του νησιού θα σας συστήσει στην γραφική ομορφιά του. Κατά την παραμονή σας μπορείτε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο της Αμμουλιανής, αλλά και το παλιό ναυπηγείο, γνωστό ως Αρσανάς, όπου οι Αγιορείτες μοναχοί προστάτευαν τις βάρκες τους από την κακοκαιρία. Φυσικά, δε γίνεται να φύγετε από την Αμμουλιανή αν δεν γευτείτε τα ψάρια και τα θαλασσινά στα ταβερνάκια μπροστά στην παραλία. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε από τις ανθισμένες αυλές των τοπικών σπιτιών, που είναι στολισμένες με κάθε διαλογής λουλούδια.

Θάσος

shutterstock-796757698.jpg

Παραμένοντας στους παραθαλάσσιους προορισμούς και συγκεκριμένα σε νησί, μία εξίσου ιδανική λύση είναι η Θάσος. Μόλις λίγα λεπτά από την Καβάλα, θα συναντήσετε έναν επίγειο παράδεισο, τόσο για ολόκληρη την οικογένεια, όσο και για παρέα και ζευγάρια. Όσον αφορά τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε το Ilio Mare που βρίσκεται Όρμο Πρίνου, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο μπορείτε να περάσετε και ολόκληρη τη μέρα σας σ' αυτό. Από την άλλη πλευρά, κοντά στην πρωτεύουσα θα συναντήσετε το A for Art Hotel, με τη σύγχρονη και ταυτόχρονα κλασική αισθητική του, θα σας κάνει να το λατρέψετε από το πρώτο λεπτό! Σε περίπτωση που λατρεύετε τα θαλασσινά σας συστήνουμε να επισκεφθείτε το San Antonio Beach Restaurant, που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με την υπέροχη θέα. Μάλιστα, στη Θάσο θα συναντήσετε μία από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες της χώρας, τη Γκιόλα. Αποτελεί μία φυσική πισίνα που λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή της. Αφεθείτε στις ομορφιές της και περάστε ένα αξέχαστο τριήμερο.

Λίμνη Κερκίνη

shutterstock-316131851.jpg

Η Κερκίνη έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς οικοτουρισμού στην Βόρεια Ελλάδα. Όλη η περιοχή γύρω από τη διάσημη λίμνη της ενδείκνυται για ωραίες και ήρεμες στιγμές στη φύση. Πεζοπορία στο βουνό, βόλτα με άλογα, κανό και πολλές ακόμα δραστηριότητες θα σας φέρουν πιο κοντά στο πράσινο περιβάλλον της περιοχής. Μία εναλλακτική επιλογή για όσους έχουν ανάγκη να ξεκουραστούν σε ένα πραγματικό «ησυχαστήριο». Απολαύστε παραδοσιακές γεύσεις στα Πορόια, φανταστικό ψάρι μέσα στο χωριό της Κερκίνης και νόστιμες λιχουδιές που θα ανακαλύψετε στα γύρω χωριά- Όλα αυτά που κάνουν την Λίμνη Κερκίνη έναν μοναδικό προορισμό για όσους αγαπούν το καλό φαγητό και τα ειδυλλιακά τοπία. 

Καστοριά

shutterstock-1665728239.jpg

Αν θέλετε να «ρίξετε τη θερμοκρασία» και να κάνετε τη διαφορά το φετινό τριήμερο, προτιμήστε την Καστοριά. Η «Αρχόντισσα της Μακεδονίας», περιτριγυρίζεται από επιβλητικά βουνά και τη μαγική λίμνη της Ορεστιάδας. Στην περιοχή, μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή Ντολτσό στη νότια πλευρά με τα παλιά αρχοντικά και να εξερευνήσετε σημεία της Παλιάς Πόλης, που μέχρι και σήμερα τους μαγεύουν όλους. Για τους gourmet lovers σας προτείνουμε τα "Γράδα" το πρώτο και μοναδικό gourmet εστιατόριο στην πόλη. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι φυσικά η λίμνη, οπότε ένα δωμάτιο με θέα σ΄αυτήν. Το Limneon Resort Spa είναι μια εξαιρετική πρόταση. Αποτελείται από δύο τμήματα, εμπνευσμένα από την παράδοση της Καστοριάς. Νοικιάστε ένα ποδήλατο και κάντε τον γύρο της ευρέως γνωστής λίμνης της, που θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει να αφεθείτε στη μαγεία της.