fbpixel

Search icon
Search
Αγαπήσατε το "Bridgerton" στο Netflix; Οι σειρές & ταινίες που πρέπει να δείτε άμεσα
ARTS & CULTURE

Αγαπήσατε το "Bridgerton" στο Netflix; Οι σειρές & ταινίες που πρέπει να δείτε άμεσα

Ανακαλύψτε τώρα τις επόμενες αγαπημένες σας επιλογές


Αν και το Gossip Girl πρόκειται να σταματήσει να είναι live στο Netflix, τη νέα χρονιά, οι οπαδοί του show έχουν μια ολοκαίνουργια σειρά για να γεμίσουν το κενό τους. Το "Bridgerton" ξεκίνησε να προβάλλεται στην αγαπημένη πλατφόρμα την ημέρα των Χριστουγέννων, και ήδη έχει γίνει πρώτο στις τάσεις. Βασισμένη στις αρχές του 19ου αιώνα στο Λονδίνο, η σειρά ακολουθεί οκτώ στενούς συγγενείς της ισχυρής οικογένειας Bridgerton, καθώς προσπαθούν να βρουν τον έρωτα. Η Julie Andrews αφηγείται τις περιπέτειες των οκτώ αυτών μελών ως Lady Whistledown, μια ανώνυμη συγγραφέας που έχει τακτική στήλη με λεπτομέρειες για τα πιο σκανδαλώδη κουτσομπολιά στον κόσμο της υψηλής κοινωνίας του Regency London.

Ανακαλύψτε παρακάτω 7 σειρές που πρέπει να δείτε αν αγαπήσατε το "Bridgerton"!

Pride & Prejudice (2005)

pride-prejudice.jpg

Αν σας άρεσε το "Bridgeton", το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να δείτε είναι η προσαρμογή του βιβλίου της Jane Austen. Η Austen ήταν μια Αγγλίδα μυθιστοριογράφος που έγραψε για τα μυστικά ειδύλλια στις αρχές του 19ου αιώνα. Όχι μόνο τα μυθιστορήματα της τοποθετούνται στην ίδια χρονική περίοδο με αυτή τη σειρά, αλλά διαδραματίζονται επίσης και στον ίδιο κόσμο υψηλής κοινωνίας. Όλοι ενδιαφέρονται για την ιδιωτική ζωή των άλλων ανθρώπων με αποτέλεσμα οι γάμοι, οι περιουσίες και οι χωρισμοί να έχουν τον πρώτο λόγο. Μάλιστα η κινηματογραφική εκδοχή με την  ερμηνεία της Kiera Knightly ως ηρωίδας, της Elizabeth Bennet και του Matthew Macfadyen ως τον παθιασμένο κ. Darcy θα σας συγκλονίσει. 

Outlander (2014-)

outlander.jpg

Αν ψάχνετε για ένα ρομαντικό ιστορικό δράμα με ανατροπές, τότε το Outlander είναι η κατάλληλη σειρά για εσάς. Το δράμα ξεκινά στη Σκωτία, αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, η πρωταγωνίστρια νοσοκόμα Claire Randall, ταξιδεύει ακούσια πίσω στον 18ο αιώνα. Εκεί, εμπλέκεται σε μια δραματική ρομαντική ιστορία με έναν επαναστάτη των Highlands, τον Jamie. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων η Caitriona Balfe, ο Sam Heughan και ο Tobias Menzies.

Lady J (2018)

lady-j.jpg

Αυτή η εξαιρετική ταινία εποχής έχει ως ορόσημο χρονολογίες που είναι λίγο πιο νωρίς από το "Bridgerton" και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στη Γαλλία του 18ου αιώνα. Ωστόσο, και τα δύο δράματα ασχολούνται βαθιά με τα σκαμπανεβάσματα που υπάρχουν στις σχέσεις της υψηλής κοινωνίας. Όλα ξεκινούν όταν η Cécile de France που υποδύεται την Lady J, μια γυναίκα που απορρίφθηκε από τον εραστή της Marquis επινοεί μια περίπλοκη ιστορία για να τον εκδικηθεί. Είναι βέβαιο πως θα χαθείτε στα μυστικά του και πως θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

The Spanish Princess (2019-2020)

charlotte-hope-princess-catherine-the-spanish-princess-105-3-copy-928x523.jpg


Το δράμα αυτό ακολουθεί τα πρώτα χρόνια της διαβόητης βασιλείας του King Henry VIII μέσα από τα μάτια της μακροχρόνιας πρώτης συζύγου του, της Catherine of Aragon την οποία υποδύεται η Charlotte Hope. Επιπλέον, όπως και στο "Bridgerton", η σειρά αυτή περιλαμβάνει έγχρωμους ανθρώπους, κάτι που συνήθως σπανίζει σε ταινίες και σειρές που αναφέρονται σε εκείνη τη χρονική περίοδο. Έρωτας, δύναμη και εξουσία κυριαρχούν και εδώ. 

The Crown (2016-)

the-crown-olivia-colman.jpg

Αν το "Bridgerton" ακολουθεί την υψηλή κοινωνία της Αγγλίας, τότε το "The Crown" βρίσκεται στην κορυφή αυτής της πυραμίδας. Οι δυο σειρές έχουν γυρίσματα σε πολλές κοινές τοποθεσίες και φυσικά αφήνουν μια εσάνς που θα μαγέψει όλους όσους λατρεύουν τα μυστικά και τις κρυφές επαφές των ανθρώπων που βρίσκονται στις πιο σημαντικές θέσεις της κοινωνίας. Στη σειρά αυτή θα παρακολουθήσετε την ιστορία της Αγγλικής Βασιλικής Οικογένειας και θα μάθετε όλα όσα κρύβουν αυτοί οι μονάρχες.

Sweet Magnolias (2020-)

sweet-magnolias-lede-social.jpg

Η «στάση» για τους fans του "Brigerton" πρέπει να είναι το "Sweet Magnolias" του Netflix, το οποίο βασίζεται σε μια σειρά από ρομαντικά μυθιστορήματα της Sherryl Woods. Η Joanna Garcia Swisher πρωταγωνιστεί στη σειρά ως Maddie, μια πρόσφατα διαζευγμένη μαμά τριών παιδιών η οποία προσπαθεί να ανακτήσει τα κομμάτια της κάποτε τέλειας ζωής της αφού ο πρώην σύζυγός της τον οποίο υποδύεται ο Chris Klein την αφήνει για μια νεότερη γυναίκα (Jamie Lynn Spears) που έμεινε έγκυος. Καθώς η Maddie αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις -κάτω από τα σχολαστικά βλέμματα μιας μικρής πόλης- μεγαλώνει τα παιδιά της και διαχειρίζεται μια νέα επιχείρηση με τις καλύτερες φίλες της, την Helen και την Dana Sue. Ίσως να μπορέσετε να ταυτιστείτε και εδώ καθώς το δράμα της και οι συζητήσεις που γίνονται για αυτήν -εν αγνοία της- μοιάζουν αρκετά με όσα διαδραματίζονται στην αγαπημένη σειρά εποχής. 

Gossip Girl (2007-2012)

t-gossip-girl-spotlight-10-17.jpg

Last but not least η σειρά "Gossip Girl", μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές παραγωγές που έχουν γίνει ποτέ είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να δείτε αν λατρέψατε το "Bridgerton". Η πρόσβαση που θα έχετε στις ιστορίες των πιο πλούσιων παιδιών στο Manhattan θα σας μαγέψει και τα κουτσομπολιά που αποκαλύπτονται σε κάθε επεισόδιο θα σας πείσουν πως τελικά αυτός που κρύβεται πίσω από το επιτυχημένο "ενημερωτικό δελτίο" μπορεί να είναι ακόμη και το μεγαλύτερο outsider. H ελιτ των εφήβων αναστατώνεται και όλοι μένουν με κομμένη την ανάσα.