fbpixel

Search icon
Search
Aγαπημένες all time classic ταινίες Halloween για να απολαύσετε σήμερα
ARTS & CULTURE

Aγαπημένες all time classic ταινίες Halloween για να απολαύσετε σήμερα

Οι ιστορίες τους θα σας βάλουν στο απόλυτο scary mood


Το Halloween έφτασε και όλα μας οδηγούν στο να αφιερώσουμε χρόνο για να παρακολουθήσουμε τις καλύτερες ταινίες που θα μας εντάξουν στο κλίμα αυτής της ημέρας. Ο πιο εύκολος τρόπος για να βιώσετε τα Halloween vibes δεν είναι άλλος από το να πατήσετε το play στις κλασικές θεματικές ταινίες που προβάλλονται ξανά και ξανά ανά τα χρόνια. 

Φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα, ετοιμάστε κάτι να φάτε & παρακολουθήστε μια από τις παρακάτω top 6 all time classic ταινίες Halloween!

The Addams Family, 1991

theaddamsfamily-movies-november.jpg

Ύστερα από τα comics και την τηλεοπτική σειρά του Charls Addmass της δεκαετίας του 1960, τα μέλη αυτής της αγαπημένης, μακάβριας οικογένειας μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη. To παράξενο και καταστροφικό lifestyle που διατηρούν, κάνει εντύπωση σε όσους επισκέπτονται το σπίτι τους και αυτοί επιθυμούν να παραμείνουν μόνοι τους, μαζί με τις περίεργες συνήθειές τους. Πρωταγωνιστούν: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd κ. ά.

The Silence of the Lambs, 1991

2-6sMrp.jpg

H νεαρή μαθητευόμενη πράκτορας του FBI Clarice Starling θα επισκεφθεί τον χρόνια έγκλειστο ιδιοφυή κανίβαλο, ψυχίατρο Hannibal Lecter με σκοπό να του αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με κάποιον κατά συρροή δολοφόνο ο οποίος έχει απαγάγει την κόρη μιας γερουσιαστού. Για να αποσπάσει, όμως, τις πληροφορίες που θέλει, θα πρέπει να του ανοίξει τις πύλες της ψυχής της και να του μιλήσει για τη χειρότερη ανάμνηση των παιδικών της χρόνων. Πρωταγωνιστούν: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney κ. ά.

Scream, 1996

scream.jpg

To Scream αποτελεί σίγουρα ένα κλασικό Halloween film. Είναι μία από τις βασικές slasher ταινίες της εποχής μας κι έχει εμπνεύσει πολλά κοστούμια Αποκριών -Halloween και μη. Πρόκειται για μια fun ταινία τρόμου, η οποία ευθύνεται για τα δεκάδες αποτυχημένα remakes της. Αν αποφασίσετε να τη δείτε, επιλέξτε την πρώτη κλασική έκδοση που υπάρχει στο Netflix, κλείστε όλα τα φώτα, πάρτε pop corn και ζαχαρωτά ανά χείρας και πατήστε play! H ιδιαίτερη πλοκή της μπορεί να σας κάνει να πηδήξετε από φόβο, ενώ η νεαρή τότε Courteney Cox ως διψασμένη δημοσιογράφος που ψάχνει τη λύση στο έγκλημα, θα χαραχτεί για πάντα στη μνήμη σας.

Carrie, 2002

2.png

Η Carrie White είναι μία μοναχική και ντροπαλή έφηβη με τηλεκινητικές δυνάμεις που τη σπρώχνουν σταδιακά στο χείλος της παραφροσύνης από συχνούς εκφοβισμούς των δύο συμμαθητών της στο σχολείο και τη θρησκόληπτη και καταπιεστική της μητέρα. Πρωταγωνιστούν: Angela Bettis, Patricia Clarkson, Rena Sofer κ. ά.

Zodiac, 2007

image-asset.jpeg

Ένας πολιτικός σκιτσογράφος, ένας αστυνομικός ρεπόρτερ και δύο αστυνομικοί ερευνούν τον δολοφόνο Zodiac του San Fransisco, σε αυτό το θρίλερ βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Ένας σκιτσογράφος, ένας δημοσιογράφος κι ένας αστυνομικός θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να αποκαλύψουν την ταυτότητά του. Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo κ. ά.

Don't Be Afraid of the Dark, 2010

image08-rgb-t800.jpg


Η μικρή Sally πηγαίνει να ζήσει με τον πατέρα της και τη συνομήλικη φίλη της σε μια απομονωμένη έπαυλη, στα υπόγεια της οποίας κατοικούν απειλητικά πλάσματα, υπεύθυνα για την εξαφάνιση των προηγούμενων ενοίκων. Τα δύο κορίτσια παίρνουν την απόφαση να ρίξουν φως στην υπόθεση και να φέρουν στην επιφάνεια κάθε καλά κρυμμένο μυστικό. Τα καταφέρνουν; Πρωταγωνιστούν: Katie Holmes, Guy Pearce, Bailee Madison κ. ά.

13 Cameras, 2015

1-Ld0sL.jpg

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι μετακομίζει σε ένα νέο σπίτι μιας χαοτικής χώρας, και ανακαλύπτει ότι τα οικογενειακά τους προβλήματα είναι λιγότερο σημαντικά από αυτά που προκύπτουν. Χωρίς να τους γνωρίζει, ο ζοφερός και τρομακτικός ιδιοκτήτης ελέγχει μέσω καμερών τις κινήσεις τους και οι προθέσεις του δεν είναι καθόλου καλές. Πρωταγωνιστούν: Neville Archambault, Sean Carrigan, PJ McCabe κ. ά.