fbpixel

Search icon
Search
Agenda Stories: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Agenda Stories: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Τέλειες προτάσεις για να απολαύσετε το ηλιόλουστο weekend στην πόλη


Με τον υπέροχο καιρό να μας χαρίζει στιγμές αισιοδοξίας, η Θεσσαλονίκη γίνεται όλο και πιο όμορφη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της. Ιδέες για όλα τα γούστα και για κάθε στιγμή της ημέρας, γίνονται η αφορμή για να περάσετε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο. Από θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές μέχρι σινεμά και events, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Take notes!

Σινεμά

Firestarter

firestarter-king-mxmk.jpg

Μια νέα διασκευή του κλασικού θρίλερ, από τους παραγωγούς της ταινίας «Ο Αόρατος Άνθρωπος», με ένα κορίτσι το οποίο διαθέτει εξαιρετικές πυροκινητικές δυνάμεις και που αγωνίζεται να προστατεύσει την οικογένειά της και τον εαυτό της από τις απειλητικές δυνάμεις που επιδιώκουν να την συλλάβουν και να την ελέγξουν. Για περισσότερο από δέκα χρόνια οι γονείς της, ο Anty και η Vicky ζουν μια διαρκή καταδίωξη, απελπισμένοι να κρύψουν την κόρη τους, Charlie, από μια σκιώδη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία που θέλει να εκμεταλλευτεί το πρωτοφανές χάρισμά της για τη δημιουργία πυρκαγιάς σαν χρήση όπλου μαζικής καταστροφής. Πρωταγωνιστούν: Zac Efron, Kurtwood Smith, Ryan Kiera Armstrong κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:30 και στις 22:30.

Full Time

695528-Vxb7v.jpg

Μια γυναίκα που πασχίζει να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά έξω από το Παρίσι, καταφέρνει να κλείσει μια συνέντευξη για τη δουλειά που πάντα ήθελε. Την ημέρα της συνέντευξης, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια γενική απεργία που παραλύει τα μέσα μεταφοράς. Θα χρειαστεί να παλέψει ενάντια στον χρόνο για να διατηρήσει την εύθραυστη ισορροπία που έχει εξασφαλίσει. Πρωταγωνιστούν: Laure Calamy, Anne Suarez, Geneviève Mnich.

Info: Αιθ. Σταύρος Τορνές - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Operation Mincemeat

operation-mincemeat.jpg

1943: Οι Σύμμαχοι είναι αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουν την απειλή του Χίτλερ και σχεδιάζουν μία μεγάλη επίθεση στη Σικελία. Βρίσκονται μπροστά σε μία απίθανη πρόκληση: πώς θα καταφέρουν να προστατεύσουν τους στρατιώτες τους από τη σφαγή στη μάχη; Πρωταγωνιστούν: Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald κ.ά.

Info: Odeon Μακεδονία, Παρασκευή και Σάββατο στις 19:40 και στις 22:20, Κυριακή στις 19:40.

Μουσικές σκηνές

Γιάννης Βαρδής

giannis-vardis-730x410.jpg

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης Γιάννης Βαρδής θα εμφανιστεί απόψε στην Πλαζ Αρετούς, συμμετέχοντας στις μουσικές εκδηλώσεις για την 34η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς. Θα τραγουδήσει τις πιο λατρεμένες μας επιτυχίες του, σε μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία και πολλή μουσική. Την εκδήλωση διοργανώνει η ΔΕΤΕΚ και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Info: Πλαζ Αρετούς, Καλαμαριά, απόψε στις 19:00.

Santa Salut

santa-salut-730x410.jpg

Η δυναμική και απόλυτα εκφραστική rapper, Santa Salut ανεβαίνει απόψε στο stage του Block 33! Η πρώτη εμφάνιση της Ισπανίδας rapper, στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί τo Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στην Αθήνα στο Lunar Space. Η Santa Salut είναι συνώνυμο του attitude, του δυναμισμού και της απόλυτης εκφραστικότητας επί σκηνής. Αυτή τη στιγμή αποτελεί την πιο χαρισματική παρουσία του ισπανικού Hip Hop, αποκτώντας με κάθε νέα της κυκλοφορία όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς.

Info: Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33, απόψε στις 21:00.

Σάκης Ρουβάς & Έλλη Κοκκίνου

royvas-elli-kokkinoy-T17hh.jpg

Ο Σάκης Ρουβάς και η Έλλη Κοκκίνου παρουσιάζουν ένα μουσικό θέαμα που θα ξεσηκώσει τη νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης, από σήμερα, 6 Μαΐου, στην Πύλη Α. Ένα μουσικοχορευτικό show, γεμάτο ένταση και πολλές εκπλήξεις, που δεν πρέπει να χάσετε. Συμμετέχουν η Τάνια Μπρεάζου και η Στεφανία Ρίζου.

Info: Πύλη Α Performance Stage, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 23:00.

Δέσποινα Βανδή & Λευτέρης Πανταζής

88-sXZZH.jpg

Η Δέσποινα Βανδή συναντά τον Λευτέρη Πανταζή από απόψε στο "Barbarella Live Party" στη Θεσσαλονίκη, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Η Δέσποινα Βανδή, επιστρέφει στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης για να χαρίσει στο κοινό ένα θέαμα με τα προσωπικά της hits και τις δυνατές ερμηνείες της. Ο Λευτέρης Πανταζής, έρχεται με ανεβασμένη διάθεση και βάζει την ξεχωριστή «σφραγίδα» του.

Info: Barbarella Live Party, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 23:00.

Εαρινή συναυλία Νεανικής Χορωδίας Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης

shutterstock-762215410.jpg

Με αφορμή την άνοιξη και την ευφορία που φέρνει στις ψυχές μας ο λαμπρός ήλιος, ο καταγάλανος ουρανός, τα χρώματα και τα αρώματα – στην πανδαισίας χρωμάτων, ήχων και αρωμάτων της φύσεως – θα είναι πλημμυρισμένη μία σειρά από υπέροχα τραγούδια και μουσικές, την βραδιά της καθιερωμένης, εδώ και 12 χρόνια Ανοιξιάτικης Συναυλίας των Χορωδιών του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κυριακή στις 21:00.

Θεατρικές παραστάσεις

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

tikhaios-thanatos-enos-anarkhikou-ntario-fo-3-1-tbpmq.jpg

Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλία σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική, καυστική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, τα κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα αδιάσειστα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Θοδωρής Σκυφτούλης κ.ά.

Info: Αριστοτέλειον, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.

Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς

650830.jpg

Η εταιρία θεατρικών παραγωγών A Priori παρουσιάζει τη φιλοσοφική νουβέλα του Λέοντος Τολστόι «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος Θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι "ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα ο Γάιος είναι θνητός" που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιο του. Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς & Γιώργος Γαλίτης.

Info: Θέατρο Αμαλία, Κυριακή στις 21:00.

Έκθεση

Των Γιώργου Βαβάτση, Μελίνας Γεωργούδα, Κωνσταντίνου Πάτσιου

695375.jpg

Οι κεραμικοί πλασμοί του Γιώργου Βαβάτση, ζυμώματα με πηλό κονιορτοποιημένων ορυκτών και μετάλλων, που παράγουν αγγεία έγκλειστα και δραματικούς υποδοχείς, μας μεταφέρουν στιγμές από την δική του προσωπική εμπειρία καθώς αυτή ανιχνεύει το «γεωλογικό ημερολόγιο» της ύλης που κρατάει μνήμη και μυστικά αιώνων. Οι σχεδιαστικές δοκιμές της Μελίνας Γεωργούδα με νεροχρώματα, συχνά με έμφαση στο ένδυμα, αφηγούνται πόζες σωμάτων/μοντέλων, ενώ οι κινήσεις χεριών και δακτύλων μάς μεταφέρουν διφορούμενα νοήματα. Τα pop collages του Κωνσταντίνου Πάτσιου με επιζωγραφίσεις και σχεδιαστικά επεισόδια, όπου το ρηματικό μέρος συμβάλλει σχεδόν ισόποσα με το καθαρά εικαστικό στην απόδοση νοήματος, μας ανακινούν στιγμές από τις αλλόκοτες ιστορίες «μιας εβδομάδας καλοσύνης», καθώς μπλέκονται οι ονειρικές με τις βιωματικές εικόνες.

Info: Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Τσιμισκή 52, Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο 12:00-15:00.

Don't miss...

TEDxUniversityofMacedonia 2022

tedex-univesrity-makedonia.jpg

Το TEDxUniversityofMacedonia 2022 επέστρεψε και μας περιμένει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Μ2, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, σε ένα #Ekkremes ιδεών, όπου κάθε ιδέα αξίζει να διαδοθεί και παρουσιαστή-συντονιστή τον Stand-Up Comedian Γιώργο Χατζηπαύλου. Το TEDxUniversityofMacedonia, ένας θεσμός υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, λειτουργεί με την άδεια του παγκόσμιου οργανισμού TED, με στόχο την διάδοση ιδεών και το έναυσμα για αλλαγή και δράση.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης-Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2, Σάββατο στις 11:00.

Reworks Agora 2022

taleofuswebsite-c90195e4.jpg

Μπαίνοντας στον έκτο χρόνο παρουσίας του, το reworks agora εξελίσσεται με στόχο να εμφυσήσει ακόμη περισσότερη έμπνευση σε όλους μας, φέρνοντας ακόμη περισσότερες ιδέες, ενδιαφέρουσες θεματικές που αντανακλούν την σύγχρονη πραγματικότητα, προβληματισμούς και σκέψεις που θέτουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτό τον νέο κύκλο, το reworks agora έχει ως σημείο εκκίνησης το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαΐου 2022 στη Θεσσαλονίκη. Στο συνεδριακό σκέλος του θα βρεθούν οι Λάκης Γαβαλάς, Ντόλη Ζερβού και Δημήτρης Ματζής, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πάρτι.

Info: Ύψιλον (Σάββατο), Κυβερνείο Παλατάκι (Κυριακή).

Have fun!