fbpixel

Search icon
Search
Agenda Stories: H καλύτερη ατζέντα του Σαββατοκύριακου
AGENDA

Agenda Stories: H καλύτερη ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Πώς να αξιοποιήσετε δημιουργικά κάθε στιγμή


Ακόμη ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο ξεκινάει και η πόλη μάς καλεί να το απολαύσουμε στο έπακρο. Μοναδικές προτάσεις για όλα τα γούστα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να περάσετε φανταστικά στη χειμερινή Θεσσαλονίκη. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι καλλιτεχνικές εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Παρακάτω οι πιο ενημερωμένες προτάσεις για να περάσετε υπέροχα στην πόλη!

Σινεμά

Scream

scream-4-review.jpg

25 χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης. Πρωταγωνιστούν: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 23:00.

Nowhere Special

5587.jpg

Όταν ο John, ένας 35χρονος χήρος διαγνώστηκε με μονάχα λίγους μήνες ζωής, προσπαθεί να βρει μια καινούργια, τέλεια οικογένεια για τον μόλις τριών χρονών γιο του, αποφασισμένος να τον προστατεύσει από την φριχτή πραγματικότητα, όταν εκείνος θα έχει πια φύγει. Παρά την αρχική του σιγουριά. Ο John σταδιακά αρχίζει να γεμίζει αμφιβολίες σχετικά με το τι ψάχνει σε μια τέλεια οικογένεια. Πώς μπορεί να κρίνει ποια είναι η ιδανική οικογένεια από μια σύντομη συνάντηση; Ξέρει αρκετά καλά το παιδί του, ώστε να κάνει μια τέτοια επιλογή γι' αυτόν; Καθώς ο John αγωνίζεται να βρει μια σωστή απάντηση, φτάνει στο σημείο να εξετάσει επιλογές που δεν θα σκεφτόταν ποτέ. Πρωταγωνιστούν: James Norton, Daniel Lamont, Eileen O’Higgins, Valerie O’Conor.

Info: Κινηματογράφος Φαργκάνη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 19:45.

The 355

355film221121-defaultland8w73-d042-00271r.jpg

Ένα μυστικό όπλο υψίστης ασφαλείας πέφτει σε λάθος χέρια. Η πράκτορας της CIA Mason "Mace" Brown πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με την σκληροτράχηλη Γερμανίδα Marie πρώην πράκτορα της MI6, την ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Khadijah, και την επιδέξια κολομβιανή ψυχολόγο Graciela σε μια παράτολμη και θανατηφόρα αποστολή ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρίσκονται και ένα βήμα μπροστά από την μυστηριώδη, Lin Mi Sheng, που προλαβαίνει πάντα να ανατρέπει τα πλάνα τους. Πρωταγωνιστούν: Jessica Chastain, Lupita Nyong'o, Diane Kruger, Penélope Cruz, Sebastian Stan κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 22:00.

Θέατρο

«Ο Πουπουλένιος» του Martin McDonagh

650938-fN5MP.jpg

Η εμβληματική παράσταση «Ο Πουπουλένιος» του Martin McDonagh, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου, επιστρέφει στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο είναι μια καθηλωτική μαύρη κωμωδία. Σε ένα απροσδιόριστο ολοκληρωτικό κράτος, ένας συγγραφέας και ο αδερφός του, ανακρίνονται από δύο αστυνομικούς, καθώς οι σκοτεινές ιστορίες που γράφει ο πρώτος, παρουσιάζουν ομοιότητες με μια σειρά φόνων παιδιών. Παίζουν: Σπύρος Σαραφιανός, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Γρηγόρης Παπαδόπουλος κ.ά.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Coming soon...

«Νιζίνκι, η προφητεία της φωτιάς» του Χριστόφορου Χριστοφή

660226-1-Uw4XG.jpg

O Δημήτρης Λάλος με αφορμή το κείμενο του Χριστόφορου Χριστοφή, «Νιζίνκι, η προφητεία της φωτιάς», διερευνά το ανθρώπινο σώμα που είναι για εκείνον ταυτόχρονα το θέμα και το μέσον. "Ένας κόσμος χωρίς πόνο θα ήταν ένας κόσμος ηλιθίων" μοιάζει να μας λέει ο Νιζίνσκι, μέσα από το άσυλο, τη φυλακή του. Η μεταφορά της αλήθειας επί σκηνής κάνει τα όρια της παράστασης και του επιτελεστικού να διευρυνθούν. Η σχέση κοινού-καλλιτέχνη επαναπροσδιορίζεται. Ο αισθητικός χαρακτήρας της παράστασης διαμορφώνεται από την ιδιότητά της ως γεγονός. Πρωταγωνιστούν: Αντίνοος Αλμπάνης, Κρίστελ Καπερώνη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης κ.ά.

Info:
Θέατρο Αριστοτέλειον, 17 & 18 Ιανουαρίου στις 21:00.

«Οι κάτω απ' τ' αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα

647576-QYQDe.jpg

Τέλη των '80s, αρχές των '90s. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα -όπως συνηθίζει- επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια. Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, γεμάτη τρυφερότητα και απόρριψη, γεμάτη σύγκρουση και νοσταλγία. Πρωταγωνιστούν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής.

Info:
Θέατρο Αυλαία, από 17 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Εκθέσεις

Ατομική έκθεση του Γιώργου Μπότσκαρη

texnh-lutrwsh-myro-gallery.jpg

Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Γιώργου Μπότσκαρη στον χώρο του Show Room. Στην παρούσα έκθεση εκθέτει μια σειρά από εικόνες που αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό, από τις πλινθόκτιστες καστροπολιτείες, στα Ούντι (κοιλάδες) της Υεμένης, στις βουνοκορφές της Υεμένης και του Ουμάν και εικόνες της ερήμου. Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1940 τρεις μήνες πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος στη Θεσσαλονίκη. Με τη ζωγραφική, στην οποία από πάντα είχε έφεση, ασχολούνταν κατά διαστήματα στο παρελθόν δημιουργώντας ελάχιστα έργα, λόγο φόρτου εργασίας που δεν επέτρεπε να έχει τον απαραίτητο χρόνο να αφιερώσει.

Info: Myró Gallery, Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο 10:00-14:00.

Ατομική έκθεση της Λυδίας Βενιέρη

vyronikoi-iroes-652722333-YTFVO.jpg

Στην ατομική της έκθεση «Βυρωνικούς Ήρωες», η Λυδία Βενιέρη δημιουργεί εκ νέου μια ονειρική σκηνή σε έναν κόσμο φανταστικό που κάπου όμως υπάρχει, με συνεπαρμένα από τον ρομαντισμό άτομα που ζουν τη στιγμή του ρόλου που τα καταβάλλει. Όπερες, θεατρικά και ζωγραφικά έργα αναπαρήγαν τους βυρωνικούς ήρωες κι έγιναν τα διεθνή σύμβολα και η κρυφή της τέχνης γλώσσα που αγνοούσε η μιλιταριστική και περιορισμένη πνευματικά ηγεσία της παλιάς Ευρώπης.

Info:
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00.

Ατομική έκθεση της Ιωάννας Μέσσα

87044364-2234426980199827-467398067935510528-n.jpg

Στον χώρο Project Room της Myró Gallery μπορείτε να θαυμάσετε τα έργα της Ιωάννας Μέσσα, η οποία είναι  αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, καθώς ασχολείται με πάθος με την τέχνη από πολύ μικρή ηλικία. Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιο διαγωνισμό εικονογράφησης παιδικού βιβλίου, έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνδυάζει ιστορικά, πολιτιστικά, εθνικά και άλλα στοιχεία στα έργα της. Κάθε ένα από αυτά απαιτεί πολύ χρόνο, από τη σύλληψή του, μέχρι και την εκτέλεσή του. Το περιγράφει, μάλιστα, σαν πραγματική γέννα. Η λογοτεχνία, την οποία αγαπά και σπούδασε, τείνει να γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης της, καθώς βοηθά στην ολοκλήρωση της σκέψης της. Κυρίαρχα σύμβολα στα έργα της είναι η γυναίκα ως παντοδύναμο ον, η διαρκής μεταμφίεση, η Ελλάδα και άλλα.

Info: Myró Gallery, Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο 10:00-14:00.

Have a nice weekend!