fbpixel

Search icon
Search
Αγαπήσατε το "A California Christmas" στο Netflix; 7 χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δείτε
ARTS & CULTURE

Αγαπήσατε το "A California Christmas" στο Netflix; 7 χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δείτε

Απολαύστε τη μαγεία των γιορτών με αυτές τις επιλογές


Λαμπάκια, σοκολάτες και ρομαντισμός δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα για αυτά τα ιδιαίτερα Xριστούγεννα. Αν και οι περισσότεροι έχετε κάνει αμέτρητο binge watch σε σειρές είναι σίγουρο πως ακόμη δεν έχετε δει μερικές από τις καλύτερες ρομαντικές κομεντί της εποχής. Με αφορμή, λοιπόν το «A California California» που είναι trending στην πλατφόρμα του Netflix και που ζωντανεύει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα αγάπης και ελπίδας αποφασίσαμε να σας προτείνουμε τις δικές μας αγαπημένες.

Σε σκηνοθεσία του Shaun Paul Piccinino, αυτή η ταινία βρίσκει το ρομαντισμό σε απρόσμενες στιγμές και καταστάσεις. Ακολουθεί την ιστορία του Joseph (Josh Swickard) στον οποίο έχει ανατεθεί η δουλειά να αγοράσει ένα αγρόκτημα για την επιχείρησή του. Η εταιρία του, Van Aston Enterprises, κάνει στην Callie Bernet (Lauren Swickard) μια πρόταση την οποία η ίδια δεν φαίνεται να τηρεί. Η συνέχεια φυσικά είναι η αναμενόμενη.

The Knight Before Christmas (2019)

the-knight-before-christmas-movie.jpg

Το «The Knight Before Christmas» έχει όλα τα στοιχεία που αναζητά κανείς σε μια Χριστουγεννιάτικη ταινία. Γεμάτο μαγεία, αγάπη, ταξίδια στο χρόνο και μεσαιωνικό χαρακτήρα, αυτό το φίλμ είναι υπέροχο για τα γιορτινά βράδια. Ο Sir Cole (Josh Whitehouse) είναι ένας μεσαιωνικός ιππότης που ταξιδεύει μπροστά στο χρόνο για να συναντηθεί με την Brooke Winters (Vanessa Hudgens) σε τυχαίες περιστάσεις. Η συνειδητή συνάντησή τους εξελίσσεται σε ένα δυνατό δεσμό όπου τα πεπρωμένα και των δύο εκπληρώνονται.

While You Were Sleeping (1995)

while-you-were-sleeping-CqkI8.jpg

Σε σκηνοθεσία Jon Turteltaub το «While You Sleeping» ακολουθεί τη Lucy (Sandra Bullock) η οποία εργάζεται ως υπάλληλος του Transit Worker του Σικάγο. Κάποια στιγμή καταφέρνει να σώσει έναν ξένο, τον Peter (Peter Gallagher) μετά από μια σύγκρουση από ένα παρ' ολίγον  θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Η ίδια τον πηγαίνει στο νοσοκομείο, όπου εκεί το προσωπικό υποθέτει ότι είναι ζευγάρι. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ξεκινάει να ερωτεύεται τον αδερφό του Peter, Jack (Bill Pullman). 

Carol (2015)

carol-movie.png

To «Carol» του Todd Haynes είναι μια υπέροχη ρομαντική δραματική ταινία που γιορτάζει την ένωση της αγάπης πέρα από τις προκαταλήψεις του φύλου. Γυρισμένη στο Μανχάταν της δεκαετίας του 1950, αυτή η ταινία δείχνει τη ζωή της Therese Belivet (Rooney Mara) η οποία συναντά την Carol (Cate Blanchett), μια γοητευτική γυναίκα με εκλεπτυσμένο γούστο και πολλές απαιτήσεις. Οι δύο τους αναπτύσσουν ένα μοναδικό δεσμό που όσο περνάει ο χρόνος δυναμώνει. Παρότι, λοιπόν, η αγάπη τους θεωρείται απαγορευμένη, οι δύο τους δημιουργούν κάτι που με τη βοήθεια του πνεύματος των Χριστουγέννων δε μπορεί παρά να ξεχωρίζει. 

Remember the Night (1940)

remember-the-night.jpg

Ένα κλασικό αμερικανικό φίλμ, το "Remember the Night" είναι μια χριστουγεννιάτικη ρομαντική κωμωδία σε σκηνοθεσία του Mitchell Leisen, με πρωταγωνιστές την Barbara Stanwyck και τον Fred MacMurray. Προσφέροντας ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο, αναφέρεται μέσα από απλοϊκό χιούμορ, ζεστασιά και αγάπη σε μια ιστορία που θα λατρέψετε. Οι δύο τους ερωτεύονται σταδιακά και το ταξίδι τους πηγαίνει παράλληλα με την εορταστική περίοδο χαρίζοντας δόσεις ρομαντισμού και νοσταλγίας.

A Welcome Home Christmas (2020)

a-welcome-home-christmas-2020.jpg

Ο Michael Fischer (Brandon Quinn) είναι στρατιώτης που επιστρέφει στο σπίτι του μετά από τον πόλεμο και προσπαθεί για να προσαρμοστεί στην πραγματική ζωή. Βρίσκει την Chloe Marquee (Jana Kramer) μια σύμβουλο στρατών που προσπαθεί να τον βοηθήσει και οι δύο τους συνεργάζονται για να προσλάβουν κτηνιάτρους και στρατιωτικό προσωπικό για το παιχνίδι Χριστουγέννων της υπηρεσίας του. Στη ζωή τους έρχεται ο έρωτας και όλα μοιάζουν να ανατρέπονται εκεί που και οι δύο είχαν αλλού στραμμένο το ενδιαφέρον τους. 

You've Got Mail (1998)

youve-got-mail.jpg

Το "You got Got Mail" είναι μια αμερικανική ρομαντική κωμωδία σε σκηνοθεσία της Nora Ephrot. Όλα ξεκινούν όταν η Kathleen Kelly (Meg Ryan) ξεκινά να συνομιλεί μέσω email -και με το ψευδόνυμο "Shopgirl"- με τον άγνωστο "NY152" ή αλλιώς Joe Fox (Tom Hanks). Οι δύο τους ανακαλύπτουν τα όρια μιας διαδικτυακής σχέσης χωρίς λεπτομέρειες, χωρίς ονόματα, χωρίς πληροφορίες καριέρας ή κοινωνικής τάξης μέχρι που κάποια στιγμή όλα αλλάζουν. Ο Joe, χωρίς να το γνωρίζει, γίνεται ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της και προσπαθεί να βρει τρόπο να της αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. 

Last Christmas (2019)

last-christmas-2019.jpg

Σε σκηνοθεσία του Paul Feig και βασισμένο στη μουσική του George Michael, το "Last Christmas" είναι ακριβώς αυτό που θα κάνει τα γιορτινά βράδια να αποκτήσουν διαφορετικό νόημα. Εδώ, η Kate Andrich (Emilia Clarke) εργάζεται ως ξωτικό σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα στο κέντρο του Λονδίνου και εκεί γνωρίζει ένα μυστηριώδη άντρα τον Tom (Henry Golding). Το γεγονός πως δεν κερδίζει αρκετά χρήματα και έχει μείνει άστεγη την αναγκάζει να γυρίσει στο πατρικό της όπου τα πράγματα με τους γονείς της περιπλέκονται αλλά και όπου ανακαλύπτει πως κάτι περίεργο συμβαίνει με τον υπέροχο Tom.