fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

After Vacation Skin: Αναζωογονήστε την επιδερμίδα σας μετά τις διακοπές με 5 έξυπνα beauty tricks

Δοκιμάστε τα & δείτε το δέρμα σας να μεταμορφώνεται


After Vacation Skin: Αναζωογονήστε την επιδερμίδα σας μετά τις διακοπές με 5 έξυπνα beauty tricks

Είναι απόλυτα λογικό να παρατηρείται ξηρότητα και θαμπάδα στην επιδερμίδα του προσώπου σας μετά τις διακοπές. Πριν προλάβετε να πανικοβληθείτε και να πάρετε τηλέφωνο τον δερματολόγο σας, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως υπάρχουν συγκεκριμένα beauty tricks που μπορείτε να εφαρμόσετε και να αναζωογονήσουν το δέρμα σας στο πι και φι χαρίζοντάς του τη χαμένη λάμψη του. Θα χρειαστούν μόνο λίγο από τον χρόνο σας και παράλληλα είναι εύκολα στην εφαρμογή τους. Εσείς απλώς συνεχίστε το scroll down κι εξοπλίστε το νεσεσέρ σας με όλα τα κατάλληλα και σωτήρια skincare products που θα μεταμορφώσουν το πρόσωπό σας προς το καλύτερο!

shutterstock-1073721182.jpg


1. Πείτε «ναι» στη βιταμίνη C

Όλοι γνωρίζουν ότι η βιταμίνη C είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τη συνολική εικόνα της υγείας μας. Ωστόσο, το ξέρατε ότι έχει και εξαιρετικά οφέλη για το δέρμα σας; Πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη C προσφέρει τρομερή λάμψη στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα μειώνει τα σημάδια γήρανσης που μπορεί να εμφανιστούν. Ακόμη, απομακρύνει όλα τα μικρόβια και τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα σας. Όπως καταλαβαίνετε είναι ο σύμμαχός σας για το after vacation skin. Χρησιμοποιήστε αυτό το συστατικό σε serums κι ενυδατικές κρέμες ή σε σκόνη βιταμίνης C και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. 

2. Χρησιμοποιήστε νιασιναμίδη (niacinamide)

Το συστατικό της νιασιναμίδης είναι ακόμη ένας σύμμαχός σας για να επαναφέρετε την τόνωση στην επιδερμίδα σας μετά τις διακοπές. Plus, καταπραΰνει τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες που μπορεί να έχουν προκληθεί από τις ηλιακές ακτίνες. Θα τη βρείτε σε serums που μπορείτε να χρησιμοποιείτε ημερησίως πριν την ενυδατική σας κρέμα. Φυσικά, μπορείτε να την προτιμήσετε και μόνη της, χωρίς την εφαρμογή κάποιας moisturizing cream. 

3. Μην αμελείτε την εντατική ενυδάτωση

Φυσικά, από αυτήν τη λίστα δεν μπορούν να λείπει και το κομμάτι της ενυδάτωσης, που θα χαρίσει ένα βέβαιο boost στο πρόσωπό σας. Μην αμελείτε λοιπόν τη χρήση της αγαπημένης σας ενυδατικής κρέμας τόσο την ημέρα πριν το μακιγιάζ και μετά τον καθαρισμό, αλλά και το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα προσδώσετε στο δέρμα σας ζωντάνια, υγεία και πολλά hydration shots που δε θα το πιστεύετε. 

shutterstock-1513800611.jpg

4. Εντάξτε το ρόδι στη ρουτίνα σας

Μπορεί να μην είναι το πρώτο συστατικό που έρχεται στο μυαλό σας να χρησιμοποιήσετε όταν σκοπεύετε να επαναφέρετε τη θαμπή επιδερμίδα σας, αλλά το ρόδι αποτελεί ένα θαυματουργό ingredient για να ξεκινήσετε την επανόρθωση του δέρματος. Επιλέξτε το είτε σε σαλάτες και ροφήματα ή και σε έναν δυναμωτικό χυμό ροδιού ή στραφείτε στη skincare πλευρά και αναζητήστε το σε προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου που το περιέχουν στη λίστα με τα συστατικά τους. 

5. Προτιμήστε το πράσινο τσάι

Αποτελεί μια πλούσια πηγή σε πολυφαινόλης προστατεύοντας από τη φθορά που προκαλείται στο δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Για να το χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα σας, μπορείτε επίσης να το προτιμήσετε σε αφεψήματα ή να κάνετε κομπρέσες από πράσινο τσάι σε όλο το πρόσωπό σας. Πώς; Βράστε λίγο νερό και τοποθετήστε ένα φακελάκι από green tea μέσα σε αυτό. Περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να απελευθερωθούν όλες οι ουσίες και αφαιρέστε το από το νερό. Αφήστε το για μερικά λεπτά μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μην κάψετε το δέρμα σας και εφαρμόστε το με ταμποναριστές κινήσεις σε πρόσωπο ή και σε ευαίσθητες περιοχές του σώματος, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. Έτσι θα ανακουφίσετε την επιδερμίδα σας. 

1

Must try

Πούδρα C-Shot, Avon Buy me

2

Με νιασιναμίδη

Effaclar Duo, La Roche-Posay Buy me

3

Must try

Body Lotion Pomegranate & Violet, Blue Scents Buy me

4

Με πράσινο τσάι

Facial Spray with Aloe, Cucumber and Green Tea, Mario Badescu Buy me

5

Με ματ υφή

RE-BOOST Matifying Hydrating Cream για μικτο/λιπαρό δέρμα & ξηρό δέρμα, Clarins Buy me

6

Με συσφιγκτική δράση

Night Cream with Collagen and Woodmallow, Sisley Buy me

Κεντρική φωτογραφία: Zimmermann Resort 2019 Campaign