fbpixel

Search icon
Search
After Summer Rituals: Η ρουτίνα που θα επαναφέρει την επιδερμίδα σας asap
MAGAZINE

After Summer Rituals: Η ρουτίνα που θα επαναφέρει την επιδερμίδα σας asap

Ενυδάτωση, αναδόμηση, επανόρθωση, λάμψη, είναι οι λέξεις-κλειδιά της σωστής ρουτίνας περιποίησης τη νέα εποχή.


Κάντε ένα check στην επιδερμίδα σας: τραχιά υφή, φραγμένοι πόροι, κηλίδες, θαμπάδα. Όλα μαρτυρούν ότι το καλοκαίρι δοκίμασε τις αντοχές της. Γι’ αυτό τώρα είναι πολύ σημαντικό να υιοθετήσετε μια beauty routine που θα την επαναφέρει και θα περιλαμβάνει:

1. Ενυδάτωση, ενυδάτωση και… ενυδάτωση!

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω αυτήν την εποχή, όχι μόνον για το δέρμα αλλά και για τα μαλλιά σας. Το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και οι ακτίνες UV αφυδατώνουν, προκαλώντας μια παροδική διαταραχή του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας. Αν η επιδερμίδα σας μπορούσε να μιλήσει αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία σίγουρα θα φώναζε: «ενυδάτωση, ανακούφιση, θρέψη». Θέλετε να κάνετε μια δοκιμή; Συγκρίνετε την επιδερμίδα στο εσωτερικό του βραχίονά σας με την επιδερμίδα του πήχη σας. Αν παρατηρήσετε διαφορά τότε θα καταλαβέτε ότι η καλοκαιρινή φροντίδα δεν εξαντλείται στη χρήση του αντηλιακού. Υπάρχουν φθορές, φανερές και κρυφές, που εκδηλώνονται στο δέρμα με τη μορφή ερυθημάτων, απώλεια άνεσης και ελαστικότητας ή τραχιάς υφής και οδηγούν γρηγορότερα την επιδερμίδα σου σε πρόωρη γήρανση. Αναπληρώστε τα επίπεδα υγρασίας της με έναν ενυδατικό ορό ή μια κρέμα εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ αλλά και φυτικά βιοενεργά συστατικά, για εντατική ενυδάτωση, βοηθώντας στην αποκατάστασή της και επαναφέροντας τη φυσική λάμψη της. Αποφύγετε ό,τι θα μπορούσε να διαταράξει τη θερμοκρασία της επιδερμίδας σας. Αυτό σημαίνει να πλένεστε με χλιαρό νερό γιατί το ζεστό ή το πολύ κρύο νερό προκαλούν αυξημένη αιμάτωση, κάνοντας την επιδερμίδα ευερέθιστη.

shutterstock-1586500978-J1kf5.jpg

2. Καθαριότητα σε βάθος

Ο καθημερινός καθαρισμός είναι πολύ σημαντικός, ειδικά μετά το καλοκαίρι. Έπειτα από μήνες ζέστης και ιδρώτα, οι ρύποι και η λιπαρότητα ευνοούν την εμφάνιση των φραγμένων πόρων. Για να τους απελευθερώσετε και να βοηθήσετε το δέρμα σας να αναπνεύσει, να ανανεωθεί, να λάμψει και να προετοιμαστεί καλύτερα για άλλα προϊόντα, κάντε έναν καλό και βαθύ καθαρισμό, επιλέγοντας τα καταλληλότερα beauty products για τις ανάγκες του.

3.Απολέπιση για περισσότερο φως!

Η απολέπιση αποτελεί τη βασική κίνηση για την άμεση αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου αλλά και για την παράταση του μαυρίσματος. Το δέρμα που έχει εκτεθεί υπερβολικά στον ήλιο τείνει να είναι θαμπό, λόγω των συσσωρευμένων νεκρών κυττάρων στην επιφάνειά του. Με την απολέπιση, ωστόσο, τα αποβάλλει και δημιουργεί νέα και πιο φωτεινά. Χρησιμοποιήστε ήπια προϊόντα, που δρουν απαλά, επιταχύνοντας τον κύκλο ζωής των επιφανειακών κυττάρων, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν.

4. Αντιμετώπιση κάθε φθοράς της επιδερμίδας

Για φροντίδα και αντιγήρανση, τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν με φυσικό τρόπο το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ το θωρακίζουν και από τις εξωτερικές επιθέσεις. Το προφυλάσσουν από τη φωτογήρανση, καταπολεμούν τις δυσχρωμίες, βελτιώνουν την υφή και τον τόνο του και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την όψη των λεπτών γραμμών και το κάνουν να δείχνει (και να είναι) πιο φωτεινό, λείο και υγιές. Βοηθούν, επίσης, στην αναδόμησή του, ώστε να λειτουργήσει πιο σωστά και να μην είναι θαμπό. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε ένα τοπικό αντιοξειδωτικό που να προσφέρει προστασία από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που το κάνουν να γερνά. 

shutterstock-2227464511.jpg

5. Αντίο, καφέ κηλίδες και πανάδες

Για τις καφέ κηλίδες και τις πανάδες (μελαγχρωματικές βλάβες) έχουμε σοβαρές πιθανότητες, αν όχι να τις σβήσουμε, τουλάχιστον να τις απαλύνουμε όσο είναι ακόμη φρέσκες. Τα προϊόντα με λευκαντική δράση συνδυάζουν απολεπιστικά συστατικά και αποχρωματιστικούς παράγοντες, οι οποίοι ενεργοποιούν τον κυτταρικό μεταβολισμό και τη φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης, αποτρέποντας, ταυτόχρονα, τη συσσώρευση μελανίνης στην επιφάνεια.

Αν σας απασχολούν και εσάς αυτές οι δυσχρωμίες, ακολουθήστε μια βασική αρχή: η αντιμετώπισή τους είναι μια διαδικασία που διαρκεί όλον τον χρόνο. Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο τις προλαμβάνετε, ενώ το καλοκαίρι τις προστατεύετε.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023