Ο εμπνευστής και owner του Linéaire μας υποδέχεται μαζί με τους συνιδιοκτήτες του, σ’ ένα φιλόξενο και ατμοσφαιρικό περιβάλλον, που τιμά την αυθεντική fusion κουζίνα κι εξελίσσει τη σημασία του “dining pleasure”.
Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν καθιερώσει το Linéaire Restaurant ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό;
Βασικό στοιχείο αποτελεί ότι συγκεντρώνουμε στα πιάτα μας συνταγές που μαζέψαμε με προσοχή κι επιμέλεια μετά από αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, άλλοτε ως κάτοικοι και άλλοτε ως ταξιδιώτες σε μία αναζήτηση για νέες γευστικές εμπειρίες.
Ποια είναι η προσέγγιση που ακολουθείτε σε ό,τι αφορά την επιλογή των πρώτων υλών και την παρασκευή των πιάτων σας;
Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των πρώτων υλών, όπως και στην εκτέλεση κάθε συνταγής. Η παρασκευή των πιάτων εστιάζει πάντα σε εποχιακά είδη λαχανικών και φρούτων, τα οποία προμηθευόμαστε από ντόπιους παραγωγούς, ενώ τα επιλεγμένα κρέατα και τα φρέσκα θαλασσινά οργανώνουν τον άξονα στο μενού της ημέρας.
Πόσο σημαντική είναι για εσάς η τήρηση των κανόνων υγιεινής και πώς το πετυχαίνετε αυτό;
Προτεραιότητά μας είναι η υγεία των πελατών και του προσωπικού. Δεν είναι τυχαίο ότι το Linéaire αποτελεί ένα εστιατόριο που έλαβε την πιστοποίηση HACCP, κάτι για το οποίο επιμείναμε πολύ, ώστε να διασφαλιστούν οι ορθοί υγειονομικοί όροι κατά τη λειτουργία του καταστήματος.
Μιλήστε μας για την επιλογή των ανθρώπων που στελεχώνουν την κουζίνα σας.
Ο πρωταγωνιστής στην κουζίνα μας είναι ο David Buchanan, σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου, γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία. Έχει εργαστεί σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων σε Αγγλία, Αυστραλία, Ιταλία και Μέση Ανατολή, πριν μετακομίσει πρόσφατα στην Ελλάδα. Βέβαια, ένας σεφ πάντα χρειάζεται άτομα δίπλα του που είναι δημιουργικά και αγαπάνε με πάθος τη δουλειά τους.
Ποιες κινήσεις ως προς την επίτευξη μιας sustainable προσέγγισης έχετε κάνει;
Έχουμε θέσει ως στόχο και καταφέραμε να υπάρχει σχεδόν μηδενική σπατάλη τροφίμων, καθώς φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε το 100% των προϊόντων που προμηθευόμαστε. Η ανακύκλωση είναι πρωταρχικό μας μέλημα και την εφαρμόζουμε, καθώς κάνουμε προσεκτική διαλογή των απορριμμάτων και τοποθέτησή τους στους αντίστοιχους κάδους.
Τι προτείνετε να δοκιμάσουμε από το ανανεωμένο σας μενού;
Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάτι, θα ήταν τα Parisian Gnocchi με confit chicken wings, morrels και φρέσκια τρούφα και, χωρίς αμφιβολία, το Lobster Bisque, που παρέμεινε στο μενού, καθώς γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Σε ποια γωνία του εστιατορίου σας μπορεί να βιώσει κάποιος το απόλυτο γευστικό «ταξίδι»;
Η ατμόσφαιρα του Linéaire αποφασίσαμε να θυμίζει γαλλικό bistro. Ήταν μία επιλογή που ορίστηκε τόσο από την αρχιτεκτονική διάθεση του κτιρίου όσο και από την πηγή της έμπνευσης της γαστρονομίας, που είναι η γαλλική κουζίνα. Το σημείο, όμως, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει πλήρως την εμπειρία του είναι το Private Dinning Room: ένας ξεχωριστός χώρος με ιδιαίτερο design και custom διακόσμηση, που μπορεί να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του εκάστοτε πελάτη, από το table setting έως το μενού και τη λίστα κρασιών.
Info
Βασ. Ηρακλείου 7, Tηλ.: 2310 555233
Facebook: Lineaire
Instagram: @lineaire_restaurant
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023