fbpixel

Search icon
Search
Aelia Resort: Ένα συγκρότημα κατοικιών στην Κεφαλονιά μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από παραμύθι
INTERIORS

Aelia Resort: Ένα συγκρότημα κατοικιών στην Κεφαλονιά μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από παραμύθι

Με την υπογραφή των L-Architects


Το beach resort, σχεδιασμένο από τους L-Architects, βρίσκεται στην περιοχή Λειβαθού της Κεφαλονιάς, μέσα σε έναν κατάφυτο ελαιώνα σε κοντινή απόσταση από την παραλία του Άι Χέλη και τη μαρίνα της Αγίας Πελαγίας. Κεντρικό του στοιχείο είναι μία μεγάλη πισίνα επιφάνειας 450m² γύρω από την οποία συγκεντρώνονται εννιά σουίτες με αυτόνομη πρόσβαση.

Όλες οι κατοικίες απολαμβάνουν τη θέα και την άμεση επαφή με το νερό, ενώ ο ιδιαίτερος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός τους είναι αποτέλεσμα των πολλών, διαφορετικών σεναρίων ζωής που μπορούν να αναπτυχθούν σε τόσο στενή σχέση με το υγρό στοιχείο.

Take a tour!
larchitectsmilos0058-00gpV.jpg


To συγκρότημα αποτελείται από πέντε κτίρια κατοικίας, τρία μονώροφα και δύο διώροφα, που διατάσσονται γύρω από την πισίνα σε σχήμα "Γ", με προσανατολισμό προς τη θάλασσα που διακρίνεται στο βάθος. Η σύνθεση κλείνει με ένα κοινόχρηστο κτίριο-πέργκολα, που λειτουργεί ως bar. Η άνετη διάταξή τους επιτρέπει στη φύση να διαπερνά το σύνολο, ανοίγοντας οπτικές φυγές γύρω από την πισίνα, που παραμένει το κεντρικό θέμα.

Η πισίνα σχεδιάστηκε με πολλαπλές εσοχές και πλατφόρμες, ώστε κάθε κατοικία να έχει το νερό ως άμεση, φυσική της προέκταση, αλλά και να αποκτά τον χαρακτήρα της μέσα από τη διαφορετική επεξεργασία αυτού του ορίου. Η μετάβαση από τον κλειστό χώρο προς το νερό διαμέσου ενός ημιυπαίθριου με πέργκολα δεν είναι τυποποιημένη αλλά κάθε φορά γίνεται διαφορετικό θέμα σχεδιασμού, μοναδικό για κάθε σουίτα.

Ξεχωριστό στοιχείο στη διαμόρφωση είναι το κοινόχρηστο χτιστό καθιστικό μπροστά στο bar, το οποίο είναι βυθισμένο στο εσωτερικό της πισίνας, φέρνοντας το νερό στη στάθμη του ματιού.

larchitectsmilos7815-23WZU.jpg


H ιδέα της άμεσης σχέσης με το νερό χαρακτηρίζει και την εσωτερική διαρρύθμιση των δωματίων. Όλα τα κρεβάτια τοποθετούνται με θέα προς την πισίνα, ενώ τα ανοιχτά λουτρά, με γυάλινο διαχωριστικό προς το κρεβάτι, διαθέτουν επίσης ανεμπόδιστη θέα προς το νερό μέσα από στρατηγικά τοποθετημένα ανοίγματα.

Οι σουίτες διαμορφώνονται με σύγχρονη γλώσσα που κάνει διακριτικές αναφορές στην τοπική παράδοση μέσα από τα φυσικά υλικά και τις χειροποίητες κατασκευές. Εσωτερικά και εξωτερικά κυριαρχεί η πατητή τσιμεντοκονία στο χρώμα του αργιλικού εδάφους της περιοχής, ενώ οι νιπτήρες από terrazzo, τα κρεβάτια και τα έπιπλα έχουν custom σχεδιασμό, ειδικά για το συγκρότημα.

Η φυσική αίσθηση ενισχύεται με τη δρύινη ξυλεία, τη χρήση bamboo και τα χαρακτηριστικά λινά υφάσματα στις κουρτίνες. Η λιτή και μετρημένη εντύπωση του συνόλου αναδεικνύει κάποια επιλεγμένα, γλυπτικά έπιπλα και αντικείμενα που προσθέτουν ένταση στον σχεδιασμό και κάνουν τον χώρο ακόμα πιο φιλόξενο.

larchitectsmilos8200-5Caqr.jpg


Το συγκρότημα ξεχωρίζει μέσα από την ιδιαίτερα επιμελημένη σχέση των δωματίων με την κεντρική πισίνα, εξασφαλίζοντας την αυτονομία και την ιδιωτικότητα για τους κατοίκους, ενώ οι αρχιτεκτονικές επιλογές βοηθούν τη γνωριμία των επισκεπτών με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό τοπίο του νησιού, καταθέτοντας μια σύγχρονη, πρωτότυπη πρόταση φιλοξενίας.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του resort!

Φωτογραφίες: Mirto Iatropoulou/Mia Dorier